ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
କେନ୍ଦ୍ର ଅର୍ଥମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ନିର୍ମଳା ସୀତାରମଣ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଉଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଇଡିଆଇଓ ଲ୍ୟାଣ୍ଡ କଷ୍ଟମ୍ କେନ୍ଦ୍ର ଆସନ୍ତାକାଲି ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ
28 FEB 2024 5:33PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ଅର୍ଥ ଓ କର୍ପୋରେଟ ବ୍ୟାପାର ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀମତୀ ନିର୍ମଳା ସୀତାରମଣ ଆସନ୍ତାକାଲି ଉତ୍ତର ପୂର୍ବଞ୍ଚଳ ରାଜ୍ୟମାନଙ୍କ ପାଇଁ ଉଦ୍ଦିଷ୍ଟ ଲ୍ୟାଣ୍ଡ କଷ୍ଟମ୍ସ କେନ୍ଦ୍ର ଓ ଏଥିରେ ଥିବା ଇଲେକ୍‌ଟ୍ରୋନିକ ଡାଟା ଇଣ୍ଟରଚେନ (ଇଡିଆଇ) ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ଉଦ୍‌ଘାଟନ କରିବେ । ଆଭାସୀ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ଏହି ଉଦ୍‌ଘାଟନ କାର୍ଯ୍ୟ ସମାପନ ହେବ । ଏହା ଫଳରେ ଉତ୍ତର ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳରେ ବ୍ୟାବସାୟିକ ସୁଗମତା ବଢିବା ସହିତ ଆଞ୍ଚଳିକ ବାଣିଜ୍ୟ କାରବାର ସୁବିଧା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପରେ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ପରୋକ୍ଷ ଟିକସ ଓ ସୀମା ଶୁଳ୍କ ବୋର୍ଡ (ସିବିଆଇସି) ଏକ ଉତ୍ସବର ଆୟୋଜନ କରିବ । ଏଥିରେ ସୀମା ଶୁଳ୍କ ବିଭାଗ ଦ୍ୱାରା ଜବତ ହୋଇଥିବା ମୂଲ୍ୟବାନ କଳାକୃତିଗୁଡିକୁ ଭାରତୀୟ ପ୍ରତ୍ନତାତ୍ତିକ ସର୍ବେକ୍ଷଣ ସଂସ୍ଥା (ଏଏସ୍‌ଆଇ)କୁ ହସ୍ତାନ୍ତର କରାଯିବ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ କେନ୍ଦ୍ର ଅର୍ଥମନ୍ତ୍ରୀ ଉପସ୍ଥିତ ରହିବେ । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ମଧ୍ୟ ଆଭାସୀ ବ୍ୟବସ୍ଥାରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ ।
କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ସୀମା ଶୁଳ୍କ ବିଭାଗ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଚୋରି ହୋଇଯାଇଥିବା ଅନେକ ପ୍ରାଚୀନ କଳାକୃତିକୁ ଜବତ କରିଛି । ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ୧୦୧ଟି ପ୍ରାଚୀନ କଳାକୃତ୍ତିକୁ ଏସଏସ୍‌ଆଇର ସାତୋଟି ଆଞ୍ଚଳିକ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟକୁ ହସ୍ତାନ୍ତର କରାଯିବ । ଏହି ଆଞ୍ଚଳିକ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟଗୁଡିକ ହେଲା, ଭୁବନେଶ୍ୱର, ଭୋପାଳ, ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ, ଗୁଆହାଟୀ, ପୁଣେ, ମୁମ୍ବାଇ ଓ ଦିଲ୍ଲୀ ।

Ministry of Finance
Union Finance Minister Smt. Nirmala Sitharaman to inaugurate EDI enablement at Land Customs Stations of North East and also preside over handing over ceremony of seized antiquities by Customs to ASI tomorrow
28 FEB 2024 5:33PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance and Corporate Affairs Smt. Nirmala Sitharaman will inaugurate Electronic Data Interchange (EDI) facility at the Land Customs Stations of the North Eastern Regions through virtual mode for enhancing ease of doing business and facilitating regional trade, from New Delhi, tomorrow.
Thereafter, the Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC) would conduct a ceremony for handing over Customs-seized antiquities to Archaeological Survey of India (ASI) in presence of the Union Finance Minister. A total of 101 antiquities shall be handed over to different zonal units of ASI at 7 locations across the country viz. Bengaluru, Bhopal, Bhubaneshwar, Delhi, Guwahati, Mumbai and Pune.