Ministry of Information & Broadcasting
Union Minister of State for External Affairs and Culture Ms. Meenakshi Lekhi engages in Viksit Bharat Sankalp Yatra program in New Delhi
12 DEC 2023 5:48PM by PIB Delhi
Union Minister of State for External Affairs and Culture, Ms. Meenakshi Lekhi, actively participated in a significant event organized in R.K Puram in South West Delhi as an integral part of the Viksit Bharat Sankalp Yatra. During the ceremony, she led the pledge for Viksit Bharat and engaged with beneficiaries from diverse government schemes. Emphasizing the pivotal role of effective governance, the minister stressed the joint initiatives of the government in actively engaging with and assisting the public. She restated the steadfast commitment of the Modi government to ensure direct outreach, catering to the essential needs of the citizens.
Ms. Minister Lekhi said that the focus of the government remains on ensuring no individual, especially the economically disadvantaged, suffers due to lack of resources or healthcare during this period. Addressing health concerns like tuberculosis (TB), the government ensures free medicines and rations for nine months for TB patients. She further highlighted the major benefits provided by the government to bolster financial empowerment among poor people. Earlier, banks gave loans mostly to the affluent, relying on their assets as collateral. However, now, with the help of the government’s banking facilities, those without assets, yet willing to work hard and succeed, can directly approach the bank for loans. Their guarantee became the government's assurance.
MoS highlighted the significant investment in village infrastructure, recounting a childhood memory. “I recall my mother standing in line for a cylinder, resorting to black markets when supplies dwindled”, she expressed. But today, times have changed. The transformation is palpable as the government continues to address the fundamental needs within the nation. Investments in village infrastructure have mitigated challenges that have long plagued the rural landscape.
As part of the VBSY campaign, Smt. Lekhi called on the people to avail the benefits of the government schemes such as Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY), and PM Ujjwala Yojana. Ms. Lekhi shares the commitment of the Prime Minister towards the country's development, steering clear of personal gains, and continuing to assemble a team sharing this vision. She reiterated the pledge of four crore houses—a guarantee under PM's leadership. “Our actions define our destiny, and by choosing the right leadership, the entire nation reaps the rewards”, she commented on the visionary approach of Modi. Every household now has access to water, and where houses stand, infrastructure follows—be it gas connections or sewage systems.
During her visit, Smt. Lekhi observed the on-spot services offered, such as PM Svanidhi Camps, Health Camps, Ayushman Card camps, Aadhar updation camps, and bank account opening services. The active participation, especially by the women of the National Capital, underscores the enthusiasm and support garnered by the VBSY initiative. Her visit stands as a testament to the government's commitment to ensuring the effective implementation and widespread awareness of welfare programs. Meenakshi Lekhi commended the efforts of urban local bodies and district administrations in orchestrating these initiatives, recognizing their pivotal role in enhancing public participation and accessibility to essential schemes. As the Viksit Bharat Sankalp Yatra continues its journey, it remains dedicated to reaching every corner, leaving no stone unturned in its mission to create a more informed and empowered society. Smt. Meenakshi Lekhi reaffirmed her support for such impactful endeavors, emphasizing the importance of sustained efforts in building a more prosperous and inclusive nation.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী এক্সতর্নেল এফিয়ার্স অমসুং কলচরগী রাজ্য মন্ত্রী সুশ্রী মীনাক্ষী লেখী নই দিল্লীদা বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রা থৌরমদা শরুক য়াখ্রে
