Ministry of Power
National Power Training Institute and PTC India to perform joint R&D in Energy Domain, with focus on Sustainable Development Goals
30 MAR 2024 12:50PM by PIB Delhi
National Power Training Institute (NPTI) and PTC India Ltd. have entered into a Memorandum of Understanding to establish a Centre of Excellence (CoE) for Research & Development in the Energy Domain, with a focus on promoting sustainable development goals. The outcomes of the CoE's Research and Development endeavours will be disseminated to the power sector through Training and Capacity building. Under the MoU, NPTI and PTC India Limited will collaborate to undertake research, development, and knowledge sharing through the CoE.
The MoU was signed in the office of Ministry of Power, New Delhi, on 28th March, 2024 by Director General, NPTI, Dr. Tripta Thakur and by Senior Vice President (HR), PTC India Ltd., Ms. Koel Singhal on behalf of CMD, PTC India Ltd., Dr. Rajib K Mishra; in the presence of Secretary, Ministry of Power, Government of India, Shri Pankaj Agarwal.

ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଜାତୀୟ ଶକ୍ତି ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ଏବଂ ପିଟିସି ଇଣ୍ଡିଆ ନିରନ୍ତର ବିକାଶ ଲକ୍ଷ୍ୟ ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ମିଳିତ ଗବେଷଣା ଓ ବିକାଶ କରିବେ
30 MAR 2024 12:50PM by PIB Bhubaneswar
ଜାତୀୟ ବିଦ୍ୟୁତ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ସସ୍ଥାନ (ଏନପିଟିଆଇ) ଏବଂ ପିଟିସି ଇଣ୍ଡିଆ ଲିମିଟେଡ ନିରନ୍ତର ବିକାଶ ଲକ୍ଷ୍ୟକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଉପରେ ଧ୍ୟାନ ଦେଇ ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରରେ ଗବେଷଣା ଏବଂ ବିକାଶ ପାଇଁ ଏକ ଉତ୍କର୍ଷ କେନ୍ଦ୍ର (ସିଓଇ) ପ୍ରତିଷ୍ଠା କରିବା ପାଇଁ ଏକ ବୁଝାମଣାପତ୍ର ସ୍ୱାକ୍ଷର କରିଛନ୍ତି । ସିଓଇର ଗବେଷଣା ଓ ବିକାଶ ପ୍ରୟାସର ଫଳାଫଳକୁ ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ବିକାଶ ମାଧ୍ୟମରେ ଶକ୍ତି କ୍ଷେତ୍ରକୁ ପ୍ରସାରିତ କରାଯିବ । ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ର ଅଧୀନରେ ଏନପିଟିଆଇ ଏବଂ ପିଟିସି ଇଣ୍ଡିଆ ଲିମିଟେଡ ଉତ୍କର୍ଷତା କେନ୍ଦ୍ର ମାଧ୍ୟମରେ ଗବେଷଣା, ବିକାଶ ଏବଂ ଜ୍ଞାନ ଆଦାନପ୍ରଦାନ ପାଇଁ ସହଯୋଗ କରିବେ ।
ଏହି ବୁଝାମଣା ଜ୍ଞାପନ (ଏମଓୟୁ) ଉପରେ ୨୮ ମାର୍ଚ୍ଚ, ୨୦୨୪ରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀସ୍ଥିତ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟରେ ଏନପିଟିଆଇର ମହାନିର୍ଦେଶକ ଡକ୍ଟର ତୃପ୍ତ ଠାକୁର ଏବଂ ପିଟିସି ଇଣ୍ଡିଆ ଲିମିଟେଡର ସିଏମଡି ଡକ୍ଟର ରାଜିବ କେ ମିଶ୍ର ଙ୍କ ତରଫରୁ ପିଟିସି ଇଣ୍ଡିଆ ଲିମିଟେଡର ବରିଷ୍ଠ ଉପାଧ୍ୟକ୍ଷ (ମାନବ ସମ୍ବଳ) କୋଏଲ ସିଂଘଲ ଏହି ବୁଝାମଣାପତ୍ରରେ ସ୍ୱାକ୍ଷର କରିଥିଲେ । ଏହି ଅବସରରେ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସଚିବ ଶ୍ରୀ ପଙ୍କଜ ଅଗ୍ରୱାଲଙ୍କ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