মন্ত্রীমন্দল
অমব্রেলা স্কীম ওন “সেফ্তী ওন ৱুমেন” পায়খৎনবা ৱাফম মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
21 FEB 2024 10:30PM by PIB Imphal
অপুনবা শেনফম লুপা করোর ১১৭৯.৭২গা লোয়ননা ২০২১-২২ দগী ২০২৫-২৬ ফাওবা মখা তানা অমব্রেলা স্কীম ওন ‘সেফ্তী ওফ ৱুমেন’ পায়খৎনবা গৃহ মন্ত্রালয়না হৌদোরকখিবা ৱাফমবু প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে‍।
অপুনবা প্রোজেক্তকী শেনফম লুপা করোর ১১৭৯.৭২গী মনুংদা, লুপা করোর ৮৮৫.৪৯ এম.ঐচ.এ.না মশাগী বজেত্তগী পুথোক্কনি অমদি লুপা করোর ২৯৪.২৩না নির্ভয়া ফন্দদগী থাদগনি‍।
লৈবাক অমদা নুপীশিং শাফবা হায়বসি অকনবা আইনশিংগী খুত্থাঙদা অকনবা থৌরাংশিং পায়খৎপা, অচুম্বা ৱায়েল মতিং লৈনা ফংহনবা, মতম চানা ৱাকৎশিংগী ৱারোয়শিন পুরকপা, অমদি ভিক্তিমশিংদা ইন্সতিত্যুসনেল সপ্পোর্ত স্ত্রকচর লায়না ফংহনবনচিংবা তোঙান তোঙানবা থৌরাংশিংগী মহৈনি‍। নুপীশিংগী মায়োক্তা চত্থবা অরানবা থৌওংশিং তৌনিংহন্দনবা অকনবা থৌরাংশিং ইন্দিয়ন পেনাল কোদ, ক্রিমিনেল প্রোসিজর কোদ অমদি ইন্দিয়ন ইভিদেন্স এক্ত শেমদোক্তুনা ফংহল্লি‍।
নুপীশিং শাফনা লৈহন্নবগী মাগী থৌরাংগী মনুং চন্না, ভারত লৈঙাক্না স্তেত অমদি য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংগী খুৎশম্নদুনা তোঙান তোঙানবা প্রোজেক্ত কয়া হৌদোকখ্রে‍। হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিগী পান্দমশিংগী মনুংদা নুপীশিংগী মায়োক্তা চত্থবা ক্রাইমগী থৌদোকশিংদা মতম চানা খুৎ থিংজিন্নবা অমদি থিজিন হুমজিন্নবা, অমদি থিজিন হুমজিনবদা হেন্না মতিং লৈহন্নবা অমদি অসিগুম্বা থৌওংশিংদা ক্রাইম থোকহন্দনবা স্তেত/য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংগী মেকানিজমশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা য়াওরি‍।
ভারত লৈঙাক্না অমব্রেলা স্কীম ফোর “সেফ্তী ওফ ৱুমেন”গী মখাদা মখাগী প্রোজেক্তশিং অসি মখা তানা পায়খৎনবা ৱাফম হৌদোক্লি:
১. ১১২ ইমর্জেন্সী রেসপোন্স সপ্পোর্ত সিস্তেম (ই.আর.এস.এস.) ২.০;
২. নেস্নেল ফোরেন্সিক দেতা সেন্তর য়াওনা সেন্ত্রেল ফোরেন্সিক সাইন্সেস লেবোরেতরীশিং অপগ্রেদ তৌবা;
৩. স্তেত ফোরেন্সিক সাইন্স লেবোরেতরীশিংদা (এফ.এস.এল.) দি.এন.এ. এনালাইসিস, সাইবর ফোরেন্সিক কেপাসিতীশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা;
৪. সাইবর ক্রাইম প্রিভেন্সন এগেন্সত ৱুমেন এন্দ চিলদ্রেন;
৫. নুপী অমদি অঙাংশিংগী মায়োক্তা চত্থবা সেক্সুএল এসোল্ত কেসশিং পায়বদা ইনভেস্তিগেতরশিং অমদি প্রোজিক্যুতরশিং কেপাসিতী হেনগৎহনবা অমদি ত্রেনিং পীবা; অমসুং
৬. ৱুমেন হেল্প দেস্ক & এন্তি-হ্যুমেন ত্রাফিক্কিং য়ুনিৎ‍।

Cabinet
Cabinet approves Proposal for Implementation of Umbrella Scheme on “Safety of Women”
21 FEB 2024 10:30PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi approved the proposal of Ministry of Home Affairs of continuation of implementation of Umbrella Scheme on ‘Safety of Women’ at a total cost of Rs.1179.72 crore during the period from 2021-22 to 2025-26.
Out of the total project outlay of Rs.1179.72 crore, a total of Rs.885.49 crore will be provided by MHA from its own budget and Rs.294.23 crore will be funded from Nirbhaya Fund.
Safety of Women in a country is an outcome of several factors like stringent deterrence through strict laws, effective delivery of justice, redressal of complaints in a timely manner and easily accessible institutional support structures to the victims. Stringent deterrence in matters related to offences against women was provided through amendments in the Indian Penal Code, Criminal Procedure Code and the Indian Evidence Act.
In its efforts towards Women Safety, Government of India in collaboration with States and Union Territories has launched several projects. The objectives of these projects include strengthening mechanisms in States/Union Territories for ensuring timely intervention and investigation in case of crime against women and higher efficiency in investigation and crime prevention in such matters.
The Government of India has proposed to continue the following projects under the Umbrella Scheme for “Safety of Women”:
1. 112 Emergency Response Support System (ERSS) 2.0;
2. Upgradation of Central Forensic Sciences laboratories, including setting up of National Forensic Data Centre;
3. Strengthening of DNA Analysis, Cyber Forensic capacities in State Forensic Science Laboratories (FSLs);
4. Cyber Crime Prevention against Women and Children;
5. Capacity building and training of investigators and prosecutors in handling sexual assault cases against women and children; and
6. Women Help Desk & Anti-human Trafficking Units.