গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে মহান সন্ত পৰমপূজ্য আচাৰ্য শ্ৰী ১০৮ বিদ্যাসাগৰজী মহাৰাজৰ মৃত্যুত শোক প্ৰকাশ কৰাৰ লগতে তেওঁৰ মৃত্যু দেশ আৰু সমাজৰ বাবে এক অপূৰণীয় ক্ষতি আৰু নিজৰ বাবে ব্যক্তিগত ক্ষতি বুলি অভিহিত কৰে
আচাৰ্য শ্ৰী ১০৮ বিদ্যাসাগৰজী মহাৰাজে তেওঁৰ শেষ নিশ্বাসলৈকে কেৱল মানৱতাৰ কল্যাণক অগ্ৰাধিকাৰ দিছিল – শ্ৰী অমিত শ্বাহ
আচাৰ্য শ্ৰী ১০৮ বিদ্যাসাগৰ জী মহাৰাজ বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ডৰ কল্যাণ আৰু প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ কল্যাণৰ বাবে তেওঁৰ সংকল্পৰ প্ৰতি নিস্বাৰ্থভাৱে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ আছিল
বিদ্যাসাগৰজী মহাৰাজে এগৰাকী আচাৰ্য, যোগী, চিন্তাবিদ, দাৰ্শনিক আৰু এজন সমাজকৰ্মী হিচাপে মাৰ্গদৰ্শন কৰিছিল
আচাৰ্য বিদ্যাসাগৰজী মহাৰাজৰ জীৱনে ধ্ৰুৱতৰাৰ দৰে যুগ যুগ ধৰি ভৱিষ্যত প্ৰজন্মক পথ প্ৰদৰ্শন কৰি থাকিব
18 FEB 2024 1:18PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে মহান সন্ত পৰমপূজ্য আচাৰ্য শ্ৰী ১০৮ বিদ্যাসাগৰজী মহাৰাজৰ মৃত্যুত শোক প্ৰকাশ কৰি তেওঁৰ মৃত্যু দেশ আৰু সমাজৰ বাবে এক অপূৰণীয় ক্ষতি আৰু তেওঁৰ ব্যক্তিগত ক্ষতি বুলি অভিহিত কৰিছে।
এক্সত এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে মহান সন্ত পৰমপূজ্য আচাৰ্য শ্ৰী ১০৮ বিদ্যাসাগৰজী মহাৰাজৰ দৰে এজন মহান ব্যক্তিৰ মৃত্যু দেশ আৰু সমাজৰ বাবে এক অপূৰণীয় ক্ষতি। তেওঁ কয় যে পৰমপূজ্য আচাৰ্য শ্ৰী ১০৮ বিদ্যাসাগৰজী মহাৰাজে তেওঁৰ শেষ নিশ্বাসলৈকে কেৱল মানৱতাৰ কল্যাণক অগ্ৰাধিকাৰ দিছিল।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে কয় যে মই নিজকে সৌভাগ্যৱান বুলি বিবেচনা কৰোঁ, কিয়নো মই এনে এজন জ্ঞানী ব্যক্তিৰ সান্নিধ্য, স্নেহ আৰু আশীৰ্বাদ লাভ কৰিছোঁ। তেওঁ কয় যে মানৱতাৰ এজন প্ৰকৃত ভক্ত আচাৰ্য বিদ্যাসাগৰজী মহাৰাজৰ মৃত্যু তেওঁৰ বাবে ব্যক্তিগত ক্ষতি। শ্ৰী শ্বাহে লগতে কয় যে আচাৰ্য বিদ্যাসাগৰজী মহাৰাজ নিস্বাৰ্থভাৱে বিশ্বব্ৰহ্মাণ্ড আৰু প্ৰতিজন ব্যক্তিৰ কল্যাণৰ বাবে তেওঁৰ সংকল্পৰ প্ৰতি প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ আছিল। বিদ্যাসাগৰজী মহাৰাজে সমাজখনক আচাৰ্য, যোগী, চিন্তাবিদ, দাৰ্শনিক আৰু এজন সমাজকৰ্মী হিচাপে মাৰ্গদৰ্শন কৰিছিল। তেওঁ বাহিৰৰ পৰা সহজ, সৰল আৰু নম্ৰ আছিল, কিন্তু তেওঁ ভিতৰৰ পৰা এজন শক্তিশালী সাধক আছিল।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে শিক্ষা, স্বাস্থ্য আৰু দৰিদ্ৰ লোকসকলৰ কল্যাণৰ কামৰ জৰিয়তে আচাৰ্য বিদ্যাসাগৰজী মহাৰাজে দেখুৱাইছে যে কেনেদৰে মানৱতাৰ সেৱা আৰু সাংস্কৃতিক সচেতনতা একেলগে কৰিব পাৰি। আচাৰ্য বিদ্যাসাগৰজী মহাৰাজৰ জীৱনে ধ্ৰুৱতৰাৰ দৰে যুগ যুগ ধৰি ভৱিষ্যত প্ৰজন্মক পথ প্ৰদৰ্শন কৰি থাকিব। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে তেওঁ আচাৰ্য বিদ্যাসাগৰজী মহাৰাজৰ সকলো অনুগামীৰ প্ৰতি গভীৰ সমবেদনা জ্ঞাপন কৰিছে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah expressed grief over the demise of the great saint Param Pujya Acharya Shri 108 Vidyasagar Ji Maharaj, calling it an irreparable loss for the country and society and a personal loss for himself
Acharya Shri 108 Vidyasagar Ji Maharaj gave priority only to the welfare of humanity till his last breath – Shri Amit Shah
Acharya Shri 108 Vidyasagar Ji Maharaj remained selflessly committed to his resolve for the welfare of the universe and the welfare of every individual
Vidyasagar Ji Maharaj guided the society as Acharya, Yogi, Thinker, Philosopher and a Social Worker
The life of Acharya Vidyasagar Ji Maharaj will continue to show the path of future generations for ages like the pole star
18 FEB 2024 1:18PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has expressed grief over demise of the great saint Param Pujya Acharya Shri 108 Vidyasagar Ji Maharaj, calling it an irreparable loss for the country and society and a personal loss for him.
In a post on X, Shri Amit Shah said that demise of a great man like the great saint, Param Pujya Acharya Shri 108 Vidyasagar Ji Maharaj, is an irreparable loss for the country and society. He said that Param Pujya Acharya Shri 108 Vidyasagar Ji Maharaj gave priority only to the welfare of humanity till his last breath.
Union Home Minister said that he considers himself fortunate that he got the company, affection, and blessings of such a wise man. He said that the demise of Acharya Vidyasagar Ji Maharaj, a true devotee of humanity, is a personal loss for him. Shri Shah added that Acharya Vidyasagar Ji Maharaj remained selflessly committed to his resolve for welfare of the universe and every individual. Vidyasagar Ji Maharaj guided the society as Acharya, Yogi, Thinker, Philosopher and a Social Worker. He was easy-going, simple, and gentle from outside, but he was a very strong seeker from inside.
Shri Amit Shah said that through the works of education, health, and welfare of the poor, Acharya Vidyasagar Ji Maharaj showed how service to humanity and cultural awareness could be done simultaneously. The life of Acharya Vidyasagar Ji Maharaj will continue to show the path of future generations for ages like the pole star. Shri Shah said that he expresses his deepest condolences to all the followers of Acharya Vidyasagar Ji Maharaj.