Ministry of Defence
DARE TO DREAM SCHEME
15 DEC 2023 3:03PM by PIB Delhi
The details of the applications received under the Dare to Dream (D2D) contests during the last three years are enumerated below:
S No
Dare to Dream (D2D) Contest
Year of Contest
No. of Application received
1.
Dare to Dream-1
2019
3080
2.
Dare to Dream-2
2020
1750
3.
Dare to Dream-3
2021
819
4.
Dare to Dream-4
2023
792
Dare to Dream (D2D) 1.0 (2019), D2D 2.0 (2020) and D2D 3.0 (2021) have been successfully conduced, wherein, more than 5,600 applications were received and out of which 86 technologies/ideas have been recognized and Rs. 3.97 Crore worth of prize Money has been awarded to the individual innovators and start-ups. DRDO also supports best awarded ideas to realize them into prototype through Technology Development Fund (TDF) scheme. A total of eight projects at a cost of Rs 6.93 crore have been awarded under TDF scheme to Dare to Dream winners of Start-up category.
The individual innovators (Indian Citizen above 18 years age) and Start-ups (Registered with Department for Promotion of Industry & Internal Trade and with Indian founder) are eligible to participate in the D2D contest. The entries/applications received under the D2D contest are evaluated by a two-stage process:
Screened by Domain Expert Committee headed by Director General (Concerned Technical Cluster).
Shortlisted and Ranked by Independent Expert Committee. The selection criteria includes, Novelty, Applicability, Implementability, Technical Merit and Maturity.
D2D winners are awarded with cash prize money in the Individual and start-up categories. The winners are also encouraged and further considered for funding for the realisation of Prototypes under TDF scheme of Defence Research & Development Organisation (DRDO), Ministry of Defence on merit and feasibility basis.
This information was given by Raksha Rajya Mantri Shri Ajay Bhatt in a written reply to Shri GM Siddeshwar and Shrimati Poonam Mahajan in the Lok Sabha today.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
দের তু দ্রীম স্কিম
15 DEC 2023 3:03PM by PIB Imphal
হৌখিবা চহি অহুম অসিদা দের তু দ্রীম (D2D) কন্তেস্তশিংদা ফংখিবা এপ্লিকেসনশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং অদু মখাদা শন্দোক্না পীজরিঃ
সিরিএল নম্বর
দের তু দ্রীম (D2D) কন্তেস্ত
কন্তেস্ত পাংথোকখিবা চহি
ফংখিবা এপ্লিকেসন মশিং
১.
দের তু দ্রীম-১
২০১৯
৩০৮০
২.
দের তু দ্রীম-২
২০২০
১৭৫০
৩.
দের তু দ্রীম-৩
২০২১
৮১৯
৪.
দের তু দ্রীম-৪
২০২৩
৭৯২
দের তু দ্রীম (D2D) ১.০ (২০১৯), (D2D) ২.০ (২০২০) অমসুং (D2D) ৩.০ (২০২১) অসি মাই পাক্না পাংথোকখি, হায়রিবা অসিদা এপ্লিকেসন ৫,৬০০ হেন্না ফংখি অমসুং মসিদগী তেক্নোলোজী/ৱাখল্লোন ৮৬ মশক খঙদোকখি অমসুং লনাই ইন্নোভেতরশিং অমসুং স্তার্ত-অপশিংদা লুপা করোর ৩.৯৭ গী মনা শেল পীখি। DRDO নসু তেক্নোলোজী দিবেলপমেন্ত ফন্দ (TDF) স্কিমগী খুথাংদা মখোয়বু প্রোতোতাইপ খঙহন্নবা খ্বাইদগী মনা পীখিবা ৱাখল্লোনশিং অদুবু শৌগৎলি। দের তু দ্রীমগী স্তার্ত-অপ কেতেগোরীগী অথোইবশিং অদুদা TDF স্কিমগী মখাদা পুন্না প্রোজেক্ত নিপালদা লুপা করোর ৬.৯৩ গী মনা পীখি।
লনাই ইন্নোভেতরশিং (চহি ১৮ মথক্কী ভারত মচা) অমসুং স্তার্ত-অপশিং ( প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী & ইন্তর্নেল ত্রেদকী বিভাগতা ভারত মচা ফাউন্দরগা লোইননা রেজিস্তর তৌখ্রবা) না D2D কন্তেস্ততা শরুক য়াবা য়াগনি। D2D কন্তেস্ত অসিদা ফংলিবা এন্ত্রীশিং/এপ্লিকেসনশিং অসি তাঙ্কক অনি থোকপা থৌরাংদা খায়দোকপা য়াইঃ
দিরেক্তর জেনরেল (মরি লৈনবা তেক্নিকেল ক্লসতর) না মকোক চিংবা দোমেন এক্সপর্ত কম্মিতীনা স্ক্রীন তৌবা।
ইন্দিপেন্দেন্ত এক্সপর্ত কম্মিতীনা শোর্তলিস্ত অমসুং রেঙ্ক খন্দোকপা। খনবগী ক্রাইতেরিয়া অসিদা য়াওরিবশিংদি, তোপ তোপ্পা মগুন, পানবা য়াবা, চৎনবা য়াবা, তেক্নিকেলগী কান্নবা অমসুং মপুং ফাবনি।
D2D গী অথোইবশিং অদু লনাই অমসুং স্তার্ত-অপ কেতেগোরীশিংদা শেলগী মনা পীখি। অথোইবশিং অদুবু হৈশিংবা অমসুং থবক্তা পাংথোকপা য়াবদা য়ুম্ফম ওইদুনা ঙাকশেল মন্ত্রালয়গী দিফেন্স রিসর্চ & দিবেলপমেন্ত ওর্গানাইজেসন (DRDO) গী TDF স্কিমগী মখাদা প্রোতোতাইপশিং খঙনবগীদমক পুক্নিং থৌগৎকনি অমসুং মখা তানা শেন্থং পীথনবগীদমক্তা খন্নগনি।
হায়রিবা ই-পাউ অসি ঙসি লোক সভাদা রকশা রাজ্য মন্ত্রী শ্রী অজয় ভত্তনা শ্রী জি.এম. সিদ্দেশ্বর অমসুং শ্রীমতী পুনম মহাজনদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।