প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ১২ ডিচেম্বৰত বাৰ্ষিক গ্ল’বেল পাৰ্টনাৰশ্বিপ অন আৰ্টিফিচিয়েল ইনটেলিজেন্স (জিপিএআই) সন্মিলন উদ্বোধন কৰিব
নতুন দিল্লীৰ ভাৰত মণ্ডপামত ১২ ডিচেম্বৰৰ পৰা ১৪ ডিচেম্বৰলৈ তিনিদিনীয়া বাৰ্ষিক জিপিএআই শীৰ্ষ সন্মিলন আয়োজন কৰা হৈছে
জিপিএআই হৈছে ২৯খন সদস্য দেশৰ সৈতে বহু-অংশীদাৰী পদক্ষেপ যিয়ে এআই সম্পৰ্কীয় অগ্ৰাধিকাৰৰ ওপৰত অত্যাধুনিক গৱেষণা আৰু ব্যৱহাৰিক কাৰ্য্যকলাপক সমৰ্থন কৰে
11 DEC 2023 4:27PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩ চনৰ ১২ ডিচেম্বৰত সন্ধিয়া প্ৰায় ৫ বজাত নতুন দিল্লীৰ ভাৰত মাণ্ডপামত গ্ল’বেল পাৰ্টনাৰশ্বিপ অন আৰ্টিফিচিয়েল ইনটেলিজেন্স (জিপিএআই) শীৰ্ষ সন্মিলন উদ্বোধন কৰিব।
জিপিএআই হৈছে ২৯খন সদস্য দেশৰ সৈতে বহু অংশীদাৰৰ পদক্ষেপ। ইয়াৰ লক্ষ্য হৈছে কৃত্ৰিম বুদ্ধিমত্তা (এআই)ৰ সৈতে জড়িত অগ্ৰাধিকাৰৰ ওপৰত অত্যাধুনিক গৱেষণা আৰু ব্যৱহাৰিক কাৰ্য্যকলাপৰ সুবিধা প্ৰদান কৰি এআইৰ ওপৰত তত্ত্ব আৰু অনুশীলনৰ মাজৰ ব্যৱধান দূৰ কৰা। ২০২৪ চনৰ বাবে জিপিএআইৰ অধ্যক্ষতা কৰিছে ভাৰতে। ২০২০ চনত জিপিএআইৰ অন্যতম প্ৰতিষ্ঠাপক সদস্য, জিপিএআইৰ আগন্তুক সহায়ক অধ্যক্ষ, আৰু ২০২৪ চনত জিপিএআইৰ বাবে মুখ্য অধ্যক্ষ হিচাপে ভাৰতে ২০২৩ চনৰ ১২ ডিচেম্বৰৰ পৰা ১৪ ডিচেম্বৰলৈ বাৰ্ষিক জিপিএআই শীৰ্ষ সন্মিলন আয়োজন কৰিছে।
এই সন্মিলনৰ সময়ত এআই আৰু গ্ল’বেল হেল্থ, এডুকেচন এণ্ড স্কিলছ, এআই আৰু ডাটা মেনেজমেণ্ট আৰু এম এল কৰ্মশালাৰ দৰে বিভিন্ন বিষয়ৰ ওপৰত কেইবাটাও অধিবেশনৰ আয়োজন কৰা হ’ব। এই সন্মিলনৰ আন আন উল্লেখযোগ্য দিশসমূহ হ’ল গৱেষণা আলোচনা চক্ৰ, এ আই গেমচেঞ্জাৰছ বঁটা আৰু ইণ্ডিয়া এ আই এক্সপ’।
এই সন্মিলনত দেশৰ বিভিন্ন প্ৰান্তৰ পৰা ৫০ জনতকৈ অধিক জিপিএআই বিশেষজ্ঞ আৰু ১৫০ জন বক্তাই অংশগ্ৰহণ কৰিব। ইয়াৰ উপৰিও ইণ্টেল, ৰিলায়েন্স জিঅ’, গুগল, মেটা, এডব্লিউএছ, যোটা, নেটৱেব, পেটিএম, মাইক্ৰ’ছফ্ট, মাষ্টাৰকাৰ্ড, এনআইচি, এছটিপিআই, ইমাৰ্চ, জিঅ’ হাপটিক, ভাশিনী আদিকে ধৰি বিশ্বৰ শীৰ্ষ এআই গেমচেঞ্জাৰসকলে বিভিন্ন অনুষ্ঠানত অংশগ্ৰহণ কৰিব। যুৱ এআই পদক্ষেপৰ অধীনত বিজয়ী ছাত্ৰ-ছাত্ৰী আৰু ষ্টাৰ্ট-আপসমূহেও নিজৰ এআই মডেল আৰু সমাধান প্ৰদৰ্শন কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate the annual Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI) summit on 12th December
India is hosting the three-day annual GPAI summit from 12th to 14th December 2023 at Bharat Mandapam in New Delhi
GPAI is a multi-stakeholder initiative with 29 member-countries, which supports cutting-edge research and applied activities on AI-related priorities
11 DEC 2023 4:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI) Summit, at Bharat Mandapam, New Delhi on 12th December 2023 at around 5 PM.
GPAI is a multi-stakeholder initiative with 29 member-countries, which aims to bridge the gap between theory and practice on AI by supporting cutting-edge research and applied activities on AI-related priorities. India is the lead chair of GPAI in 2024. As one of the founding members of GPAI in 2020, the current incoming Support Chair of GPAI, and the Lead Chair for GPAI in 2024, India is hosting the Annual GPAI Summit from December 12 – 14, 2023
Multiple sessions on diverse topics like AI & global health, education and skilling, AI and data governance, and ML Workshop, among others will be organised during the summit. Other attractions in the summit include Research Symposium, AI Gamechangers Award and India AI Expo.
The summit will witness participation of 50+ GPAI experts and 150+ speakers from across the countries. Further, Top AI Gamechangers from across the world will be participating in different events including Intel, Reliance Jio, Google, Meta, AWS, Yotta, Netweb, Paytm, Microsoft, Mastercard, NIC, STPI, Immerse, Jio Haptik, Bhashini etc. Besides, students who are winners under YUVA AI initiative and start-ups will also be showcasing their AI models and solutions.