12 DEC 2023 5:48PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী এক্সতর্নেল এফিয়ার্স অমসুং কলচরগী রাজ্য মন্ত্রী সুশ্রী মীনাক্ষী লেখী বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী শরুক অমা ওইনা সাউথ ৱেস্ত দিল্লীগী আর.কে. পুরমদা পাংথোকপা মরুওইবা থৌরম অমদা এক্তিব ওইনা শরুক য়াখ্রে। থৌরম মনুংদা মহাক্না বিকসিত ভারতকী ৱাশক লৌহনখি অমসুং তোঙান তোঙানবা সরকারগী স্কিমশিংগী বেনেফিসরীশিংগা ৱারী শান্নখি। ইফেক্তিব গবর্নান্সকী মরুওইবা থৌদাংদা অখন্নবা ৱারোল থম্লদুনা মন্ত্রীনা মীচম মীয়ামগা লোয়ননা এক্তিব ওইনা এঙ্গেজ তৌবা অমসুং মতেং পাংনবগীদমক সরকারগী অপুনবা ইনিসিয়েতিবশিংদা ৱা ঙাংখি। মহাক্না নাগরিকশিংগী চংদবা য়াদ্রবা মথৌতাবশিং মপুং ফাহন্নবগীদমক মখোয় ফাওবা দাইরেক্ত য়ৌনবা ঙম্নবা মোদী সরকারগী অচেৎপা ৱাফমশিং অমুক হন্না ফোংদোকখি।
সুশ্রী মিনিস্তর লেখীনা হায়খি মদুদি সরকারনা মতম অসিগী মনুংদা মীওই অমা হেক্তা, অখন্ননা শেল থুমগী ফিভম শোক্লবশিংবু রিসোর্স অমসুং হেল্থকেয়র ৱাৎপনা মরম ওইদুনা খুদোং চাদবা মায়োক্নদনবা মীৎয়েং থম্লি। ত্যুবরক্যুলোসিস (তি.বি.)গুম্বা হেল্থ কনসর্নশিং মায়োক্নদুনা সরকারনা তি.বি. নারবা মীওইশিংগীদমক থা মাপলগী ওইনা হিদাক লাংথক অমসুং রাশন লেম্না পীরি। মহাক্না মখা তানা লাইরবা মীওইশিংগী মরক্তা শেলথুমগী ফিভম ফগৎহনবদা সরকারনা ফংহল্লিবা মরুওইবা কান্নবশিং ফোংদোকখি।
রাজ্য মন্ত্রীনা অঙাং ওইরিঙৈগী ৱাফমশিং নিংশিংলদুনা খুঙ্গংগী ইনফ্রাস্ত্রচরদা মরুওইবা ইনবেস্তমেন্তদা ৱাফমশিং থমখি। মহাক্না হায়খি, “ঐহাক্না নিংশিংলি মদুদি ঐহাক্কী ইমানা সিলিন্দর অমগীদমক লাইনদা লেপলম্মি অমদি সপ্লাই ৱাৎপা মতমদা ব্লেক মার্কেৎতগী লৌরম্মি। অদুবু ঙসিদি মতমদু অওনবা লাক্লে।” হৌজিক অওনবা ময়েক শেংনা উবা ফংলে মরমদি সরকারনা লৈবাক পুম্বদা ফন্দামেন্তেল ওইবা মথৌতাবশিং লেপ্পা লৈতনা ফংহল্লে। খুঙ্গংগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা ইনবেস্তমেন্তশিংনা হৌজিক মায়োক্নরম্বা খুদোংচাদবশিং হন্থহল্লে।
VBSY কেম্পেনগী শরুক ওইনা শ্রীমতী লেখীনা মীয়ামদা প্রধান মন্ত্রী জন ধন য়োজনা PMJDY), অমসুং পি.এম. উজ্জ্বলা য়োজনা অসিনচিংবা সরকারগী স্কিমশিংগী কানবা লৌনবা খংহনখি। সুশ্রী লেখীনা লৈবাক্কী দেবলপমেন্তকী মায়কৈদা প্রধান মন্ত্রীগী ৱাফম শেয়র তৌখি। মহাক্না প্রধান মন্ত্রীগী লুচিং মখাদা য়ুম করোর মরিগী গরেন্তীগী ৱাশক অমুক হন্না ফোংদোকখি। মহাক্না মোদীগী ভিজিনরী এপ্রোচ্ছতা ৱাফম থমখি, “ঐখোয়গী এক্সন্না ঐখোয়গী পন্থুংফম তাক্লি, অমসুং অচুম্বা লীদপশিপ খনবনা, লৈবাক পুম্বনা মসিগী মহৈ ফংই।” হৌজিক য়ুম খুদিংদা ইশিং ফংলে, অমসুং য়ুম লৈবা মফমদা, ইনফ্রাস্ত্রকচর য়ৌরে- মদু গ্যাস কনেক্সন ওইগেরা নত্রগা সিৱেজ সিস্তেম ওইরে।
মহাক্কী খোংচৎ মনুংদা শ্রীমতী লেখীনা পি.এম. সবনিধী কেম্পশিং, হেল্থ কেম্পশিং, আয়ুশ্মান কার্দ কেম্পশিং, আধার অপদেসন কেম্পশিং অমসুং বেঙ্ক একাউন্ত ওপনিং সর্বিসশিং অসিনচিংবা ওন-স্পোত ওফর তৌরিবা সর্বিসশিং য়েংখি। অখন্ননা লৈবাক্কী কোনুংগী নুপীশিংনা এক্তিব ওইনা শরুক য়াবনা VBSY ইনিসিয়েতিবনা ফংখিবা থৱাই য়াওবা অমসুং সপোর্ত অদু উৎলি। মহাক্কী খোংচৎনা ৱেলফেয়র প্রোগ্রামশিংগী ইফেক্তিব ইমপ্লিমেন্তেসন অমসুং পাক শন্না এৱার্নেস শন্দোকপা শোইহন্দনবা সরকারগী ৱাফম অদুদা মরুওইবা খুদম অমনি। বিকসিত ভারত সঙ্কল্প য়াত্রাগী খোংচৎ লেপ্পা লৈতনা চত্থরি, মসিনা লৈবাক্কী কাচিন কোয়া শিনবা থুংনা য়ৌশিনবদা কত্থোক্লি, হেন্না ইনফোর্ম ওইবা অমসুং শক্তি লৈবা সমাজ অমা শেমগৎপদা লৌখৎপা য়াবা পুম্নমক লৌখৎলি। শ্রীমতী মীনাক্ষী লোখীনা হেন্না চাউখৎপা অমসুং ইনক্লুসিব ওইবা লৈবাক অমা শেমগৎপদা লেপ্পা লৈতনা হোৎনবগী মরুওইবদা অকনবা ৱাফম থম্লদুনা অসিগুম্বা মখলগী অকনবা মওঁদা হোৎনরিবশিংগীদমক মহাক্কী সপোর্ত অমুক হেন্না চেৎশিনহনখি।