প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মহাক্কী শেন্থোক শরুক ৭ হেনগৎহনবগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা মিজো ওর্গনিক লৌমী থাগৎপা ফোঙদোকখ্রে
ওর্গনিক লৌউ মখল অসি মীয়াম অমসুং লৈবাক-লৈহাও অনিমক্কী হকচাং ফনা লৈনবা মরুওই: প্রধান মন্ত্রী
কেমিকেল য়াওদবা পোৎথোকশিংগী য়োনফম শরুক ৭ হেনগৎলে: প্রধান মন্ত্রী
08 JAN 2024 3:18PM by PIB Imphal
ঙসি ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রাগী বেনিফিসরিশিংগা ৱারি শানখ্রে। য়ুনিয়ন মিনিস্তরশিং, এম.পিশিং, এম.এল.এশিং অমসুং লোকেল থাক্কী মীয়ামগী মীহুৎশিংগা লোয়ননা লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা বিকসিত ভারত সংকল্প যাত্রা বেনিফিসরিশিং থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
২০১৭ দগী ওর্গনিক লৌউ মখল পাংথোক্তুনা লাক্লবা মিজোরমগী আইজোলদগী সুয়ায়া রালতেনা প্রধান মন্ত্রীদা হায়খি নিউ দিল্লি ফাওবা য়ৌনা অরাপ্পদা লৈবা কম্পেনিশিংদা মহাক্কী পোৎথোকশিং য়োল্লে, মহাক্না মিজো মোরোক, শিং অমসুং অতোপ্পা মনা-মশিং কয়া পুথোক্লে অমসুং পোৎথোকশিং য়োনবদগী মহাক্কী শেন্থোক লুপা ২০,০০০ দগী লুপা ১,৫০,০০০ দা হেনগৎলে।
কৈথেলদা মহাক্কী পোৎথোকশিং য়োনবগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা হংবদা, রালতেনা হায়খি অৱাং-নোংপোক লমদমদা মিসন ওর্গনিক ভেলু চেন দিবলপমেন্তগী মখাদা কৈথেল অমা শেমগৎলে অমসুং লৌমীশিংনা অৱাবা লৈতনা মখোয়গী পোৎথোকশিং য়োনবা ঙম্লে। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লৈবাক অসিদা লৌমী কয়া ওর্গনিক লৌউ মখল পায়খৎলকপা অসিদা অপেনবা ফাওই অমসুং অৱাং-নোংপোক্কী মনুং-হুঞ্জিনবা মফমদা লৈরিবা রালতেনা লৌউ মখল অসিদা মাঙজিল থারি। ওর্গনিক লৌউ মখল অসি মীয়াম অমসুং লৈবাক-লৈহাও অনিমক্কী হকচাং ফনা লৈনবা মরুওই।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি হৌখিবা চহি ৯ দা কেমিকেল য়াওদবা পোৎথোকশিংগী য়োনফম শরুক ৭ হেনগৎলকপদগী লৌমীশিংগী শেন্থোক অমসুং পোৎথোকশিং লৈদুনা শীজিন্নরিবা মীয়ামগী হকশেলগী ফিবম ফগৎলে। ওর্গনিক লৌউ মখল পাংথোক্লিবা লৌমীশিং প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎপা ফোঙদোকখি অমসুং লৌউ মখল অসি পায়খৎত্রিবা লৌমীশিং লৌউ মখল অসি পায়খৎনবা মহাক্না তকশিনখি।

Prime Minister's Office
PM praises Mizo organic farmer for increasing his income more than 7 times
Organic farming is critical to the health of both the people and the land: PM
Market for chemical-free produce has leapfrogged more than 7 times: PM
08 JAN 2024 3:18PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of the Viksit Bharat Sankalp Yatra today via video conferencing. Thousands of Viksit Bharat Sankalp Yatra beneficiaries from across the country along with Union Ministers, MPs, MLAs and local-level representatives joined the event.
Mr Shuyaya Ralte from Aizawl, Mizoram who has been an organic farmer since 2017 informed the Prime Minister about producing ginger, Mizo chilly and other vegetables and mentioned being able to sell his produce to companies located as far as New Delhi, thereby leading to a significant increase in his income from Rs 20,000 to Rs 1,50,000.
Upon the Prime Minister’s enquiry about selling his produce in the market, Mr Ralte said that a market has been created under Mission Organic Value Chain Development in the North Eastern Region where farmers can sell their produce without any hassle. The Prime Minister expressed satisfaction that many farmers in the country are moving towards organic farming and farmers Mr Ralte are leading the way from far-flung areas of the North East. Shri Modi underlined that organic farming is critical to the health of both the people and the land. In the last 9 years, the Prime Minister informed that the market for chemical-free produce has leapfrogged more than 7 times leading to a rise in income of the farmers as well as better health for the consumers. He thanked the farmers who are practicing organic farming and also urged those who are on the fence to take the plunge.