প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দিসেম্বর 19দা স্মার্ত ইন্দিয়া হেকাথোন 2023গী গ্রান্দ ফিনালেগী শরুক য়ারিবশিংগা লোয়ননা ৱারী শাগনি
লৈবাক শিনবা থুংবদা নোদেল সেন্তর 48দা পাঙথোক্কদৌরিবা স্মার্ত ইন্দিয়া হেকাথোনগী গ্রান্দ ফিনালেদা পার্তিসিপেন্ত 12,000 হেনবনা শরুক য়াগনি
মন্ত্রালয় 25না থমখিবা প্রোব্লেম স্তেৎমেন্ত 231 মহৈরোয়শিংনা থেংনগনি
চহি অসিগী হেকাথোনদা তীম 44,000দগী আইদিয়া 50,000 হেন্না ফংখি – SIHকী অহানবা ইদিসনগা চাংদম্নবদা শরুক তরেৎরোম হেনখি
পার্তিসিপেন্তশিংনা স্পেস তেক্নোলোজী, স্মার্ত এজুকেসন, দিজাস্তর মেনেজমেন্ত, রোবোতিক্স অমসুং দ্রোনশিং, হেরিতেজ অমসুং কলচর য়াওনা তোঙান-তোঙানবা থিমশিংদা সোল্যুসনশিং পীগনি
18 DEC 2023 6:40PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা দিসেম্বর 19,2023গী নুমিদাং পুং 9:30 তাবা মতমদা স্মার্ত ইন্দিয়া হেকাথোন 2023গী গ্রান্দ ফিনালেদা শরুক য়াগদবশিংগা ৱারী শাগনি। প্রধান মন্ত্রীনা থৌরম অসিদা শরুক য়ারিবশিংদা ৱা ঙাংগনি।
প্রধান মন্ত্রীগী নহারোলনা লমজিংবা চাউখৎ খোঙচৎকী বিজনগী পরিং মখাদা স্মার্ত ইন্দিয়া হেকাথোন (SIH) অসি সরকারগী মন্ত্রালয়শিং অমসুং বিভাগশিং, ইন্দস্ত্রীশিং অমসুং অতৈ ওর্গনাইজেসনশিংগী মরু ওইবা সমস্যাশিং কোকহন্নবা মহৈরোয়শিংদা ফম্পাক অমা পীনবা লৈবাক শিনবা থুংবগী থৌশিল অমনি। 2017দা হৌদোকখিবা স্মার্ত ইন্দিয়া হেকাথোন অসি নহা ওইরিবা ইন্নোভেতরশিংগী মরক্তা চাউনা পাম্নবা হেনগৎলকখি। হৌখিবা ইদিসন মঙাদা দোমেন কয়াদা ইন্নোভেতিব সোল্যুসন কয়া পুথোকখি অমসুং ইস্তাব্লিশ তৌরবা স্তার্তঅপশিং ওইনা লেপচবা ঙমখি।
চহি অসিগী SIHকী গ্রান্দ ফিনালে অসি দিসেম্বর 19-23 পাঙথোক্কনি। SIH 2023দা তীম 44,000দগী আইদিয়া 50,000 হেন্না ফংখি – SIHকী অহানবা ইদিসনগা চাংদম্নবদা শরুক তরেৎরোম হেনখি। লৈবাক শিনবা থুংবদা নোদেল সেন্তর 48দা পাঙথোক্কদৌরিবা স্মার্ত ইন্দিয়া হেকাথোনগী গ্রান্দ ফিনালেদা পার্তিসিপেন্ত 12,000 হেনবনা শরুক য়াগনি। স্পেস তেক্নোলোজী, স্মার্ত এজুকেসন, দিজাস্তর মেনেজমেন্ত, রোবোতিক্স অমসুং দ্রোনশিং, হেরিতেজ অমসুং কলচর য়াওনা তোঙান-তোঙানবা থিমশিংদা সোল্যুসনশিং পীনবা গ্রান্দ ফিনালে অসিগীদমক পুন্না তীম 1282 চহি অসিগী ওইনা শোর্তলিস্ত তৌখি।
শরুক য়ারিবা তীমশিংনা কেন্দ্রগী মন্ত্রী অমসুং রাজ্য সরকার 25গী বিভাগ 51না থমখিবা প্রোব্লেম স্তেৎমেন্ত 231 (সোফৱেয়র 176 অমসুং হর্দৱেয়র 55) অসি থেংনগনি অমসুং সোল্যুসনশিং পীগনি। স্মার্ত ইন্দিয়া হেকাথোন 2023গী অপুনবা মনা অসি লুপা করোর 2 হেল্লি, থোইরিবা তীম অমমমদা প্রোব্লেম স্তেৎমেন্ত অমদা লুপা লাখ 1গী শেলগী মনা পীগনি।

Prime Minister's Office
PM to interact with participants of Grand Finale of Smart India Hackathon 2023 on 19th December
Over 12,000 participants in Grand Finale of Smart India Hackathon scheduled to be held at 48 nodal centres across the country
Students to tackle 231 problem statements posted by 25 Ministries
In this year’s hackathon, more than 50,000 ideas received from 44,000 teams - an almost seven fold increase compared to first edition of SIH
Participants will provide solutions on various themes including Space Technology, Smart Education, Disaster Management, Robotics and Drones, Heritage and Culture, among others
18 DEC 2023 6:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will interact with the participants of Grand Finale of Smart India Hackathon 2023 on 19th December 2023 at 9:30 PM via video conferencing. Prime Minister will also address the participants on the occasion.
In line with the Prime Minister’s vision of youth-led development, Smart India Hackathon (SIH) is a nationwide initiative to provide students a platform to solve the pressing problems of Ministries and Departments of the Government, industries and other organisations. Launched in 2017, Smart India Hackathon has gained massive popularity among the young innovators. In the last five editions, many innovative solutions have emerged in different domains and standout as established startups.
This year, the Grand Finale of SIH is being held from 19th to 23rd December. In SIH 2023, more than 50,000 ideas were received from 44,000 teams, which is almost a seven fold increase compared to the first edition of SIH. Over 12,000 participants and more than 2500 mentors will take part in the grand finale scheduled to be held at 48 nodal centres across the country. Total 1282 teams have been shortlisted this year for the grand finale to provide solutions on various themes including Space Technology, Smart Education, Disaster Management, Robotics and Drones, Heritage and Culture etc.
The participating teams will tackle and provide solutions for 231 problem statements (176 software and 55 hardware) posted by 51 departments of 25 Union Ministers and State governments. The total prize for Smart India Hackathon 2023 is more than Rs 2 crore, where each winning team will be awarded the cash prize of Rs 1 lakh per problem statement.