গৃহ মন্ত্ৰালয়
মুছলিম লীগ জম্মু কাশ্মীৰ (মাছাৰাট আলম ফৈদ)/এমএলজেকে-এম এক ‘অবৈধ সংগঠন’ হিচাপে ঘোষণা গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে এই সংগঠন আৰু ইয়াৰ সদস্যসকল জম্মু আৰু কাশ্মীৰত ৰাষ্ট্ৰবিৰোধী আৰু বিচ্ছিন্নতাবাদী কাৰ্য্যকলাপত জড়িত হৈ সন্ত্ৰাসবাদী কাৰ্যকলাপক সমৰ্থন কৰে আৰু জম্মু আৰু কাশ্মীৰত ইছলামিক শাসন প্ৰতিষ্ঠা কৰিবলৈ জনতাক উচটনি দিয়ে
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীযুত নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত ভাৰত চৰকাৰৰ বাৰ্তা অতি স্পষ্ট যে দেশৰ ঐক্য, অখণ্ডতা আৰু সাৰ্বভৌমত্বৰ বিৰুদ্ধে কাম কৰা যিকোনো ব্যক্তিক ৰেহাই দিয়া নহ'ব আৰু আইনৰ অধীনত কঠোৰতম শাস্তি দিয়া হ'বঃ গৃহমন্ত্ৰী
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ নেতৃত্বত আৰু গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে শূন্য সহনশীলতাৰ নীতি অনুসৰণ কৰি গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে ২০২৩ চনত ৪টা সংগঠনক ‘সন্ত্রাসবাদী সংগঠন’, ৬জন ব্যক্তিক ‘সন্ত্রাসবাদী’ আৰু দুটা সংগঠনক ‘অবৈধ সংগঠন’ হিচাপে ঘোষণা কৰিছে
27 DEC 2023 3:48PM by PIB Guwahati
ভাৰত চৰকাৰে অবৈধ কাৰ্যকলাপ (প্ৰতিৰোধ) আইন (ইউএপিএ) ১৯৬৭ৰ ধাৰা ৩(১)ৰ অধীনত ‘মুছলিম লীগ জম্মু কাশ্মীৰ (মাছাৰাট আলম ফৈদ)’/এমএলজেকে-এমএক ‘অবৈধ সংগঠন’ হিচাপে ঘোষণা কৰিছে।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে টুইটাৰ পোষ্টত কয় “এই সংগঠনটো আৰু ইয়াৰ সদস্যসকলে জম্মু আৰু কাশ্মীৰত সন্ত্ৰাসবাদী কাৰ্যকলাপক সমৰ্থন কৰি আৰু জম্মু আৰু কাশ্মীৰত ইছলামিক শাসন প্ৰতিষ্ঠা কৰিবলৈ জনতাক উচটনি দি ৰাষ্ট্ৰবিৰোধী আৰু বিচ্ছিন্নতাবাদী কাৰ্য্যকলাপত জড়িত হৈ আছে”।
গৃহমন্ত্ৰীয়ে লগতে কয় যে “প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী চৰকাৰৰ অতি স্পষ্ট বাৰ্তা যে আমাৰ দেশৰ ঐক্য, সাৰ্বভৌমত্ব আৰু অখণ্ডতাৰ বিৰুদ্ধে যিকোনো ব্যক্তিয়ে কাম কৰিলেও ৰেহাই দিয়া নহ’ব আৰু আৰু আইনৰ অধীনত কঠোৰতম শাস্তি দিয়া হ'ব।”
মুছলিম লীগ জম্মু কাশ্মীৰ (মাছাৰাট আলম ফৈদ)’/এমএলজেকে-এমএ ৰাষ্ট্ৰবিৰোধী কাম-কাজত জড়িত হৈ থকাৰ লগতে ইয়াৰ সদস্যসকলে জম্মু-কাশ্মীৰত বিচ্ছিন্নতাবাদী কাৰ্যকলাপত লিপ্ত হোৱাৰ লগতে ভাৰতত সন্ত্ৰাসবাদী কাৰ্যকলাপৰ সমৰ্থন আগবঢ়াই আহিছে। এই সংগঠনৰ সদস্যসকলে জনসাধাৰণক উচটনি দি ভাৰতৰ সাৰ্বভৌমত্ব, নিৰাপত্তা আৰু অখণ্ডতাৰ প্ৰতি ক্ষতিকাৰক জম্মু-কাশ্মীৰত ইছলামিক শাসন প্ৰতিষ্ঠা কৰিব বিচাৰে। এই সংগঠনৰ বিৰুদ্ধে অবৈধ কাৰ্যকলাপ (প্ৰতিৰোধ) আইন ১৯৬৭, আইপিচি ১৮৬০, অস্ত্ৰ আইন ১৯৫৯ আৰু ৰণবীৰ দণ্ডবিধিৰ ১৯৩২ৰ বিভিন্ন ধাৰাত বহু অপৰাধমূলক গোচৰ ৰুজু কৰা হৈছে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আৰু গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত সন্ত্ৰাসবাদৰ বিৰুদ্ধে শূন্য সহনশীলতাৰ নীতি অনুসৰণ কৰি গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে ২০২৩ চনত চাৰিটা সংগঠনক ‘সন্ত্রাসবাদী সংগঠন’, ছজন ব্যক্তিক ‘সন্ত্রাসবাদী’ আৰু দুটা সংগঠনক ‘অবৈধ সংগঠন’ হিচাপে ঘোষণা কৰিছে৷

