ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষা রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অজয় ভতনা ৱর্ল্দ দিফেন্স শো 2024গীদমক্তা রিয়াধ খোঙচৎ চৎলি
সাউদী দিফেন্স মন্ত্রী অমসুং এসিস্তেন্ত দিফেন্স মন্ত্রীগা তোঙান-তোঙানবা সেক্তরশিংদা লৈনরিবা বাইলেতরেল মরীশিংবু মপাঙ্গল হেনগৎহন্নবা ৱারী শাখ্রে
07 FEB 2024 10:40AM by PIB Imphal
ভারত অমসুং সাউদী অরাবিয়াগী মরক্তা লৈরিবা দিফেন্সকী মরীনা মপাঙ্গল হেন্না কনখৎলকপগী খুদম অমা ওইনা রক্ষা রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অজয় ভতনা হৌজিক চত্থরিবা ৱর্ল্দ দিফেন্স শো (WDS) 2024গী ভারতকী দেলিগেসনগী মকোক ওইনা রিয়াধকী খোঙচৎ চৎলি। ফেব্রুৱারী 4, 2024দগী হৌখিবা নুমিৎ মঙানিগী থৌরম অসিনা মসিদা শরুক য়ারিবা কম্পেনীশিংগী মরক্তা মালেমগী থাক্তা তেংবাংনবগী মরু ওইবা ফম্বাক অমা ওইনা থৌদাং লৌদুনা দিফেন্স তেক্নোলোজীগী খ্বাইদগী এদভান্স ওইবা পোত্থোকশিং উৎলি। রক্ষা রাজ্য মন্ত্রীনা ভারত সরকারগী মহুৎ শিন্দুনা ফেব্রুৱারী 8, 2024দা লোইশিনগদবা পুক্নিং হুনিংঙাই ওইরবা থৌরম অসিবু শীন-লাঙবগীদমক্তা সাউদী অরাবিয়াগী থৌবুরেলশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি।
রক্ষা রাজ্য মন্ত্রীনা ফেব্রুৱারী 6, 2024দা দাউদী অরাবিয়াগী দিফেন্স মন্ত্রী, প্রিন্স খলিদ বিন সলমান বিন অব্দুল অজিজ অল-সাউদকা শো অসিগী মনুংদা উন্নখি। মখোয়না বাইলেতরেল কোওপরেসনগী তোঙান-তোঙানবা হীরম কয়াগী ৱারী শাখি। শ্রী অজয় ভতনা সাউদী অরাবিয়াগী এসিস্তেন্ত দিফেন্স মন্ত্রী, দাঃ খালেদ অল-বায়রীগসু উন্নখি, মসিদা মখোয়না লৈবাক অনিগী মতম শাংনা লৈরক্লবা মরী অমসুং হীরম য়াম্বা দিফেন্স মরীবুসু হেন্না চেৎশিলহন্নবা ৱারী কয়া শান্নখি। খন্ন-নৈনবা অসিনা ম্যুচুএল ইন্তরেস্ত লৈনবা হীরমশিং, মিং ওইনা পল্লবদা, জোইন্ত ত্রেনিং এক্সর্সাইস পাংথোকপা হেনগৎপা, তেক্নোলোজী ত্রান্সফর অমসুং খঙ-হৈবা লৌশিং লান্নবগুম্বা হীরমশিংদা মিৎয়েং চঙখি।
অহেনবা মতৌ অমা ওইনা, রক্ষা রাজ্য মন্ত্রীনা সাউদী অরাবিয়াগী জেনেরেল ওথোরিতী ফোর মিলিতরী ইন্দস্ত্রীজ (GAMI)গী গবর্নর অহমদ অব্দুল অজিজ অল-ওহালীগা ৱারী শাখি। মখোয়না হৌজিক চৎনরিবা তেক্নোলোজী কয়াগী মথক্তা দিফেন্স প্রদক্সন, এইসর্চ অমসুং দিভেলপমেন্তকী মখল য়াম্বা হীরমশিংদা তেংবাংনবগী মতাংদা ৱারী শাখি। মহাক্না WDS 2024গী শরুক ওইরিবা সাউদী অরাবিয়ন মিলিতরী ইন্দস্ত্রীজ (SAMI)গী পেভিলিয়ন্দসু চঙদুনা মিৎয়েং তাখি।
ৱারী শাবগী থৌওং অসিদা নাকল অনিগী লুচিংবশিংনা সেক্যুরিতীগী হৌজিক ওইক্লিবা ফিভম কয়াবু মমুৎ তানা খঙমিন্নখি অমসুং রিজনেল সেক্যুরিতী ঙাক-শেনবগী মতাংদা মপাঙ্গল লৈবা পার্ত্নরশিপ লৈবনা নাকল অনিমক্তা কান্নবা পীরিবা অসিবু শকখঙবগা লোয়ননা সেক্তর কয়াদা লৈরিবা বাইলেতরেল দিফেন্স কোওপরেসন অসিবুসু হেন্না চেৎশিলহন্নবা ৱারেপ লৌমিন্নখি। শ্রী অজয় ভতনা ভারত-সাউদী অরাবিয়া মরীনা মপাঙ্গল হেনগৎপগা লোয়ননা লেপ্তনা খুমাং চাউশিনগনি হায়বগী থাজবা ফোংদোক্নবগা লোয়ননা মসিনা রিজনেল স্তেবিলিতী অমসুং গ্লোবেল সেক্যুরিতীদসু মশক থোকপা শরুক তমগনি হায়বগী ৱাফমসু য়ানবা পুরকখি।
রক্ষা রাজ্য মন্ত্রীনা দিফেন্স শো অসিদা শরুক য়ারিবা ভারতকী দিফেন্স কম্পেনীশিংগী মীহুৎশিংগা উন্নখি অমসুং মখোয়না উৎলিবা অৱাংবা থাক্কী তেক্নোলোজী অমসুং ইন্নোভেতিব সোল্যুসন কয়া অসিগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। ভারতকী দিফেন্স কম্পেনীশিংনা শরুক য়ারিবা অসিনা ফুতপ্রিন্ত হেনগৎহনবা খক্তা নত্তনা মতম শাংনা চৎপা পার্ত্নরশিপ অমা শেমদুনা লৈবাক অনিগী দিফেন্স ইন্দস্ত্রীবুসু চাউখৎহনগনি।
WDS 2024 মনুংদা, শ্রী অজয় ভতনা ম্যুনিসন ইন্দিয়া লিমিতেদ অমসুং মখোয়গী লোকেল পার্ত্নরশিংগী মরক্তা MoU অমগী খুৎয়েক পীনবগী থৌওংসু মিৎয়েং তাখি। মহাক্না সাউদী অরাবিয়াগী ভারত অমসুং সাউদীগী কারবার তৌবা শক্নাইবা মীওইশিংনা শরুক য়াবা ব্যুজিনেস নেতৱর্কিং থৌরম অমদসু শরুক য়াখি।
ভারতকী ‘আত্মানির্ভর ভারত’ অমসুং সাউদী অরাবিয়াগী ‘ভিজন 2030’ হায়বসি নাকল অনিমক্তা কান্নবা পীগদবা লৈবাক্কী ওইবা প্রোগ্রামশিংনি। খোঙথাং অনিমক্না তেক্নোলোজীগী লমদা খুমাং চাউশিনবা, মশাগী লৈবাক্কী তৌবা ঙম্বগী মতিক অমসুং লৌশিং লান্নবদা অহেনবা মিৎয়েং চঙলি। নাকল অনিমক্না ফোংদোকপগুম্না, হীরমশিং অসিদা, মরু ওইনা, দিফেন্স তেক্নোলোজী পুন্না পুথোকমিন্নবগী হীরমদা তেংবাংমিন্নবদা কান্নবা য়াম্না পীগনি। মসিগী খোঙচৎ অসিনা বাইলতরেল মরীগী নুংগী ওইবা পাঙ্গল উৎলি, তেংবাংনবগী অনৌবা থোঙ হাংদোক্লি অমসুং তেক্ত-কায়দবা অমসুং নুংঙাই য়াইফবা তুংগী মতম অমগী খোঙফম চেৎলিবা অসিবু মপাঙ্গল হেন্না কনখৎহল্লি।

