গৃহ মন্ত্ৰালয়
গুজৰাটৰ জুনাগড়ত আজি শ্ৰী দিব্যকান্ত নানাৱতী জীৰ জন্ম শতবাৰ্ষিকী উপলক্ষে আয়োজিত ‘স্মৃতি পৰ্ব’ কাৰ্যসূচীত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ ভাষণ
সমাজ আৰু জনসাধাৰণৰ বাবে জীয়াই থকা সেইসকল লোকৰ ভিতৰত শ্ৰী দিব্যকান্ত নানাৱতী জী আছিল অন্যতম
কোনোবাই যদি ১০০ বছৰৰ পাছতো কোনো ব্যক্তিক মনত পেলায়, তেন্তে তাৰ অৰ্থ হ’ল সেই ব্যক্তিজনৰ জীৱন সঁচা অৰ্থত সাৰ্থক হৈছে
শ্ৰী দিব্যকান্ত নানাৱতী জীয়ে কেৱল জুনাগড়বাসীৰ বাবেই নহয় সমগ্ৰ গুজৰাটৰ বাবেও জনকল্যাণমূলক কাম কৰিছিল
মোদী চৰকাৰে যোগ্য লোকক পদ্ম বঁটা দিবলৈ আৰম্ভ কৰিলে
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে যাতে দেশৰ প্ৰাপ্য ব্যক্তিজনক পদ্ম বঁটাৰে সন্মানিত কৰিব পৰা যায় তাৰ সম্পূৰ্ণ ব্যৱস্থা কৰিছে
02 DEC 2023 5:20PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে আজি গুজৰাটৰ জুনাগড়ত শ্ৰী দিব্যকান্ত নানাৱতীৰ জন্ম শতবাৰ্ষিকী উপলক্ষে আয়োজিত 'স্মৃতি পৰ্ব' কাৰ্যসূচীত ভাষণ আগবঢ়ায়।
এই উপলক্ষে আগবঢ়োৱা ভাষণত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে সমাজ আৰু জনসাধাৰণৰ বাবে জীয়াই থকা লোকসকলৰ ভিতৰত শ্ৰী দিব্যকান্ত নানাৱতী অন্যতম। তেওঁ কয় যে ৰূপায়তন সংস্থাই আজি এনে এখন গ্ৰন্থ প্ৰকাশ কৰিছে যিয়ে নিশ্চিতভাৱে নতুন প্ৰজন্মৰ নেতাসকলৰ বাবে পথ প্ৰদৰ্শক হিচাপে প্ৰমাণিত হ’ব। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে কোনোবাই যদি ১০০ বছৰৰ পাছতো কোনো ব্যক্তিক স্মৰণ কৰে তেন্তে তাৰ অৰ্থ হ’ল সেই ব্যক্তিজনৰ জীৱন সঁচা অৰ্থত সাৰ্থক হৈ পৰিছে। শ্ৰী দিব্যকান্ত জীয়ে একেৰাহে দুটা কাৰ্যকাল বিধায়ক হিচাপে কাম কৰাৰ লগতে গুজৰাট চৰকাৰৰ আইন আৰু ন্যায় মন্ত্ৰীও আছিল আৰু কেৱল জুনাগড়তে নহয় গুজৰাটৰ জনজীৱনতো তেওঁ অসংখ্য অৱদান আগবঢ়াইছিল।
ভক্তি সাহিত্যৰ সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ ব্যক্তিত্ব শ্ৰীযুত নৰসিং মেহতাজীয়ে সমগ্ৰ জীৱন সাহিত্যৰ প্ৰতি উৎসৰ্গা কৰিছিল আৰু তেওঁৰ দৰে এজন উৎকৃষ্ট সাহিত্যিক বিচাৰি পোৱাটো অসম্ভৱ। তেওঁ কয় যে শ্ৰী মেহতাই বেদ-উপনিষদৰ সকলো ৰহস্য সংক্ষিপ্তভাৱে আৰু সুস্পষ্ট ভাষাত জনসাধাৰণৰ সন্মুখত উপস্থাপন কৰিছিল। তেওঁ কয় যে সেই সময়ত অস্পৃশ্যতাৰ বিৰোধিতা কৰাৰ সাহস কেৱল শ্ৰী নৰসিং মেহতাজীহে থাকিব পাৰিছিল। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে যদি আমি সামাজিক ন্যায়ৰ বিষয়ে জানিব বিচাৰো তেন্তে আমি শ্ৰী নৰসিং মেহতা জীক বুজিব লাগিব। তেওঁ কয় যে শ্ৰী নৰসিং মেহতা জীৰ এই পবিত্ৰ ভূমিত ৰূপায়তন সংস্থাই ভূমিপুত্ৰ শ্ৰী দিব্যকান্ত জীৰ স্মৃতিত এখন গ্ৰন্থ প্ৰকাশ কৰিছে। ই নিশ্চিতভাৱে জুনাগড় আৰু গুজৰাটৰ ৰাজহুৱা জীৱনত কাম কৰা লোকসকলৰ বাবে প্ৰেৰণা হিচাপে পৰিগণিত হ’ব।
শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ৰূপায়তন সংস্থাইও বিগত ৭৫ বছৰে সামাজিক জীৱনৰ বিভিন্ন মাত্ৰাত অতি ভাল কাম কৰি আছে। তেওঁ কয় যে শ্ৰী ভিখুদন জীয়ে গুজৰাট আৰু সৌৰাষ্ট্ৰৰ কলাক পুৰণি প্ৰজন্মৰ পৰা নতুন প্ৰজন্মলৈ প্ৰেৰণ কৰাৰ কাম কৰিছে। তেওঁ কয় যে শ্ৰী ভিখুদন গাধৱী শ্ৰী কাগ বাপুৰ প্ৰজন্ম আৰু আজিৰ সাহিত্যিকসকলৰ মাজত এখন সেতু আছিল আৰু তেওঁ গুজৰাটী সাহিত্যলৈ অপৰিসীম অৱদান আগবঢ়াইছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে যেতিয়া শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী প্ৰধানমন্ত্ৰী হৈছিল তেতিয়া শ্ৰী ভিখুদন জীৰ অৱদানক স্বীকৃতি দি পদ্মশ্ৰী বঁটাৰে সন্মানিত কৰিছিল। তেওঁ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে যাতে দেশৰ যোগ্য ব্যক্তিজনক পদ্ম বঁটাৰে সন্মানিত কৰিব পৰা যায় তাৰ সম্পূৰ্ণ ব্যৱস্থা কৰিছে।