প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী ফেব্রুৱারি ১৬ তা রেৱারিদা চৎকনি
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৯৭৫০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা গুরুগ্রাম মেত্রো রেল প্রোজেক উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা এ.আই.আই.এম.এস রেৱারি উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা কুরুক্ষেত্রা, জয়তিসরদা নৌবা শাবা ‘অনুভাব কেন্দ্র’ অমা শঙ্গাগনি
15 FEB 2024 3:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ফেব্রুৱারি ১৬,২০২৪দা হরিয়ানাগী রেৱারিদা চৎকনি। নুংথিলগী পুং ১:১৫ রোম তাবদা, মহাক্না সহরগী চৎথোক-চৎশিন, হকশেল, রেল অমসুং তুরিজমগা মরী লৈনবা লুপা করোর ৯৭৫০ হেনবগী তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি, মীয়ামদা কৎথোক্কনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৫৪৫০ রোম চঙনা পায়খৎকদবা গুরুগ্রাম মেত্রো রেল প্রোজেক উরেপ-উয়ুং তমগনি। কিমি ২৮.৫ শাংবা প্রোজেক অসিনা মিল্লেনিয়ম সিতি সেন্তরদগী উদোগ বিহার ফেজ-৫ ফাওবা শম্নগনি অমসুং সাইবর সিতি ময়াদা মাউলসারি এভেনিউ স্তেসন্দা হৌজিক লৈরিবা রেপিদ মেত্রো রেল গুরুগ্রামগী মেত্রো নেতৱার্কতা পুনশিনগনি। মসিনা দ্বারকা এক্সপ্রেসৱেদা স্পুর অমশু লৈগনি। মীয়ামদা মালেম থাক্কী মহৌশাগী অকোয়বগী ফিবম শোকহন্দবা মাস রেপিদ অর্বান ত্রান্সপোর্ত সিস্তেমশিং লৈহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী মঙলান থবক ওইনা পাংথোক্নবা মাইকৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমনি।
লৈবাক শীনবা থুংনা মীয়ামগী হকশেলগী মচাকশিং ফগৎহন্নবা প্রধান মন্ত্রীগী পান্দমগী শরুক অমা ওইনা, হরিয়ানাগী রেৱারিদা এ.আই.আই.এম.এস শানবা উরেপ-উয়ুং তমগনি। এ.আই.আই.এম.এস রেৱারি অসি রেৱারিগী মাজ্রা মুস্তিল ভালখি খুঙ্গংদা লম একর ২০৩দা শেমগৎকদবনি। মসিদা ফমুং ৭২০গী হোস্পিতাল কমপ্লেক্স, সিত ১০০গী মেদিকেল কলেজ, সিত ৬০গী নর্সিং কলেজ, ফমুং ৩০গী অয়ুস ব্লোক, ওজা অমসুং স্তাফকী ক্বাতর, য়ু.জি অমসুং পি.জি মহৈরোয়শিংগী হোস্তেল, অহিং য়ারেকফম, গেস্ত হাওস অমসুং ওদিতোরিয়ম অসিনচিংবা য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রী শ্বাস্থ্যা সুরক্ষা য়োজনা(পি এম এস এস ৱাই)গী মখাদা লিংখৎপা এ.আই.আই.এম.এস রেৱারিনা হরিয়ানাগী মীয়ামদা মগুন লৈবা অনা-লায়য়েংগী খুদোংচাবশিং ফংহনগনি। খুদোংচাবশিংগী মনুংদা কার্দিওলোজি, গাস্ত্রো-ইন্তেরোলোজি, নেফ্রোলোজি, উরোলোজি, নিউরোলোজি, নিউরোসর্জরি, মেদিকেল ওনকোলোজি, সর্জিকেল ওনকোলোজি, ইন্দোক্রাইনোলোজি, বর্ন অমসুং প্লাস্তিক সর্জরি য়াওনা স্পিলিএলিস্ত ১৭ অমসুং সুপরস্পিসিএলিস্ত ১৭ য়াওরি। ইন্সতিতুৎ অসিদা ইন্তেন্সিপ কিয়ার য়ুনিত, ইমর্জেন্সি অমসুং ত্রোমা য়ুনিত, মোদুলার ওপরেসন থিয়েতর ১৬, দাইগ্নোস্তিক লেবোরেতোরিশিং, ব্লদ বেঙ্ক, ফার্মসিগী খুদোংচাবশিংশু লৈগনি। হরিয়ানাদা এ.আই.আই.এম.এস লিংখৎপা অসিনা হরিয়ানাগী মীয়ামদা অপুনা, মগুন লৈবা অমসুং অৱাংবা থাক্কী অনা-লায়য়েংগী খুদোংচাবশিং ফংহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা কুরুক্ষেত্রা, জয়তিসরদা নৌবা শাবা ‘অনুভাব কেন্দ্র’ অমা শঙ্গাগনি। মিউজম অসি লুপা করোর ২৪০ রোম চঙনা লিংখৎপনি। মিউজম অসি লম একর ১৭ পাক-চাউই অমসুং মনুংদা ইসক্বার ফিত ১০০০,০০০ হেন্না পাক-চাউই। মসিদা মহাভারত অমসুং পুন্সিদা গীতাগী পাউতাকশিং ময়েক শেংনবা উবা ফংগনি। মিউজম অসিদা ওগমেন্তেদ রিএলিতি(এ আর), ৩-দি লেজর অমসুং প্রোজেক্সন মেপ্পিং য়াওনা অৱাংবা থাক্কী অনৌবা তেক্নোলোজি শীজিন্নদুনা য়েংবা লাকপা মীওইশিং নুংঙাইহনগনি। কুরুক্ষেত্রা, জয়তিসর অসি ভাগবান কৃষ্ণনা অর্জুন্দা লোম্বা নাইদ্রবা ভাগবদ গীতাগী লৌশিং তাকপীখিবা শেংলবা মফমনি।
প্রধান মন্ত্রীনা তোঙান-তোঙানবা রেলৱে প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি অমসুং মীয়ামদা কৎথোক্কনি। উরেপ-উয়ুং তমগদৌরিবা প্রোজেকশিংগী মনুংদা রেৱারি-কাথুৱাস রেল লাইন(কিমি ২৭.৭৩) দবল ওনখৎপা; কাথুৱাস-নারনাউল রেল লাইন(কিমি ২৪.১২) দবল ওনখৎপা; ভিৱানি-দোভ ভালি রেল লাইন(কিমি ৪২.৩০) দবল ওনখৎপা অমসুং মনহেরু-বৱানি খেরা রেল লাইন(কিমি৩১.৫০) দবল ওনখৎপা য়াওরি। রেলৱে লাইনশিং অসি দবল ওইহনবা অসিনা লমদম অসিদা রেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহনগনি অমসুং মী পুবা অমসুং পোৎ-চৈ পুবা রেল অনিমক মতম চানা চেনবদা মতেং পাংগনি। প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক মীয়ামদা রোহতাক-মেহাম-হান্সি রেল লাইন(কিমি ৬৮) কৎথোক্কনি, মসিনা রোহতাক অমসুং হিসারগী মরক্তা চৎপগী মতম হন্থহনগনি। মহাক্না রোহতাক-মেহাম-হান্সি সেক্সন্দা ত্রেন অমশু লমথাগনি, মসিনা রোহতাক অমসুং হিসার লমদমদা রেল পেসেঞ্জরশিং কান্নবা পীগনি।

Prime Minister's Office
PM to visit Rewari on 16th February
