প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২৫ জানুৱাৰীত বুলন্দচহৰ আৰু জয়পুৰ ভ্ৰমণ কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
জয়পুৰত ফ্ৰান্সৰ ৰাষ্ট্ৰপতি এমানুৱেল মেক্ৰনক আদৰণি জনাব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
বুলন্দচহৰত ১৯,১০০ কোটিৰো অধিক টকা মূল্যৰ উন্নয়নমূলক প্ৰকল্পৰ উদ্বোধন আৰু আধাৰশিলা স্থাপন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
ৰে’ল, পথ, তেল আৰু গেছ আৰু নগৰ উন্নয়ন আৰু গৃহ নিৰ্মাণৰ সৈতে জড়িত একাধিক প্ৰকল্প উদ্বোধন আৰু ৰাষ্ট্ৰৰ নাম উচৰ্গা কৰিব
পিএম-গতিশক্তিৰ সৈতে সংগতি ৰাখি গ্ৰেটাৰ নয়ডাত সংহত ঔদ্যোগিক টাউনশ্বিপক ৰাষ্ট্ৰৰ নামত কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
24 JAN 2024 5:17PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২৫ জানুৱাৰীত উত্তৰপ্ৰদেশৰ বুলন্দচহৰ আৰু ৰাজস্থানৰ জয়পুৰ ভ্ৰমণ কৰিব। প্ৰায় ১:৪৫ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে বুলন্দশহৰত ১৯,১০০ কোটি টকাতকৈ অধিক মূল্যৰ একাধিক উন্নয়নমূলক প্ৰকল্প উদ্বোধন আৰু ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উচৰ্গা কৰিব। প্ৰকল্পসমূহ ৰে’ল, পথ, তেল আৰু গেছ আৰু নগৰ উন্নয়ন আৰু গৃহ নিৰ্মাণৰ দৰে কেইবাটাও গুৰুত্বপূৰ্ণ খণ্ডৰ সৈতে জড়িত।
বিয়লি প্ৰায় ৫:৩০ বজাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে জয়পুৰত ফ্ৰান্সৰ ৰাষ্ট্ৰপতি এমানুৱেল মেক্ৰ’ক আদৰণি জনাব। ৰাষ্ট্ৰপতি এমানুৱেল মেক্ৰ’ৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মহানগৰীৰ যন্তৰ মন্তৰ, হাৱা মহলকে ধৰি বিভিন্ন সাংস্কৃতিক আৰু ঐতিহাসিক তাৎপৰ্যপূৰ্ণ স্থান পৰিদৰ্শন কৰিব।
উত্তৰপ্ৰদেশৰ বুলন্দচহৰত অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া এই কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ভিডিঅ’ কনফাৰেন্সিঙৰ জৰিয়তে দুয়োটা ষ্টেচনৰ পৰা মালবাহী ৰে’লসমূহক ফ্লেগ অফ কৰি ডেডিকেটেড ফ্ৰেইট কৰিডৰ (ডিএফচি)ত নিউ খুৰ্জা-নিউ ৰেৱাৰীৰ মাজৰ ১৭৩ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ ডাবল লাইন বিদ্যুৎচালিত অংশটো ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উচৰ্গা কৰিব। এই নতুন ডিএফচি অংশটো গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰণ ই পশ্চিম আৰু পূবৰ ডিএফচিসমূহৰ মাজত গুৰুত্বপূৰ্ণ সংযোগ স্থাপন কৰে। তদুপৰি এই খণ্ডটো অভিযান্ত্ৰিকতাৰ উল্লেখযোগ্য কৃতিত্বৰ বাবেও পৰিচিত। ইয়াত ‘উচ্চ উত্থানৰ বিদ্যুতীকৰণৰ সৈতে এক কিলোমিটাৰ দীঘল দ্বৈত লাইন ৰে’ল সুৰংগ’ আছে, যিটো বিশ্বৰ ভিতৰতে প্ৰথম। এই সুৰংগটো ডাবল ষ্টেক কণ্টেইনাৰ ৰে’ল নিৰৱচ্ছিন্নভাৱে চলাব পৰাকৈ ডিজাইন কৰা হৈছে। এই নতুন ডিএফচি শিতানে ডিএফচি ট্ৰেকত মালবাহী ৰে’ল চলাচলৰ বাবে যাত্ৰীবাহী ৰে’লৰ পৰিচালনা উন্নত কৰাত সহায় কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মথুৰা-পালৱাল অংশ আৰু চিপিয়ানা বুজুৰ্গ-দাদ্ৰী অংশ সংযোগ কৰা চতুৰ্থ লাইনো ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উচৰ্গা কৰিব। এই নতুন লাইনসমূহে ৰাষ্ট্ৰীয় ৰাজধানীখনৰ দক্ষিণ পশ্চিম আৰু পূব ভাৰতৰ সৈতে ৰে’ল সংযোগ উন্নত কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে একাধিক পথ উন্নয়ন প্ৰকল্প দেশৰ নামত উচৰ্গা কৰিব। প্ৰকল্পসমূহৰ ভিতৰত আলিগড়ৰ পৰা ভাদৱাছলৈ ফৰলেনিং ৱৰ্ক পেকেজ-১ (৩৪নং ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথৰ আলিগড়-কানপুৰ অংশৰ অংশ); মীৰাটৰ পৰা শ্বামলি হৈ কৰ্ণাল সীমান্তলৈ বহল কৰা (নঃ এইচ-৭০৯এ); আৰু ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৭০৯ এডি পেকেজ-II ৰ শামলী-মুজাফ্ফৰনগৰ অংশৰ ফৰলেনিং পথ প্ৰকল্পসমূহ উল্লেখযোগ্য। ৫,০০০কোটিতকৈ অধিক সঞ্চিত ব্যয়ৰে নিৰ্মাণ কৰা এই পথ প্ৰকল্পসমূহে সংযোগৰ উন্নতি সাধন কৰিব আৰু অঞ্চলটোৰ অৰ্থনৈতিক উন্নয়নত সহায় কৰিব।
এই কাৰ্যসূচীৰ সময়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ইণ্ডিয়ান অইলৰ টুণ্ডলা-গাৱৰিয়া পাইপলাইনো উদ্বোধন কৰিব। প্ৰায় ৭০০ কোটি টকা ব্যয়ৰে নিৰ্মিত এই ২৫৫ কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ পাইপলাইন প্ৰকল্পটো নিৰ্ধাৰিত সময়ৰ বহু আগতেই সম্পূৰ্ণ হৈছে। এই প্ৰকল্পই মথুৰা আৰু টুণ্ডলাত পাম্পিং সুবিধা আৰু টুণ্ডলা, লক্ষ্ণৌ আৰু কানপুৰত ডেলিভাৰীৰ সুবিধাৰে টুণ্ডলাৰ পৰা বাৰাউনী-কানপুৰ পাইপলাইনৰ গাৱৰিয়া টি-পইণ্টলৈ পেট্ৰলিয়াম সামগ্ৰী পৰিবহণত সহায় কৰিব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ‘গ্ৰেটাৰ নয়দা সংহত ঔদ্যোগিক টাউনশ্বিপো ৰাষ্ট্ৰৰ নামত উচৰ্গা কৰিব৷ পিএম-গতিশক্তিৰ অধীনত আন্তঃগাঁথনি সংযোগ প্ৰকল্পৰ সংহত পৰিকল্পনা আৰু সমন্বিত ৰূপায়ণৰ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ দৃষ্টিভংগীৰ সৈতে সংগতি ৰাখি ইয়াৰ উন্নয়ন সাধন কৰা হৈছে। ১,৭১৪ কোটি টকাৰ ব্যয়সাপেক্ষ এই প্ৰকল্পটো ৭৪৭ একৰ এলেকাজুৰি বিস্তৃত আৰু ইয়াৰ দক্ষিণে ইষ্টাৰ্ণ পেৰিফেৰেল এক্সপ্ৰেছৱে আৰু পূবে দিল্লী-হাওৰা ব্ৰড গজ ৰে’লপথৰ সৈতে ইষ্টাৰ্ণ আৰু ৱেষ্টাৰ্ণ ডেডিকেটেড ফ্ৰেইট