রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
লমকোয়ফমশিং/লাইফমশিং য়ৌবা লম্বীশিং ফগৎহন্নবা লুপা করোর 1,49,758 গী কিমি 8,544 রোমগী নেসনেল হায়ৱেজ প্রোজেক 321 পায়খৎলে
21 DEC 2023 2:57PM by PIB Imphal
নেসনেল হায়ৱেজশিং শেমগৎপা অমসুং শেমজিন-শাজিনবগী মরুওইবা থৌদাং অসি মিনিস্ত্রিনা লৌরি। পি.এম গাতিশক্তিগী ৱাখল্লোন্দা নেতৱার্ক প্লান্নিং তৌরবা মতুংদা নেসনেল হায়ৱেজশিং শেমগৎপগী থবক পায়খৎলি। থৌরাং তৌবা মতমদা, চাউখৎপা, শেন-থুমগী মরুওইবা, লমকোয়ফমশিং/লাইফমশিং য়ৌবা লম্বীশিং শেমগৎপা মীৎয়েং থম্বগা লোয়ননা ৱে সাইদ এমেনিতিশিং, সাইনেজশিং অমসুং লম্বী নাকল/মেদিয়ান ফজনবা অখন্নবা মীৎয়েং থম্লি। মরম অদুনা, লমকোয়ফমশিং/লাইফমশিং শেমগৎনবা অখন্নবা ফন্দ/স্কিম দরকার ওইদে।
লমকোয়ফমশিং/লাইফমশিং য়ৌবা লম্বীশিং ফগৎহন্নবা লুপা করোর 1,49,758 গী কিমি 8,544 রোমগী নেসনেল হায়ৱেজ প্রোজেক 321 মিনিস্ত্রিনা পায়খৎলে। রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং এন্নেক্সরদা য়াওরি।
এন্নেক্সর
লমকোয়ফমশিং/লাইফমশিং য়ৌবা লম্বীশিং ফগৎহন্নবা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা পায়খৎলিবা নেসনেল হায়ৱেজ প্রোজেকশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং :-
সেরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি
মশিং
অশাংবা(কিমি)
শেনফম(লুপা করোর)
1
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
2
3
540
2
অন্ধ্র প্রদেস
5
211
2,588
3
অরুনাচল প্রদেস
7
411
7,648
4
অসাম
9
235
1,861
5
বিহার
7
303
10,028
6
ছতিসগর
1
43
1,368
7
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
1
25
2,369
8
গুজরাত
7
233
6,902
9
হরিয়ানা
2
54
2,410
10
হিমাচল প্রদেস
6
139
1,095
11
জম্মু অমসুং কাস্মির
16
244
7,531
12
ঝারখন্দ
5
101
316
13
কর্নাতকা
5
217
3,466
14
কেরলা
4
147
12,427
15
মধ্য প্রদেস
5
179
2,196
16
মহারাস্ত্রা
3
109
4,755
17
মনিপুর
14
313
4,362
18
মেঘালয়
5
369
4,195
19
মিজোরম
14
464
9,137
20
নাগালেন্দ
29
603
8,409
21
ওরিসা
4
145
2,501
22
রাজস্থান
9
963
6,274
23
সিক্কিম
19
266
4,901
24
তামিল নাদু
11
296
10,601
25
ত্রিপুরা
10
241
3,247
26
উত্তর প্রদেস
18
631
7,721
27
উত্তরখন্দ
43
676
10,305
28
উত্তরখন্দ
12
106
2,876
29
নোংচুপ বেঙ্গল
40
588
5,361
30
লাদাখ
8
230
2,368
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হায়ৱেজগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নিতিন গাদকরিনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Road Transport & Highways
321 NHs projects of about 8,544 km worth Rs. 1,49,758 Crore taken up for improvement in connectivity of tourist/religious places
21 DEC 2023 2:57PM by PIB Delhi
The Ministry is primarily responsible for development and maintenance of National Highways (NHs). The development of NHs is carried out after network planning on PM Gati Shakti principle with whole of the government approach. While planning the development, important Economic, Tourist and Religious connections are invariably taken up with special focus on Way Side Amenities (WSAs), adequate signages and road side / median beautifications etc. Thus, there is no requirement of dedicated funding / scheme for development of tourist / religious destinations.
The Ministry has taken up 321 NHs projects in a length of about 8,544 km and amounting to Rs. 1,49,758 Crore for improvement of important tourist / religious connectivity. State / Union Territory (UT) - wise details of the same are at Annexure.
ANNEXURE
State / UT - wise details of NHs projects for improvement of important tourist / religious connectivity: -
Sl. No.
State/UT
No.
Length (in km)
Cost (in Rs. Cr)
1
Andaman & Nicobar Islands
2
3
540
2
Andhra Pradesh
5
211
2,588
3
Arunachal Pradesh
7
411
7,648
4
Assam
9
235
1,861
5
Bihar
7
303
10,028
6
Chhattisgarh
1
43
1,368
7
Dadra & Nagar Haveli & Daman & Diu
1
25
2,369
8
Gujarat
7
233
6,902
9
Haryana
2
54
2,410
10
Himachal Pradesh
6
139
1,095
11
Jammu & Kashmir
16
244
7,531
12
Jharkhand
5
101
316
13
Karnataka
5
217
3,466
14
Kerala
4
147
12,427
15
Madhya Pradesh
5
179
2,196
16
Maharashtra
3
109
4,755
17
Manipur
14
313
4,362
18
Meghalaya
5
369
4,195
19
Mizoram
14
464
9,137
20
Nagaland
29
603
8,409
21
Odisha
4
145
2,501
22
Rajasthan
9
963
6,274
23
Sikkim
19
266
4,901
24
Tamil Nadu
11
296
10,601
25
Tripura
10
241
3,247
26
Uttar Pradesh
18
631
7,721
27
Uttarakhand
43
676
10,305
28
Uttarakhand
12
106
2,876
29
West Bengal
40
588
5,361
30
Ladakh
8
230
2,368
This information was given by the Union Minister of Road Transport and Highways, Shri Nitin Gadkari in a written reply to the Lok Sabha today.