Ministry of Defence
Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt on a visit to Riyadh for World Defence Show 2024
Holds talks with Saudi Defence Minister & Assistant Defence Minister to further consolidate bilateral cooperation in multifarious sectors
07 FEB 2024 10:40AM by PIB Delhi
Bearing testimony to the growing defence ties between India and Saudi Arabia, Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt is on a visit to Riyadh as head of the Indian delegation for the ongoing World Defence Show (WDS) 2024. The five-day show, which commenced on February 04, 2024, is showcasing the latest advancements in defence technology serving as a vital platform for international collaboration amongst the participating companies. On behalf of the Government of India, the Raksha Rajya Mantri extended his greetings to the leadership of Saudi Arabia for hosting the impressive event which culminates on February 08, 2024.
On February 06, 2024, the Raksha Rajya Mantri held a meeting with the Defence Minister of Saudi Arabia Prince Khalid bin Salman bin Abdulaziz Al-Saud on the sidelines of the show. They discussed various aspects of bilateral defence cooperation. Shri Ajay Bhatt also held talks with the Assistant Minister of Defence of Saudi Arabia Dr Khaled Al-Bayari, with whom he discussed ways to further strengthen the long-standing and multi-faceted defence cooperation between the two countries. The discussions centred around exploring avenues for collaboration in areas of mutual interest, including increasing the scope of joint training exercises, technology transfer and exchange of expertise.
In addition, the Raksha Rajya Mantri held a meeting with the Governor of Saudi Arabia's General Authority for Military Industries (GAMI) Ahmad Abdulaziz Al-Ohali. They discussed the way ahead towards collaborating in varied areas of defence production, Research & Development, besides niche technologies. He also visited the pavilion of Saudi Arabian Military Industries (SAMI) on the sidelines of WDS 2024.
Both sides in all discussions shared a deep understanding of the evolving security landscape and resolved to increase bilateral defence cooperation in multifarious sectors while also recognising the mutual benefits of a strong partnership in safeguarding regional security. Shri Ajay Bhatt expressed confidence that the India-Saudi Arabia partnership will continue to grow from strength to strength, contributing significantly to regional stability and global security.
The Raksha Rajya Mantri also interacted with the representatives of Indian defence companies participating in the Defence Show and congratulated them for their impressive cutting-edge technologies & innovative solutions. The participation by Indian defence companies will not only contribute towards an increase in footprint but further develop the defence industry in both countries by forming lasting partnerships.
Shri Ajay Bhatt also witnessed the signing of an MoU between Munitions India Limited and its local partner on the sidelines of WDS 2024. He also attended a Business networking event with leading Indian and Saudi business personalities in Saudi Arabia.
India's ‘Aatmanirbhar Bharat’ and Saudi Arabia's ‘Vision 2030’ are national programmes that can be mutually beneficial to both sides. Both initiatives prioritise technological advancements, indigenous capabilities and knowledge sharing. As highlighted by both sides, there is an immense potential for collaboration in these areas particularly in co-development and joint production of defence technologies. The visit has reaffirmed the inherent strength of bilateral ties, opened new avenues for cooperation and solidified shared commitments towards a safer and prosperous future.