কৰিডৰৰ সংযোগস্থলৰ ওচৰত অৱস্থিত। আইআইটিজিএনৰ কৌশলগত অৱস্থানে অতুলনীয় সংযোগ নিশ্চিত কৰে কাৰণ মাল্টি মডেল সংযোগৰ বাবে অন্যান্য আন্তঃগাঁথনি এই প্ৰকল্পৰ ওচৰত উপস্থিত আছে৷ নয়ডা-গ্ৰেটাৰ নয়ডা এক্সপ্ৰেছৱে (৫ কিলোমিটাৰ), যমুনা এক্সপ্ৰেছৱে (১০ কিলোমিটাৰ), দিল্লী বিমানবন্দৰ (৬০ কিলোমিটাৰ), জেৱাৰ বিমানবন্দৰ (৪০ কিলোমিটাৰ), আজাইবপুৰ ৰে’লৱে ষ্টেচন (০.৫ কিলোমিটাৰ) আৰু নিউ দাদ্ৰী ডিএফচিচি ষ্টেচন (১০ কিলোমিটাৰ)। এই প্ৰকল্পটোৱে অঞ্চলটোৰ ঔদ্যোগিক বৃদ্ধি, অৰ্থনৈতিক সমৃদ্ধি আৰু বহনক্ষম উন্নয়নক লাভান্বিত কৰাৰ দিশত এক উল্লেখযোগ্য পদক্ষেপ হিচাপে চিহ্নিত কৰিছে।
এই কার্যসূচীৰ সময়ত প্রধানমন্ত্রীয়ে প্রায় ৪৬০ কোটি টকা ব্যয় সাপেক্ষে নলা পৰিশোধন প্লাণ্ট (এছটিপি) নির্মাণকে ধৰি সংস্কাৰিত মথুৰা নলা আঁচনিও উদ্বোধন কৰিব৷ এই কামৰ ভিতৰত আছে মাছানীত ৩০ এমএলডি এছটিপি নিৰ্মাণ, ট্ৰেন্স ইয়ামুনাত বৰ্তমানৰ ৩০ এমএলডি আৰু মাছানীত ৬.৮ এমএলডি এছটিপি পুনৰ্বাসন আৰু ২০ এমএলডি টিটিআৰঅ’ প্লাণ্ট (টাৰ্চিয়েৰী ট্ৰিটমেণ্ট এণ্ড ৰিভাৰ্ছ অস্মোছিছ প্লাণ্ট) নিৰ্মাণ। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে মোৰাদাবাদ (ৰামগংগা) নলা ব্যৱস্থা আৰু এছটিপিৰ কামো (প্ৰথম পৰ্যায়) উদ্বোধন কৰিব। প্ৰায় ৩৩০ কোটি টকা ব্যয়ৰে নিৰ্মিত এই প্ৰকল্পটোত ৫৮টা এমএলডি এছটিপি, প্ৰায় ২৬৪ কিলোমিটাৰ নলা নেটৱৰ্ক আৰু মোৰাদাবাদৰ ৰামগংগা নদীৰ প্ৰদূষণ হ্ৰাসৰ বাবে ৯টা নলা-নৰ্দমা পাম্পিং ষ্টেচন আছে।

Prime Minister's Office
PM to visit Bulandshahr and Jaipur on 25th January
PM to welcome French President Emmanuel Macron in Jaipur
PM to inaugurate and lay foundation stone of development projects worth over Rs 19,100 crores in Bulandshahr
Multiple projects related to rail, road, oil and gas and urban development & housing to be inaugurated and dedicated to nation
In line with the PM-GatiShakti, PM to dedicate to nation Integrated Industrial Township at Greater Noida
24 JAN 2024 5:17PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Bulandshahr in UP and Jaipur in Rajasthan on 25th January. At around 1:45 PM, Prime Minister will inaugurate and dedicate to nation multiple development projects worth over Rs. 19,100 crores in Bulandshahr. The projects are related to several important sectors like rail, road, oil and gas and urban development & Housing.
