পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰালয়
শ্ৰী নীতিন গাডকাৰীয়ে অৰুণাচল প্ৰদেশত ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৯১৩ (সীমান্ত ঘাইপথ)ৰ লাডা-চাৰ্লি শাখা নিৰ্মাণৰ বাবে ২,২৪৮.৯৪ কোটি টকাৰ অনুমোদন জনাইছে
06 FEB 2024 3:17PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় পথ পৰিবহণ আৰু ঘাইপথ মন্ত্ৰী শ্ৰী নীতিন গাডকাৰীয়ে অৰুণাচল প্ৰদেশৰ ৰাষ্ট্ৰীয় ঘাইপথ-৯১৩ (সীমান্ত ঘাইপথ)ৰ লাডা-চাৰ্লি শাখাৰ ১০৫.৫৯ কিমি পেকেজ ১, ২, ৩, আৰু ৬-ত ইপিচি মোডত নিৰ্মাণৰ বাবে ২,২৪৮.৯৪ কোটি টকাৰ পুঁজি অনুমোদন জনাইছে।
এক সামাজিক মাধ্যমৰ পোষ্টত শ্ৰী গাডকাৰীয়ে কয় যে নিৰাপত্তা বাহিনীৰ বাবে দ্ৰুত যোগাযোগ নেটৱৰ্ক প্ৰদানৰ বাবে সমৰ্পিত এই গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰকল্পটোৱে অৰ্থনৈতিক কাৰ্যকলাপ বৃদ্ধি কৰিবলৈ সাজু হৈছে যাৰ ফলত সজীৱ সীমান্ত অঞ্চললৈ প্ৰব্ৰজন বৃদ্ধি হ'ব। ইয়াৰ উপৰিও, প্ৰকল্পটোৱে প্ৰয়োজনীয় পথ আন্তঃগাঁথনি স্থাপন কৰিছে, গুৰুত্বপূৰ্ণ নদী অৱবাহিকাসমূহ সংযোগ কৰিছে আৰু ৰাজ্যখনত কেইবাটাও জলবিদ্যুৎ প্ৰকল্পৰ বিকাশত সহায় কৰিছে।
শ্ৰী গাডকাৰীয়ে কয় যে এই গ্ৰীণফিল্ড পথটো পৰ্যটনৰ বাবে প্ৰতিশ্ৰুতিপূৰ্ণ, যি উজনি অৰুণাচলৰ কম জনবসতিপূৰ্ণ অঞ্চলসমূহৰ প্ৰয়োজনীয়তা পূৰণ কৰে আৰু ভৱিষ্যতে ইয়াৰ ফলত যান-বাহন বৃদ্ধি হ‘ব বুলি আশা কৰা হৈছে।

Ministry of Road Transport & Highways
Shri Nitin Gadkari approves Rs 2,248.94 crore for the construction of Lada-Sarli section of NH-913 (Frontier Highway) in Arunachal Pradesh
06 FEB 2024 3:17PM by PIB Delhi
Union Minister of Road Transport & Highways, Shri Nitin Gadkari has approved a fund of Rs. 2,248.94 crore for the construction of the Lada-Sarli section of NH-913 (Frontier Highway) in Arunachal Pradesh on EPC mode, spanning 105.59 km across Packages 1, 2, 3, & 6.
In a social media post, Shri Gadari said that this vital project, dedicated to providing a swift communication network for security forces, is poised to stimulate economic activities, fostering reverse migration towards vibrant border areas. Additionally, it established essential road infrastructure, connecting crucial river basins and facilitating the development of numerous hydropower projects in the state ,he added.
Shri Gadkari said this greenfield road holds promise for tourism, catering to sparsely populated areas of Upper Arunachal, and anticipating increased traffic in the future.
Β