প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দিসেম্বর ১২দা এনুএল গ্লোবেল পার্ত্নরসিপ ওন আর্তিফিসিএল ইন্তলিজেন্স (জি.পি.এ.আই.) সমিৎ হৌদোক্কনি
ভারতনা নুমিৎ হুম্নি চত্থগদবা এনুএল জি.পি.এ.আই. সমিৎ নই দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা দিসেম্বর ১২ দগী ১৪, ২০২৩ ফাওবা য়ুম্বু ওইদুনা পাঙথোক্কনি
জি.পি.এ.আই. অসি এ.আই.গা মরী লৈনবা হীরমশিংদা মরুওইবা মীৎয়েঙ থমদুনা কত্তিং-এদ্জ রীছর্চ অমদি এপ্লাইদ এক্তিভিতিশিংদা ঙাক্লৌ পীরিবা মেম্বর লৈবাক ২৯গী ওইবা মল্তি-স্তেকহোল্দর থৌরাং অমনি
11 DEC 2023 4:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ১২, ২০২৩গী নুমিদাংৱাইরম পুং ৫ রোম তারকপা মতমদ নই দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা গ্লোবেল পার্ত্নরসিপ ওন আর্তিফিসিএল ইন্তলিজেন্স (জি.পি.এ.আই.) সমিৎ হৌদোক্কনি‍।
জি.পি.এ.আই. অস, এ.আই.গা মরী লৈনবা হীরমশিংদা মরুওইবা মীৎয়েঙ থমদুনা কত্তিং এদ্জ রীছর্চ অমদি এপ্লাইদ এক্তিবিতীশিংদা ঙাক্লৌ পীদুনা এ.আই.গী থিওরী অমদি প্রাক্তিসকী মরক্তা লৈরিবা অহোবা মেনশিন্নবা পান্দমদা মেম্বর লৈবাক ২৯না পুন্না পায়খৎমিন্নবা মল্তি-স্তেকহোল্দর থৌরাং অমনি‍। ভারতকী জি.পি.এ.আই. ২০২৪গী লীদ চেয়র ওইরি‍। ২০২০দা লিংখৎখিবা জি.পি.এ.আই.গী ফাউন্দিং মেম্বরশিংগী মরক্তা অমা ওইনা, হৌজিক লাক্লিবা জি.পি.এ.আই.গী সপ্পোর্ত চেয়র অমদি ২০২৪গী জি.পি.এ.আই.গী লীদ চেয়র ওইরিবা ভারতনা এনুএল জি.পি.এ.আই. সমিৎ অসি দিসেম্বর ১২-১৪, ২০২৩দা থৌবু ওইদুনা পাঙথোক্কদবনি‍।
এ.আই. অমদি মালেমগী হকশেল, মহৈ মশিং অমসুং স্কিল্লিং, এ.আই. অমসুং দেতা গভর্নেন্স, অমদি এম.এল. ৱর্কসোপ অমদি অতহ অতৈ কয়া য়াওনা খেন্নবা হীরমশিংদা সেসন কয়া সমিৎ অসিগী মনুংদা পাঙথোক্কনি‍। সমিৎ অসিদা য়াওরিবা অতৈ পুক্নিং চিংশিন্নিংঙাই ওইবা থৌরমশিংদী রীছর্চ সিম্পোজিয়ম, এ.আই. গেমচেঞ্জর্স এৱার্দ অমদি ইন্দিয়া এ.আই. এক্সপো অসিনি‍।
সমিৎ অসিদা জি.পি.এ.আই. লৈবাক কয়াদগী এক্সপর্ত ৫০+ অমদি ৱাঙাংলোয় ১৫০+ না শরুক য়াগদৌরি‍। মখা তানা, ইন্তেল, রিলাইন্স জিও, গুগল, মেতা, এ.দব্লিউ.এস., য়োত্তা, নেতৱেব, পেতিএমো মাইক্রোসোফ্ত, মাস্তরকার্দ, এন.আই.সি., এস.তি.পি.আই., ইম্মর্স, জিও হেপ্তিক, ভাসিনীনচিংবা য়াওনা মালেম পুম্বদগী মকোক থোংবা এ.আই. গেমচেঞ্জরশিংনা তোঙান তোঙানবা থৌরমশিংদা শরুক য়াগনি‍। মসিগী মথক্তা য়ুবা এ.আই. ইনিসিএতিবকী মখাদা মায় পাকখ্রবা মহৈরোয়শিং অমদি স্তার্ত-অপশিংনসু মখোয়গী এ.আই. মোদেলশিং অমদি সোলুসনশিংসু থৌরমসিদা উৎকনি‍।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate the annual Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI) summit on 12th December
India is hosting the three-day annual GPAI summit from 12th to 14th December 2023 at Bharat Mandapam in New Delhi
GPAI is a multi-stakeholder initiative with 29 member-countries, which supports cutting-edge research and applied activities on AI-related priorities
11 DEC 2023 4:27PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the Global Partnership on Artificial Intelligence (GPAI) Summit, at Bharat Mandapam, New Delhi on 12th December 2023 at around 5 PM.
GPAI is a multi-stakeholder initiative with 29 member-countries, which aims to bridge the gap between theory and practice on AI by supporting cutting-edge research and applied activities on AI-related priorities. India is the lead chair of GPAI in 2024. As one of the founding members of GPAI in 2020, the current incoming Support Chair of GPAI, and the Lead Chair for GPAI in 2024, India is hosting the Annual GPAI Summit from December 12 – 14, 2023
Multiple sessions on diverse topics like AI & global health, education and skilling, AI and data governance, and ML Workshop, among others will be organised during the summit. Other attractions in the summit include Research Symposium, AI Gamechangers Award and India AI Expo.
The summit will witness participation of 50+ GPAI experts and 150+ speakers from across the countries. Further, Top AI Gamechangers from across the world will be participating in different events including Intel, Reliance Jio, Google, Meta, AWS, Yotta, Netweb, Paytm, Microsoft, Mastercard, NIC, STPI, Immerse, Jio Haptik, Bhashini etc. Besides, students who are winners under YUVA AI initiative and start-ups will also be showcasing their AI models and solutions.