PM to inaugurate, dedicate to nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs 9750 crore
PM to lay foundation stone of Gurugram Metro Rail project
PM to lay the foundation stone of AIIMS Rewari
PM to inaugurate a newly built ‘Anubhav Kendra’ at Jyotisar, Kurukshetra
15 FEB 2024 3:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Rewari, Haryana on 16th February, 2024. At around 1:15 PM, he will inaugurate, dedicate to the nation and lay the foundation stone of multiple development projects worth more than Rs 9750 crore concerning urban transport, health, rail and tourism sector.
Prime Minister will lay the foundation stone of Gurugram Metro Rail project which will be developed at a cost of about Rs 5450 crore. The project, with a total length of 28.5 Kms, will connect Millennium City Centre to Udyog Vihar Phase-5 and merge in the existing metro network of Rapid Metro Rail Gurugram at Moulsari Avenue station near Cyber City. It will also have a spur at Dwarka Expressway. The project is an important step towards realising the Prime Minister’s vision to provide citizens with world class environment-friendly mass rapid urban transport systems.
In line with the Prime Minister’s vision to strengthen public health infrastructure across the country, the foundation stone of All India Institute of Medical Sciences (AIIMS), Rewari, Haryana is being laid. To be built at a cost of about Rs 1650 crore, AIIMS Rewari will be developed on 203 acres of land at village Majra Mustil Bhalkhi in Rewari. It will have facilities including the Hospital Complex with 720 beds, Medical College with 100 seats, Nursing College with 60 seats, AYUSH Block with 30 beds, residential accommodation for faculty and staff, hostel accommodation for UG and PG students, Night Shelter, Guest House, Auditorium etc. Established under Pradhan Mantri Swasthya Suraksha Yojana (PMSSY), AIIMS Rewari will provide comprehensive, quality and holistic tertiary care health services to the people of Haryana. The facilities include patient care services in 18 Specialities and 17 Super Specialities including Cardiology, Gastro-enterology, Nephrology, Urology, Neurology, Neurosurgery, Medical Oncology, Surgical Oncology, Endocrinology, Burns & Plastic Surgery. The Institute will also have facilities for Intensive Care Unit, Emergency & Trauma Unit, sixteen Modular Operation Theatres, Diagnostic Laboratories, Blood Bank, Pharmacy etc. The establishment of AIIMS in Haryana is an important milestone in providing comprehensive, quality and holistic tertiary care health services to the people of Haryana.
Prime Minister will inaugurate a newly built Anubhav Kendra Jyotisar, Kurukshetra. This experiential museum has been built at a cost of around 240 crores. The museum spans over 17 acres, encompassing over 100,000 square feet of indoor space. It will vividly bring the epic narrative of the Mahabharata and the teachings of the Gita to life. The museum also leverages cutting-edge technology, including Augmented Reality (AR), 3D laser, and projection mapping to enrich the experience of visitors. Jyotisar, Kurukshetra is the sacred site where Lord Krishna imparted the eternal wisdom of the Bhagavad Gita to Arjuna.
Prime Minister will also lay the foundation stone and dedicate to the nation multiple railway projects. The projects whose foundation stone will be laid include doubling of Rewari-Kathuwas rail line (27.73 Km); doubling of Kathuwas-Narnaul rail line (24.12 Km); doubling of Bhiwani-Dobh Bhali rail line (42.30 Km); and doubling of Manheru-Bawani Khera rail line (31.50 Km). Doubling of these railway lines will augment the rail infrastructure in the region and help in timely running of both passenger and freight trains. Prime Minister will dedicate to nation the Rohtak-Meham-Hansi rail line (68 kms), which will reduce the travel time between Rohtak and Hisar. He will also flag off train service in the Rohtak-Meham-Hansi section, which will improve rail connectivity in Rohtak and Hisar region benefiting the rail passengers.