At around 5:30 PM, Prime Minister will welcome French President Emmanuel Macron in Jaipur. Prime Minister, along with President Emmanuel Macron, will visit various places of cultural and historical significance in the city, including Jantar Mantar and Hawa Mahal.
During the programme in Bulandshahr UP, Prime Minister will dedicate to nation the 173 Km long double line electrified section between New Khurja - New Rewari on Dedicated Freight Corridor (DFC) by flagging off goods trains from the two stations through video conferencing. This new DFC section is important as it establishes crucial connectivity between the Western and Eastern DFCs. Further, this section is also known for its remarkable feat of engineering. It has a ‘one kilometre long double line rail tunnel with high rise electrification’, which is first of its kind in the world. This tunnel is designed to seamlessly operate double-stack container trains. This new DFC section will help in improving the operation of passenger trains due to shifting of goods trains on DFC track.
Prime Minister will also dedicate to nation the fourth line connecting Mathura - Palwal section & Chipiyana Buzurg - Dadri section. These new lines will improve the rail connectivity of the national capital to Southern Western & Eastern India.
Prime Minister will dedicate multiple road development projects to nation. The projects include Aligarh to Bhadwas four laning work Package-1 (part of Aligarh-Kanpur Section of NH-34); widening of Meerut to Karnal border via Shamli (NH-709A); and four laning of Shamli-Muzaffarnagar section of NH-709 AD Package-II. The road projects. These road projects, developed at a cumulative cost of more than Rs 5000 crore will improve connectivity and help in the economic development in the region.
During the programme, Prime Minister will also inaugurate Indian Oil's Tundla-Gawaria Pipeline. Built at a cost of about Rs 700 crore, this 255 km long pipeline project has been completed well ahead of the scheduled time. The project will help in transportation of petroleum products from Tundla to Gawaria T-Point of Barauni-Kanpur Pipeline with pumping facilities at Mathura and Tundla and delivery facilities at Tundla, Lucknow and Kanpur.
Prime Minister will also dedicate to nation ‘Integrated Industrial Township at Greater Noida’ (IITGN). It has been developed in line with the Prime Minister’s vision of integrated planning and coordinated implementation of infrastructure connectivity projects under PM-GatiShakti. Built at a cost of Rs. 1,714 crore, the project is spread over 747 acres and is located near the intersection of Eastern and Western Dedicated Freight Corridors with Eastern Peripheral Expressway to the south and the Delhi-Howrah broad gauge railway line to the east. IITGN’s strategic location ensures unparalleled connectivity as other infrastructure for multi modal connectivity are present in the vicinity of this project viz. Noida-Greater Noida Expressway (5 km), Yamuna Expressway (10 km), Delhi Airport (60 km), Jewar Airport (40 km), Ajaibpur Railway Station (0.5 km) and New Dadri DFCC Station (10 km). The project marks a significant step towards fostering industrial growth, economic prosperity, and sustainable development in the region.
During the programme, Prime Minister will also inaugurate renovated Mathura sewerage scheme including construction of sewage treatment plant (STP) at a cost of about Rs 460 crore. This work includes construction of 30 MLD STP at Masani, rehabilitation of existing 30 MLD at Trans Yamuna and 6.8 MLD STP at Masani & construction of 20 MLD TTRO plant (Tertiary Treatment and Reverse Osmosis Plant). Prime Minister will also inaugurate Moradabad (Ramganga) sewerage system & STP works (Phase I). The project built at cost of about Rs 330 crore, consists of 58 MLD STP, about 264 km sewerage network and nine sewage pumping stations for pollution abatement of Ramganga River at Moradabad.