Ministry of Home Affairs
Ministry of Home Affairs declares ‘Muslim League Jammu Kashmir (Masarat Alam faction)’/MLJK-MA as 'Unlawful Association'
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah says, this organization and its members are involved in anti-national and secessionist activities in J&K supporting terrorist activities and inciting people to establish Islamic rule in J&K
Prime Minister Shri Narendra Modi government's message is loud and clear that anyone acting against the unity, sovereignty, and integrity of our nation will not be spared and face the full wrath of the law: Home Minister
Following the policy of zero tolerance against terrorism under the leadership of Prime Minister Modi and guidance of Home Minister Shri Amit Shah, MHA has declared four organizations as ‘Terrorist Organizations’, six individual as ‘Terrorist’ and two organizations as ‘Unlawful Association’ in 2023
27 DEC 2023 3:48PM by PIB Delhi
The Government of India has declared ‘Muslim League Jammu Kashmir (Masarat Alam faction)’/MLJK-MA as an 'Unlawful Association' under Section 3(1) of the Unlawful Activities (Prevention) Act (UAPA) 1967.
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah in his post on ‘X’ said that “This organization and its members are involved in anti-national and secessionist activities in J&K supporting terrorist activities and inciting people to establish Islamic rule in J&K”.
Home Minister said that “The Prime Minister Shri Narendra Modi government's message is loud and clear that anyone acting against the unity, sovereignty, and integrity of our nation will not be spared and face the full wrath of the law”.
Muslim League Jammu Kashmir (Masarat Alam faction)’/MLJK-MA has been involved in anti-national activities and its members have been indulging in secessionist activities in the Jammu and Kashmir and supporting terrorist activities in India. The members of this organization, by inciting the people, wants to establish Islamic rule in Jammu and Kashmir, which is prejudicial to the sovereignty, security and integrity of India. Many criminal cases have been registered against this organization under various sections of Unlawful Activities (Prevention) Act 1967, IPC 1860, The Arms Act 1959 and Ranbir Penal Code 1932.
Following the policy of zero tolerance against terrorism under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Home Minister Shri Amit Shah, the Ministry of Home Affairs (MHA) has declared four organizations as ‘Terrorist Organizations’, six individual as ‘Terrorist’ and two organizations as ‘Unlawful Association’ in 2023.