ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
জন ধন একাউন্ত করোর ৪৫দা লুপা করোর লাখ ২.১ খোমজিনখ্রে: কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুর
“হৌখিবা চহি তরাদা মীওই করোর ২৫ তোঙান-তোঙানবা মখলগী লাইরবদগী নান্থোক্লে, সরকারগী স্কিমশিংদগী মীয়াম্না কানবা ফংবগী খুদমনি”
সরকারগী চাদিং চাদা চামা বেনেফিসরীশিংদা য়ৌরি: শ্রী থাকুর
16 FEB 2024 6:50PM by PIB Imphal
কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ থাকুরনা ঙসি ফেদরেল বেঙ্ককী ২০২৪ এনুয়েল গবর্নমেন্ত এন্দ ইন্সতিত্যুস্নেল বিজিনেস মীত হৌদোকখ্রে।
বেঙ্ককী ওফিসিয়েলশিং অমসুং এমপ্লোয়ীশিংদা ৱা ঙাংলদুনা মন্ত্রীনা অহানবা মক্তদা ফেদরেল বেঙ্কপু ঙসিগী খ্বাইদগী ৱাংবা শেয়র প্রাইসকীদমক থাগৎপা ফোংদোকখি।
হৌজিক লৈরিবা সরকারগী মমাংগী মতমবু নিংশিংলদুনা শ্রী থাকুরনা হায়খি মদুদি ২০১৪গী মমাংদা সরকারবু পোলিসী পেরালাইসিসকীদমক খংনরম্মি। ২০১৪গী মতুংদগী ক্রেদো অসি রিফোর্ম, পরফোর্ম, ত্রান্সফোর্মদা ওন্থোকখ্রে। বেঙ্কিং সেক্তর ঙসিদি শেন্দোনদগী নান্থোক্লে অমসুং মতম পুম্বদা অৱাংবা পর্ফোমেন্সতা লৈরে।
মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ২০১৪গী মমাংদা লৈবাক অসি ইকোনোমিক ওফেন্দরশিংনা শোকহলম্বা মতমদুদা, হৌজিক লৈরিবা সরকার অসিননি ইকোনোমিক ওফেন্দর্স বিল পুদুনা লাকখিবা অমসুং হৌজিকসু ওফেন্দর পুম্নমক ভারত্তা পুরক্নবা মীরমদা কেসশিং থেংনরি। গ্রোস এন.পি.এ. চাদা ৩.২দা হন্থরে অমসুং ২০২৩দা সম্পত্তিদা রিতর্ন চাদা ০.৫দগী চাদা ০.৭৯দা হেনগৎপা উবা ফংলে।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনা লাউথোকখিবা মতমগী ৱাখলগী ফিভম নৌহৌনা নিংশিংলদুনা শ্রী থাকুরনা হায়খি মদুদি মীওই কয়ানা মসিবু নন-স্তাতর অমগুম য়ানিংদবা ফোংদোকখি। অদুবু ঙসিদি সরকারনা স্কিম অসিগী মখাদা বেঙ্ক একাউন্ত করোর ৪৫ হাংদোকপগী চাউথোকচবা ঙমলে। জন ধন একাউন্তিশিং অসিগী মখাদা তুংশিনবা শেনফম লুপা করোর লাখ ২.১নি মদু বেঙ্কিং ইকোসিস্তেমগী শরুক্নি।
মহাক্না হায়খি মদুদি দিমোনেতাইজেসনগী মতুংদা সরকারনা দিজিতেল পেমেন্তবু প্রমোত তৌখি মতমদুদসু ফিভম অসিমক ওইখি, অদুবু ঙসি খ্বাইদগী পিকপা পেমেন্ত ভীম য়ু.পি.আই.না তৌরি। মসি খুদমশিং অদুনি মদুনা ভারতপু মালেমগী কাইগনবা ইকোনোমী ৫দগী মকোকথোংবা ইকোনোমী ৫দা পুরক্লি অমসুং অথুবা মতমদা লৈবাক অসিবু ৩শুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমী পুদুনা চৎলগনি।
শ্রী থাকুরনা হায়খি মদুদি একাউন্তেবিলিতী অমসুং ত্রান্সপরেন্সীগী মিক্স অমগা লোয়ননা সরকারগী হোৎনরিবশিংনা হৌখিবা চহি তরাদা মীওই করোর ২৫বু তোঙান-তোঙানবা মখলগী লাইরবদগী নান্থোক্লে, সরকারগী স্কিমশিংদগী মীয়াম্না কানবা ফংবগী খুদমনি। সরকারনা চাউথোক্না মসি লাউথোকপা ঙমলে মদুদি জে.এ.এম. ত্রিনিতী ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা মরম ওইদুনা সোসিয়েল সেক্তর স্কিমশিংদা সরকারগী চাদিং চাদা চামা বেনেফিসরীশিংদা য়ৌরি।
মন্ত্রীনা থাজবা পীখি মদুদি সরকারনা অচৌবা ইনিসিয়েতিবশিং লৌখৎখিগনি অমসুং মথংগী চহি ৫দা ভারতপু মকোকথোংবা ইকোনোমী ৩ অমসুং ২০৪৭ ফাওবদা চাউখৎলবা লৈবাক অমা ওইহন্নবা ৱারেপ লৌরে।

Ministry of Information & Broadcasting
45 Crore Jan Dhan Accounts have accumulated Rs 2.1 lakh crore: Union Minister Shri Anurag Thakur
“25 crore people out of multidimensional poverty in last ten years, a proof of people benefiting from Government schemes”
Hundred percent Government spending reaching beneficiaries: Shri Thakur
16 FEB 2024 6:50PM by PIB Delhi
Union Minister Shri Anurag Thakur today inaugurated the 2024 Annual Government and Institutional Business Meet of the Federal Bank.
Addressing an audience of the officials and employees of the bank, the Minister at the very outset, congratulated Federal Bank for an all-time high share price today.
Reminiscing the time before the current Government, Shri Thakur said that before 2014 the government was known for policy paralysis. Since 2014, the credo has shifted to Reform, Perform, Transform. The banking sector is today out of the clutches of debt and at an all-time high performance.
The Minister stated that when the country was hurt by economic offenders before 2014, it was the current government that came out with the Economic Offenders Bill and is still fighting cases abroad to get all the offenders back to India. The gross NPA has reduced to 3.2%, and return on asset has seen a rise from 0.5% to 0.79% in 2023.
Recalling the mood when Prime Minister Shri Narendra Modi had announced Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana, Shri Thakur said that a lot of people had rebuffed it as a non-starter. But today the Government can proudly boast of having opened 45 crore bank accounts under the scheme. The corpus under these Jan Dhan accounts is a mammoth 2.1 lakh crore rupees that is part of the banking ecosystem.
He went on to state that a similar mood prevailed when digital payments was promoted by Government after demonetization but today the smallest of payments is being made by BHIM UPI. These are examples that have taken India from Fragile 5 to Top 5 economies of the world and will take the country to 3rd largest economy soon.
Shri Thakur said that the Government’s efforts, with a mix of accountability and transparency, have brought 25 crore people out of multidimensional poverty in the past ten years and this a proof of people benefiting from Government schemes. The Government can proudly proclaim that hundred percent of government expenditure on social sector schemes is reaching the beneficiaries due to implementation of JAM trinity.
The Minister ensured that Government will keep taking bold initiatives and is resolute to take India to the Top 3 economies in another 5 years and a developed country by 2047.