ଅର୍ଥ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ପିଏଫଆରଡିଏ ଜାତୀୟ ପେନସନ ବ୍ୟବସ୍ଥା ପାଇଁ କେବଳ ଗୋଟିଏ ପଞ୍ଜୀକରଣ ଆବଶ୍ୟକ କରୁଥିବା ପଏଣ୍ଟ ଅଫ୍ ପ୍ରେଜେନ୍ସ (ପିଓପି) ନିୟମାବଳୀକୁ ସୂଚିତ କରେ
17 JAN 2024 5:49PM by PIB Bhubaneswar
ପେନସନ ପାଣ୍ଠି ନିୟାମକ ଏବଂ ଉନ୍ନୟନ କର୍ତ୍ତୃପକ୍ଷ (ପିଏଫଆରଡିଏ) ପଏଣ୍ଟ ଅଫ୍ ପ୍ରେଜେନ୍ସ (ପିଓପି) ନିୟମାବଳୀ ୨୦୨୩ ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜାରି କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ବ୍ୟବସାୟ କରିବାରେ ସହଜତା ଏବଂ ଡିଜିଟାଲ ମୋଡର ଅଧିକ ବ୍ୟବହାର ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟରେ ପଞ୍ଜୀକରଣ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସରଳ କରିଛି।
ଏହି ବିଜ୍ଞପ୍ତି ଜରିଆରେ ବ୍ୟାଙ୍କ ଓ ଅଣବ୍ୟାଙ୍କଗୁଡ଼ିକ ଏନ୍ ପିଏସ୍ ଗ୍ରାହକଙ୍କୁ ପିଓପି ଭାବେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିପାରିବେ। ବର୍ତ୍ତମାନ, ସେମାନେ ପୂର୍ବରୁ ଏକାଧିକ ପଞ୍ଜୀକରଣ ପରିବର୍ତ୍ତେ ଏନପିଏସ ପାଇଁ କେବଳ ଏକକ ପଞ୍ଜୀକରଣ ଆବଶ୍ୟକ କରନ୍ତି ଏବଂ ବ୍ୟାପକ ଡିଜିଟାଲ ଉପସ୍ଥିତି ସହିତ କେବଳ ଗୋଟିଏ ଶାଖା ରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିପାରିବେ । ଆବେଦନଗୁଡ଼ିକର ସମାଧାନ ସମୟ ସୀମା ୬୦ ଦିନରୁ ୩୦ ଦିନକୁ ହ୍ରାସ କରାଯାଇଛି।
ଉପରୋକ୍ତ ସରଳୀକରଣ କେନ୍ଦ୍ର ବଜେଟ ୨୦୨୩-୨୪ ଅନୁଯାୟୀ ଅନୁପାଳନ ଖର୍ଚ୍ଚ ହ୍ରାସ କରିବା ଏବଂ ବ୍ୟବସାୟ କରିବାର ସହଜତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ନିୟମାବଳୀର ସମୀକ୍ଷା କରିବାକୁ ଘୋଷଣା କରାଯାଇଛି ।
https://www.pfrda.org.in//MyAuth/Admin/showimg.cshtml?ID=2861
ବିଜ୍ଞପ୍ତି ପାଇଁ ଏଠାରେ କ୍ଲିକ୍ କରନ୍ତୁ

Ministry of Finance
PFRDA notifies Point of Presence (PoP) Regulations requiring only one registration for National Pension System
17 JAN 2024 5:49PM by PIB Delhi
The Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA) notified the Point of Presence (PoP) Regulations 2023, simplifying the registration process with the objectives of ease of doing business and greater usage of digital mode.
With this notification, banks and non-banks can act as PoPs to on-board NPS subscribers. Now, they require only single Registration for NPS, instead of multiple registrations earlier, and can operate with just one branch with wider digital presence. The timeline for disposing off applications has been reduced from 60 days to 30 days.
The above simplification is in line with Union Budget 2023-24 announcement to review regulations to reduce the cost of compliance and enhance the ease of doing business.
https://www.pfrda.org.in//MyAuth/Admin/showimg.cshtml?ID=2861