ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
୭ ଗୁଣରୁ ଅଧିକ ଆୟ ବୃଦ୍ଧି କରିଥିବାରୁ ମିଜୋ ଜୈବିକ କୃଷକ ମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଜୈବିକ ଚାଷ ଉଭୟ ଲୋକଙ୍କ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ଦେଶର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ : ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ରସାୟନ ମୁକ୍ତ ଉତ୍ପାଦ ଗୁଡିକର ବଜାର ୭ ଗୁଣା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
08 JAN 2024 3:18PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରାର ହିତାଧିକାରୀ ମାନଙ୍କ ସହ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି । ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ କେନ୍ଦ୍ର ମନ୍ତ୍ରୀ, ସାଂସଦ, ବିଧାୟକ ଓ ସ୍ଥାନୀୟ ସ୍ତରର ପ୍ରତିନିଧି ମାନଙ୍କ ସମେତ ଦେଶର ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥାନରୁ ହଜାର ହଜାର ବିକଶିତ ଭାରତ ସଂକଳ୍ପ ଯାତ୍ରା ହିତାଧିକାରୀ ଯୋଗ ଦେଇଥିଲେ ।
ମିଜୋରାମର ଆଇଜଲ୍‌ର ଶ୍ରୀ ଶୁୟା ରାଲଟେ, ଯିଏ କି ୨୦୧୭ ମସିହାରୁ ଜଣେ ଜୈବିକ କୃଷକ ଭାବେ କାମ କରୁଛନ୍ତି, ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଅଦା, ମିଜୋ ଲଙ୍କା ଏବଂ ଅନ୍ୟ ପନିପରିବା ଉତ୍ପାଦନ ବିଷୟରେ ଅବଗତ କରାଇଥିଲେ ଏବଂ ତାଙ୍କ ଉତ୍ପାଦିତ ଦ୍ରବ୍ୟକୁ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଥିବା କମ୍ପାନୀ ଗୁଡ଼ିକୁ ବିକ୍ରି କରିବାରେ ସକ୍ଷମ ହୋଇଥିବା ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ, ଯାହା ଫଳରେ ତାଙ୍କର ଆୟ ୨୦,୦୦୦ ଟଙ୍କାରୁ ୧,୫୦,୦୦୦ ଟଙ୍କାକୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ବଜାରରେ ନିଜ ଉତ୍ପାଦିତ ଦ୍ରବ୍ୟ ବିକ୍ରି କରିବା ନେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ପ୍ରଶ୍ନର ଉତ୍ତର ଦେଇ ଶ୍ରୀ ରାଲଟେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଉତ୍ତର - ପୂର୍ବାଞ୍ଚଳରେ ମିଶନ ଜୈବିକ ମୂଲ୍ୟ ଶୃଙ୍ଖଳା ବିକାଶ ଅଧୀନରେ ଏକ ବଜାର ସୃଷ୍ଟି କରାଯାଇଛି , ଯେଉଁଠାରେ କୃଷକମାନେ ସେମାନଙ୍କ ଉତ୍ପାଦିତ ଦ୍ରବ୍ୟକୁ ବିନା କୌଣସି ଅସୁବିଧାରେ ବିକ୍ରି କରିପାରିବେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସନ୍ତୋଷ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ ଯେ , ଦେଶର ଅନେକ କୃଷକ ଜୈବିକ ଚାଷ ଆଡକୁ ଅଗ୍ରସର ହେଉଛନ୍ତି ଏବଂ କୃଷକ ଶ୍ରୀ ରାଲଟେ ଉତ୍ତର - ପୂର୍ବର ଦୁର୍ଗମ ଅଞ୍ଚଳରୁ ନେତୃତ୍ୱ ନେଉଛନ୍ତି । ଜୈବିକ ଚାଷ ଉଭୟ ଜନସାଧାରଣ ଏବଂ ଦେଶର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ । ବିଗତ ୯ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ରସାୟନ ମୁକ୍ତ ଉତ୍ପାଦର ବଜାର ୭ ଗୁଣରୁ ଅଧିକ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି , ଯାହା ଫଳରେ କୃଷକ ମାନଙ୍କ ଆୟ ବୃଦ୍ଧି ହେବା ସହ ଉପଭୋକ୍ତାଙ୍କ ଉନ୍ନତ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ମଧ୍ୟ ହୋଇଛି ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ । ଜୈବିକ ଚାଷ କରୁଥିବା କୃଷକ ମାନଙ୍କୁ ସେ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇବା ସହ ସୀମାରେ ଥିବା ଚାଷୀଙ୍କୁ ଏଥିରେ ସାମିଲ୍ ହେବାକୁ ଅନୁରୋଧ କରିଥିଲେ ।

Prime Minister's Office
PM praises Mizo organic farmer for increasing his income more than 7 times
Organic farming is critical to the health of both the people and the land: PM
Market for chemical-free produce has leapfrogged more than 7 times: PM
08 JAN 2024 3:18PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra today via video conferencing. Thousands of Viksit Bharat Sankalp Yatra beneficiaries from across the country along with Union Ministers, MPs, MLAs and local-level representatives joined the event.
Mr Shuyaya Ralte from Aizawl, Mizoram who has been an organic farmer since 2017 informed the Prime Minister about producing ginger, Mizo chilly and other vegetables and mentioned being able to sell his produce to companies located as far as New Delhi, thereby leading to a significant increase in his income from Rs 20,000 to Rs 1,50,000.
Upon the Prime Minister’s enquiry about selling his produce in the market, Mr Ralte said that a market has been created under Mission Organic Value Chain Development in the North Eastern Region where farmers can sell their produce without any hassle. The Prime Minister expressed satisfaction that many farmers in the country are moving towards organic farming and farmers Mr Ralte are leading the way from far-flung areas of the North East. Shri Modi underlined that organic farming is critical to the health of both the people and the land. In the last 9 years, the Prime Minister informed that the market for chemical-free produce has leapfrogged more than 7 times leading to a rise in income of the farmers as well as better health for the consumers. He thanked the farmers who are practicing organic farming and also urged those who are on the fence to take the plunge.