শেল-থুম মন্ত্রালয়
অনৌবা তেক্স রেজিম অমসুং অরিবা তেক্স রেজিম চৎনবগী মতাংদা শেংদোকপা
31 MAR 2024 11:20PM by PIB Imphal
অনৌবা তেক্স রেজিমগা মরী লৈনবা অরানবা ই-পাউ সোসিএল মেদিয়া প্লেৎফোর্মশিংদা শন্দোরকপা থেংনরে। মরম অসিনা শেংদোক্লি মদুদি সেক্সন 115BAC(1A)গী মখাদা অনৌবা রেজিম অসি ফাইনান্স এক্ত 2023দা হৌদোকখি, মসি হৌজিক লৈরিবা অরিবা রেজিম (একজেম্পসনশিং য়াওদনা)গা চাংদম্নবদা মখাদা পীরিবা অসুম্না লৈ:
FY 2023-24গী মখাদা হৌদোকখিবা অনৌবা রেজিম 115BAC (1A)
হৌজিক লৈরিবা অরিবা রেজিম
লাখ 0-3
0%
লাখ 0-2.5
0%
লাখ 3-6
5%
লাখ 2.5 -5
5%
লাখ 6-9
10%
লাখ 5-10
20%
লাখ 9-12
15%
লাখ 10গী মথক
30%
লাখ 12-15
20%
লাখ 15গী মথক
30%
শেনবা চহি 2023-24 অমসুং AY 2024-25গা মরী লৈনবা এসেসমেন্ত চহিদগী রেজিম অসি কম্পনীশিং অমসুং ফর্মশিং নত্তনা মীয়ামদসু চৎনগনি।
অনৌবা তেক্স রেজিম অসিগী মখাদা তেক্সকী চাং অসি য়াম্না তাই, অদুম ওইনমক একজেম্পসন অমসুং দিদক্সনগী(তোলোপ্তগী লুপা 50,000 অমসুং ফেমিলী পেন্সনদগী লুপা 15,000 গী স্তেন্দর্দ দেদক্সন নত্তনা) তোঙান-তোঙানবা কান্নবা অসি অরিবা রেজিমদা লৈরম্বা অদুগুম্নদি ফংলরোই।
অনৌবা তেক্স রেজিম অসি দিফোল্ত তেক্স রেজিম ওইরবসু তেক্স পেয়রশিংনা মখোয়দা কান্নৈ খনবা তেক্স রেজিম অদু খনবা য়াই। AY 2024-23গী রিতর্ন ফাইল তৌবগী মতম ফাওবা অনৌবা তেক্স রেজিম খঞ্জরোই হায়বগী ওপ্সন লৈগনি। বিজিনেস ইনকম অমত্তা য়াওদবা ইলিজিবল ওইবা মীওইশিংনা শেনবা চহি খুদিং রেজিম খনবগী ওপ্সন লৈগনি। অদুনা মখোয়না শেনবা চহি অমদা অনৌবা তেক্স রেজিম অমসুং অতোপ্পা অমদনা অরিবা তেক্স রেজিম খনবা অমসুং মথংদা অমুক ওন্থোকপা য়াই।
01.04.2024দগী অনৌবা অহোংবা অমত্তা লৈরোই।

Ministry of Finance
Clarification regarding applicability of new tax regime and old tax regime
31 MAR 2024 11:20PM by PIB Delhi
It has come to notice that misleading information related to new tax regime is being spread on some social media platforms. It is therefore clarified that the new regime under section 115BAC(1A) was introduced in the Finance Act 2023 which was as under as compared to the existing old regime (without exemptions):
New Regime 115BAC (1A) introduced for FY 2023-24
Existing old Regime
0-3 lacs
0%
0-2.5 lacs
0%
3-6 lacs
5%
2.5 -5 lacs
5%
6-9 lacs
10%
5-10 lacs
20%
9-12 lacs
15%
Above 10 lacs
30%
12-15 lacs
20%
Above 15 lacs
30%
This regime is applicable for persons other than companies and firms, as a default regime from the financial year 2023-24 and the assessment year corresponding to this is AY 2024-25.
Under the new tax regime, the tax rates are significantly lower, though the benefit of various exemptions and deductions (other than standard deduction of Rs. 50,000 from salary and Rs. 15,000 from family pension) is not available, as in the old regime.
Although, new tax regime is the default tax regime, tax payers can choose the tax regime that they think is beneficial to them. The option for opting out from the new tax regime is available till filing of return for the AY 2024-25. Eligible persons without any business income will have the option to choose the regime for each financial year. So, they can choose new tax regime in one financial year and old tax regime in another year and vice versa.
There is no new change which is coming in from 01.04.2024.