নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়না ‘রাস্ত্রিয়া খেল প্রোতসাহন পুরুস্কার’ 2023 লাউথোকখ্রে
ওরিশা মাইনিং কোর্পোরেত লিমিতেদপু ‘কোর্পেরেত সোসিয়েল রেস্পোন্সিবিলিতীগী থোংদা শান্ন-খোৎনবা পুক্নিং থৌগৎপ’গী কেতেগোরীদা এৱার্দ পীখ্রে
04 JAN 2024 3:17PM by PIB Imphal
য়ুথ এফিয়ার্স অমসুং স্পোর্তস মন্ত্রালয়না ঙসি ‘রাস্ত্রিয়া খেল প্রোতসাহন পুরুস্কার’ 2023 লাউথোকখ্রে। মনা ফংলবশিংনা 2024গী জনুৱারী 9 (লৈবাকপোকপা) নুমিৎকী পুং 1100 তাবা মতমদা রাস্ত্রপতি ভবনদা পাংথোকপা অখন্নবা থৌরমম অমদা ভারতকী রাস্ত্রপতিদগী মখোয়গী মনাশিং ফংগনি।
‘রাস্ত্রিয়া খেল প্রোতসাহন পুরুস্কার’ অসি রাজ্য অমসুং লৈবাক্কী থাক্তা স্পোর্তস প্রমোসন অমসুং দেবেলপমেন্তগী লমদা মরুওইবা থৌদাং লৌরিবা স্পোর্তস বোদীশিং য়াওনা কোর্পোরেত এন্তাইতীশিং (প্রাইবেৎ অমসুং পব্লিক সেক্তর অনিমক্তা), স্পোর্তস কন্ত্রোল বোর্দশিং, এন.জি.ও.শিংদা পীরি।
এপ্লিকেসনশিং ওনলাই ইনভাইত তৌখি অমসুং স্পোর্তসপর্সনশিং/কোচশিং/এন্তাইতীশিংবু দেদিকেতেদ ওনলাইন পোর্তেল অমগী থোংদা সেল্ফ-এপ্লাই অয়াবা পীখি। এৱার্দ অসিগীদমক 2023দা মশিং য়াম্লবা এপ্লিকেসনশিং/নোমিনেসনশিং ফংখি, মদু ভারত সরকারগী সেক্রেতরী (স্পোর্তস), শ্রীমতী সুজাতা চতুরবেদীনা লুচিংবা অমসুং মমাংগী এৱার্দ ফংখ্রবশিং, ইন্দস্ত্রী এসোসিয়েসনশিং, স্পোর্তস জর্নেলিস্ত/এক্সপর্তশিং/কমেন্তেতরশিং, রাজ্য সরকারগী সেক্রেতরী (স্পোর্তস), ইন্দিয়ন ওলেম্পিক এসোসিয়েসন অমসুং স্পোর্তসতা এক্তিব ওইবা নন-গবর্নমেন্ত ওর্গনাইজেসনশিং য়াওবা সেলেক্সন কমিতীগী মাংদা থমখি।
ভারতকী নেস্নেল স্পোর্তস এৱার্দশিংগী শরুক ওইরিবা মরুওইবা এৱার্দ তরুক অদুদি মেজর ধ্যান চান্দ খেল রত্ন এৱার্দ নত্রগা ইচম চম্না খেল রত্ন, আর্জুন এৱার্দ, দ্রোনাচার্য় এৱার্দ, মেজর ধ্যান চান্দ এৱার্দ, মৌলানা অবুল কলাম অজাদ ত্রোফী, MAKA ত্রোফী হায়নসু খংনবা, অমসুং রাস্ত্রীয়া খেল প্রোতসাহন পুরুশকারনি।
কম্মিতীগী রিকমেন্দেসন অমসুং স্ক্রুতিনি তৌরবা মতুংদা য়ুমফম ওইরগা সরকারনা মখাগী এন্তাইতীশিং অসিদা এৱার্দশিং লান্থোক্নবা ৱারেপ লৌরে:
এৱার্দকী মমিং: রাস্ত্রিয়া খেল প্রোতশাহন পুরুস্কার 2023
মথং মনাও
কেতেগোরী
রাস্ত্রিয়া খেল প্রোতশাহন পুরুস্কার 2023গীদমক এৱার্দ লান্থোক্লবা এন্তাইতী
1.
বদ্দিং/ য়ং তেলেন্তগী আইদেন্তিফিকেসন অমসুং নর্চরিং
জৈন দীম তু বি য়ুনিবর্সিতী, বেঙ্গলুরু
2.
কোর্পেরেত সোসিয়েল রেস্পোন্সিবিলিতীগী থোংদা শান্ন-খোৎনবা পুক্নিং থৌগৎপা
ওরিশা মাইনিং কোর্পোরেত লিমিতেদপু
মনা ফংলবশিংনা 2024গী জনুৱারী 9 (লৈবাকপোকপা) নুমিৎকী পুং 1100 তাবা মতমদা রাস্ত্রপতি ভবনদা পাংথোকপা অখন্নবা থৌরমম অমদা ভারতকী রাস্ত্রপতিদগী মখোয়গী মনাশিং ফংগনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Ministry of Youth Affairs & Sports announced ‘Rashtriya Khel Protsahan Puruskar’ 2023
Odisha Mining Corporate Limited awarded in the category ‘Encouragement to sports through Corporate Social Responsibility’
04 JAN 2024 3:17PM by PIB Delhi
Ministry of Youth Affairs & Sports announced ‘Rashtriya Khel Protsahan Puruskar’ 2023 today. The awardees will receive their awards from the President of India at a specially organized function at Rashtrapati Bhavan on 09th January, 2024 (Tuesday) at 1100 hours.
‘Rashtriya Khel Protsahan Puruskar’ is given to corporate entities (both in private and public sector), Sports Control Boards, NGOs, including sports bodies at the State and National level, who have played a visible role in the area of sports promotion and development.
The applications were invited online and sportspersons/coaches/entities were permitted to self-apply through a dedicated Online Portal. A large number of applications/nominations were received for this award in 2023, which were placed before the Selection Committee headed by Smt. Sujata Chaturvedi, Secretary (Sports), GoI and consisting members from previous awardees, industry association, sports journalist/Experts/Commentators, Secretary (Sports) of State Government, Indian Olympic Association and Non-Governmental Orgarnization, active in sports.
The six core awards which constitute India’s National Sports Awards are the Major Dhyan Chand Khel Ratna Award or simply the Khel Ratna, the Arjuna Award, the Dronacharya Award, the Major Dhyan Chand Award, the Maulana Abul Kalam Azad Trophy, also called the MAKA Trophy, and the Rashtriya Khel Protsahan Puruskar.
Based on the recommendations of the Committee and after due scrutiny, Government has decided to confer awards upon the following entities:
Name of Award: Rashtriya Khel Protsahan Puruskar 2023
S. No.
Category
Entity awarded for Rashtriya Khel Protsahan Puruskar 2023
1.
Identification and nurturing of budding / young talent
Jain Deemed to be University, Bengaluru
2.
Encouragement to sports through Corporate Social Responsibility
Odisha Mining Corporate Limited
The awardees will receive their awards from the President of India at a specially organized function at Rashtrapati Bhavan on 09th January, 2024 (Tuesday) at 1100 hours.