কোইলা মন্ত্রালয়
সরকারগী PSU অমসুং প্রাইভেত সেক্তরশিংনা কেতগরী অহুমগী মখাদা কোল গেসিফিকেসন প্রোজেক্তশিংদা ইন্সেন্তিব পীনবগীদমক্তা কোল/লিগ্নাইত গেসিফিকেসন প্রোজেক্তশিংবু খুমাং চাউশিলহনবগী স্কিমগী অয়াবা কেবিনেতনা পীখ্রে
24 JAN 2024 6:09PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা সরকারগী PSU অমসুং প্রাইভেত সেক্তরশিংনা কেতগরী অহুমগী মখাদা কোল গেসিফিকেসন প্রোজেক্তশিংদা ইন্সেন্তিব পীনবগীদমক্তা কোল/লিগ্নাইত গেসিফিকেসন প্রোজেক্তশিংবু খুমাং চাউশিলহনবগী লুপা করোর 8500কা লোয়নবা স্কিমগী অয়াবা।
কেবিনেতনা মখাদা পীরিবা অসিগুম্না স্কিম অসিগী অয়াবা পীখিঃ
1. লুপা করোর 8500গী অপুনবা শেনফম অসি কেতগরী অহুমগী মখাদা কোল গেসিফিকেসন প্রোজেক্তকী শেলগী তেংবাং ওইনা পীথগনি।
2. কেতগরী Iদা, সরকারগী OSUশিংগীদমক্তা লুপা করোর 4050 পীথগনি, মসিগী মনুংদগী প্রোজেক্ত অহুম ফাওবদি লুপা করোর 1350গী লম্প-সম গ্রান্ত নত্ত্রগা কেপেক্সকী 15% (অনিসিগী মরক্তা তাথবা অমা) পীদুনা তেংবাংগনি।
3. কেতগরী IIদা, প্রাইভেত সেক্তর অমসুং সরকারগী PSUগীদমক্তা লুপা করোর 3850 পীথগনি। মসিগী মনুংদগী প্রোজেক্ত অমমমগী ওইনা লুপা করোর 1000গী লম্প-সম গ্রান্ত নত্ত্রগা কেপেক্সকী 15% (অনিসিগী মরক্তা তাথবা অমা) পীদুনা তেংবাংগনি। য়ামদ্রবদা প্রোজেক্ত অমদি, তারিফ-বেজ বিদ্দিং প্রোসেস্তা বিদ আউত তৌগনি অমসুং মসিগী ক্রাইতেরিয়া অসিদি নিতি আয়োগকা খন্ন-নৈনদুনা শেমগনি।
4. কেতগরী IIIগী ওইনা, লুপা করোর 600 অসিবু দিমোনস্ত্রেসন প্রোজেক্ত (ইন্দিজিন্যস তেক্নোলোজী) অমসুং/নত্ত্রগা স্মোল-স্কেল প্রদক্ত বেজ গেসিফিকেসন প্লান্তকী অইনা খাক্লি, মসিগী মখাদা লুপা করোর 100গী লম্প-সম গ্রান্ত নত্ত্রগা কেপেক্সকী 15% (অনিসিগী মরক্তা তাথবা অমা) অসিবু খনগৎলবা ইন্তাইতীগী মফমদা পীগনি অমসুং ইন্তিতী অসিনা লুপা করোর 100কী মিনিমম কেপেক্স অমসুং 1500 Nm3/hr Syn গ্যাসকী মেক্সিমম প্রদক্সন লৈগনি।
5. কেতগরী II অমসুং IIIগী মখাদা লৈবা ইন্তিতীশিং খনবগী থৌওং অসি অকুপ্পা চাংয়েং অমসুং নুং-পান ফাওনা উবা বিদ্দিং প্রোসেসকী খুত্থাংদা পাংথোক্কনি।
6. গ্রান্তশিং অসি খনগৎলবা ইন্তিতীশিংদা ইন্সতোলমেন্ত অনি থোক্না পীগনি।
7. সেক্রেতরী কোলনা লুচিংবা EgoS অসিদা স্কিম সবজেক্ততা তঙাই ফদবা অহোংবা পুরকপগী পাঙ্গল পীরি অমসুং পুন্না চঙগদবা অপুনবা শেনফম্না লুপা করোর 8500 তগী হেনবদি য়ারোই।