মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
ক্রেদিদ গরেন্তি ফন্দ ত্রস্ত ফোর মাইক্রো এন্দ স্মোল ইন্তরপ্রাইজেস(সি জি তি এম এস ই) অয়াবা পীরে অমসুং মাইক্রো অমসুং স্মোল ইন্তরপ্রাইজশিংগীদমক লুপা করোর লাখ ৫ হেনবগী গরেন্তি পীরে
14 DEC 2023 2:47PM by PIB Imphal
কোলেতরেল অমসুং থার্দ-পার্তি গরেন্তি য়াওদনা মেম্বর লেন্দিং ইন্সতিতুসন(এম এল আই)শিংনা মাইক্রো অমসুং স্মোল ইন্তরপ্রাইজশিংদা শেন্থং পীনবা ক্রেদিদ গরেন্তি ফন্দ ত্রস্ত ফোর মাইক্রো এন্দ স্মোল ইন্তরপ্রাইজেস(সি জি তি এম এস ই) গরেন্তি পীরে। মসি ২০০০দা চৎনবা হৌবদগী 30.11.2023 ফাওবদা, ক্রেদিদ গরেন্তি স্কিম ফোর মাইক্রো এন্দ স্মোল ইন্তরপ্রাইজেসগী মখাদা মাইক্রো অমসুং স্মোল ইন্তরপ্রাইজ ৭৯,৫৩,৬৯৪দা ক্রেদিদ গরেন্তি ফন্দ ত্রস্ত ফোর মাইক্রো এন্দ স্মোল ইন্তরপ্রাইজেসনা গরেন্তি পীরে। রাজ্যশিংগী ওইনা অকুপ্পা মরোলশিং য়াওরে।
এন্নেক্সর
থবক হৌবদগী 30.11.2023 ফাওবদা অয়াবা পীখিবা অপুনবা গরেন্তিশিং
সেরিএল নম্বর
রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং
মশিং
শেনফম (লুপা করোর)
1
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
4,673
374
2
অন্ধ্র প্রদেস
6,79,122
15,036
3
অরুনাচল প্রদেস
10,580
822
4
অসাম
1,96,952
11,324
5
বিহার
3,29,852
19,330
6
চান্দিগর
22,226
1,843
7
ছতিসগর
1,13,206
7,944
8
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি, দমন অমসুং দিয়ু
3,992
789
9
দিল্লি
1,48,172
21,663
10
গৱা
31,736
2,393
11
গুজরাত
3,69,485
42,162
12
হরিয়ানা
1,71,742
19,457
13
হিমাচল প্রদেস
1,07,618
7,130
14
জম্মু অমসুং কাস্মির
2,48,555
7,809
15
ঝারখন্দ
2,10,976
16,647
16
কর্নাতকা
5,57,986
43,120
17
কেরলা
4,21,340
15,536
18
লাদাখ
1,270
141
19
লক্ষদ্বিপ
548
17
20
মধ্য প্রদেস
4,02,213
25,364
21
মহারাস্ত্রা
6,33,179
62,807
22
মনিপুর
14,892
710
23
মেঘালয়
14,936
967
24
মিজোরম
8,394
454
25
নাগালেন্দ
15,406
853
26
ওরিসা
3,06,668
17,924
27
পুদুচেরি
12,509
686
28
পঞ্জাব
2,45,050
18,246
29
রাজস্থান
3,54,015
22,658
30
সিক্কিম
5,169
309
31
তামিল নাদু
6,67,115
42,270
32
তেলঙ্গানা
2,19,344
17,167
33
ত্রিপুরা
24,495
1,060
34
উত্তর প্রদেস
8,89,678
52,998
35
উত্তরখন্দ
1,08,503
6,361
36
নোংচুপ বেঙ্গল
4,02,097
29,218
অপুনবা
79,53,694
5,33,587
ঙসি লোক সভাদা অইবা ওইনা পীখিবা পাউখুম অমদা ৱাফম অসি মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তরপ্রাইজেসগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী ভানু প্রতাপ সিংহনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Credit Guarantee Fund Trust for Micro and Small Enterprises (CGTMSE) approved and extended guarantees of more than Rs 5 lakh crore for Micro and Small Enterprises
14 DEC 2023 2:47PM by PIB Delhi
The Credit Guarantee Fund Trust for Micro and Small Enterprises (CGTMSE) provides guarantee for the credit extended by Member Lending Institutions (MLIs) to Micro and Small Enterprises (MSEs), without collateral and third-party guarantee. Since inception in 2000 till 30.11.2023, CGTMSE has approved and extended guarantees to 79,53,694 Micro and Small Enterprises amounting to Rs 5,33,587 crore under Credit Guarantee Scheme for Micro and Small Enterprises. The State-wise details are annexed.
Annexure
Cumulative Guarantees Approved since inception till 30.11.2023
Sr. No.
States / UTs
No.
Amt. (₹ Crore)
1
Andaman & Nicobar
4,673
374
2
Andhra Pradesh
6,79,122
15,036
3
Arunachal Pradesh
10,580
822
4
Assam
1,96,952
11,324
5
Bihar
3,29,852
19,330
6
Chandigarh
22,226
1,843
7
Chhattisgarh
1,13,206
7,944
8
Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu
3,992
789
9
Delhi
1,48,172
21,663
10
Goa
31,736
2,393
11
Gujarat
3,69,485
42,162
12
Haryana
1,71,742
19,457
13
Himachal Pradesh
1,07,618
7,130
14
Jammu & Kashmir
2,48,555
7,809
15
Jharkhand
2,10,976
16,647
16
Karnataka
5,57,986
43,120
17
Kerala
4,21,340
15,536
18
Ladakh
1,270
141
19
Lakshadweep
548
17
20
Madhya Pradesh
4,02,213
25,364
21
Maharashtra
6,33,179
62,807
22
Manipur
14,892
710
23
Meghalaya
14,936
967
24
Mizoram
8,394
454
25
Nagaland
15,406
853
26
Odisha
3,06,668
17,924
27
Puducherry
12,509
686
28
Punjab
2,45,050
18,246
29
Rajasthan
3,54,015
22,658
30
Sikkim
5,169
309
31
Tamilnadu
6,67,115
42,270
32
Telangana
2,19,344
17,167
33
Tripura
24,495
1,060
34
Uttar Pradesh
8,89,678
52,998
35
Uttarakhand
1,08,503
6,361
36
West Bengal
4,02,097
29,218
Total
79,53,694
5,33,587
This information was given by the Minister of State for Micro Small and Medium Enterprises, Shri Bhanu Pratap Singh Verma in a written reply to the Lok Sabha today.