পঞ্চায়তী রাজগী মন্ত্রালয়
গ্রাম পঞ্চায়তশিংগী থবকশিং দিজিতেল ওইহনবা
13 DEC 2023 1:43PM by PIB Imphal
ফংলিবা পাউগী মতুংইন্না, গ্রাম পঞ্চায়ত(জি পি)/ত্রেদিসনেল লোকেল বোদিস(তি এল বি) ২৬৯০৭৩ গী মনুংদা গ্রাম পঞ্চায়ত ২২৬০৬৩ কম্পুতরাইজ তৌরে।
পঞ্চায়ত অসি স্তেৎ সবজেক অমা ওইবনা, গ্রাম পঞ্চায়তশিংদা কম্পুতরশিং পীবা হায়বসি রাজ্যশিংগী থৌদাংনি। নৌনা শেমগৎলবা রাস্ত্রিয়া গ্রাম শ্বারাজ অভিয়ান(আর জি এস এ) স্কিমগী মখাদা 01.04.2022 দগী 31.03.2026 ফাওবা থবক ওইনা পাংথোক্নবা অয়াবা পীরে, মখোয়গী চহিগী এক্সন প্লান্দা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা পুখৎলকপগী মতুংইন্না গ্রাম পঞ্চায়তশিংদা কম্পুতরশিং পীদুনা মখোয়গী থবক্তা মতেং পাংনবা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংগী থবকশিংদা মতেং পাংলে। মসিগী মথক্তা, গ্রাম পঞ্চায়তশিং কম্পুতরাইজ তৌনবা রুরেল লোকেল বোদিশিংনা ১৫শুবা ফাইনান্স কম্মিসনগী গ্রান্তশিং শীজিন্নবা য়াগনি।
লৈবাক অসিগী গ্রাম পঞ্চায়তশিং অমসুং মসিগা মান্নবশিংদা ব্রোদবেন্দ কন্নেক্তিবিতি পীনবা তেলিকম্মুনিকেসন দিপার্তমেন্তনা তাঙ্কক নাইনা ভারত নেত প্রোজেক পায়খৎলে। হৌজিক ফাওবদা, লৈবাক অসিদা গ্রাম পঞ্চায়তশিং লাখ ২.১২ হেন্না ভারত নেতকী মখাদা থবক হৌবা য়ানবা থৌরাং তৌদুনা লৈরে। 30.06.2021 দগী মী তাবা খুঙ্গং খুদিং ভারত নেত য়ৌহন্নবা থবক পাকথোক-চাউথোক্লে। ভারত নেতকী খুৎথাংদা ২০২৪-২৫ ফাওবগী মনুংদা গ্রাম পঞ্চায়ত খুদিংমক্তা ফাইবর তু দি হোম(এফ তি তি ঐচ) পীনবা বি.এস.এন.এলনা পান্দম থম্লি।
নেত ফংহন্নবগী পান্দমগা লোয়ননা রাজ্যশিংগী থবক খুমাংচাউশিনবগী মরোল মখাদা পীরি:
সেরিএল নম্বর
রাজ্যগী মমিং
থৌরাং তৌদুনা লৈরবা
থবক পাংথোক্লবা
1
অন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎশিং
81
61
2
অন্ধ্র প্রদেস
12729
3654
3
অরুনাচল প্রদেস
1081
191
4
অসাম
1640
486
5
বিহার
8860
2755
6
ছতিসগর
9759
2222
7
গৱা
0
0
8
গুজরাত
14545
10881
9
হরিয়ানা
6204
976
10
হিমাচল প্রদেস
415
274
11
জম্মু অমসুং কাস্মির
1113
400
12
ঝারখন্দ
4638
1801
13
কর্নাতকা
6251
3173
14
কেরলা
1130
931
15
লাদাখ
193
51
16
লক্ষদ্বিপ
9
3
17
মধ্য প্রদেস
18102
2220
18
মহারাস্ত্রা
24166
2600
19
মনিপুর
1479
18
20
মেঘালয়
692
73
21
মিজোরম
495
57
22
নাগালেন্দ
230
17
23
ওরিসা
7099
3559
24
পুদুচেরি
101
91
25
পঞ্জাব
12807
6854
26
রাজস্থান
8997
5327
27
সিক্কিম
54
13
28
তামিল নাদু
6837
2675
29
তেলঙ্গানা
10797
4872
30
দাদ্রা অমসুং নাগর হাভেলি অমসুং দমন অমসুং দিয়ু
41
20
31
ত্রিপুরা
771
345
32
উত্তর প্রদেস
45863
1900
33
উত্তরখন্দ
2013
837
34
নোংচুপ বেঙ্গল
2909
1904
অপুনবা
212101
61241

Ministry of Panchayati Raj
DIGITISATION IN GRAM PANCHAYATS
13 DEC 2023 1:43PM by PIB Delhi
As per the information available, out of 269073Gram Panchayats (GPs)/ Traditional Local Bodies (TLBs), 226063 GPs have been computerized.
Panchayat being State subject, providing computers for Gram Panchayats (GPs) is primarily the responsibility of States. However, under the revamped Rashtriya Gram Swaraj Abhiyan (RGSA) scheme approved for implementation from 01.04.2022 to 31.03.2026, has been supplementing the efforts of all States/UTs with focus on NE States, towards supporting functioning of GPs by providing computers as proposed by States/UTs in their Annual Action Plan and approved by Central Empowered Committee on a limited scale. Apart from this, the untied/ basic grants under 15th Finance Commission can also be used by Rural Local Bodies (RLBs) for computerization of GPs.
Bharat Net project is being implemented in a phased manner by Department of Telecommunications to provide broadband connectivity to all the Gram Panchayats and equivalent in the country. As on date, over 2.12 lakh GPs have been made Service Ready under the Bharat Net project in the country. The scope of coverage of Bharat Net has been expanded to all inhabited villages from 30.06.2021. The targets of BSNL for providing Fibre to the Home (FTTH) connections to all GPs will be through Bharat Net by 2024-25.
State-wise progress towards connectivity goal is given below:
Sl. No.
State Name
Service Ready
Operational
1
Andaman and Nicobar Islands
81
61
2
Andhra Pradesh
12729
3654
3
Arunachal Pradesh
1081
191
4
Assam
1640
486
5
Bihar
8860
2755
6
Chhattisgarh
9759
2222
7
Goa
0
0
8
Gujarat
14545
10881
9
Haryana
6204
976
10
Himachal Pradesh
415
274
11
Jammu and Kashmir
1113
400
12
Jharkhand
4638
1801
13
Karnataka
6251
3173
14
Kerala
1130
931
15
Ladakh
193
51
16
Lakshadweep
9
3
17
Madhya Pradesh
18102
2220
18
Maharashtra
24166
2600
19
Manipur
1479
18
20
Meghalaya
692
73
21
Mizoram
495
57
22
Nagaland
230
17
23
Odisha
7099
3559
24
Puducherry
101
91
25
Punjab
12807
6854
26
Rajasthan
8997
5327
27
Sikkim
54
13
28
Tamil Nadu
6837
2675
29
Telangana
10797
4872
30
The Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
41
20
31
Tripura
771
345
32
Uttar Pradesh
45863
1900
33
Uttarakhand
2013
837
34
West Bengal
2909
1904
Total
212101
61241