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah addresses the 'Smriti Parv' programme organized on the birth centenary of Shri Divyakant Nanavati Ji in Junagadh, Gujarat today
Shri Divyakant Nanavati Ji was one of those people who lived for the society and the people
If someone remembers a person even after 100 years, it means that person's life has been truly meaningful
Shri Divyakant Nanavati ji did public welfare works not only for the people of Junagadh but also for the entire Gujarat
Modi government started giving Padma awards to deserving people
Prime Minister Shri Narendra Modi has made complete arrangements so that the deserving person of the country can be honored with Padma Award
The greatest personality of Bhakti Sahitya, Shri Narsingh Mehta Ji dedicated his entire life to literature and it is impossible to find an excellent litterateur like him
Shri Mehta presented all the secrets of Vedas and Upanishads in front of the people in a concise manner and lucid language
If people want to know about social justice then they must read the literary works of Shri Narsingh Mehta Ji
02 DEC 2023 5:20PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah addressed the 'Smriti Parv' programme organized on the birth centenary of Shri Divyakant Nanavati in Junagadh, Gujarat today.
In his address, Shri Amit Shah said that Shri Divyakant Nanavati was one of those people who lived for the society and the people. He said that Rupayatan Sanstha has published such a book today which will definitely prove to be a guide for the leaders of the new generation. Shri Shah said that if someone remembers a person even after 100 years, it means that person's life has been truly meaningful. Shri Divyakant ji was MLA for two consecutive terms and was also the Law and Justice Minister in the Government of Gujarat and he made numerous contributions not only to Junagadh but also to the public life of Gujarat.
The greatest personality of Bhakti Sahitya, Shri Narsingh Mehta Ji dedicated his entire life to literature and it is impossible to find an excellent litterateur like him. He said that Shri Mehta presented all the secrets of Vedas and Upanishads in front of the people in a concise manner and lucid language. He said that only Shri Narsingh Mehta Ji could have the courage to oppose untouchability at that time. Shri Shah said that if we want to know about social justice then we will have to understand Shri Narsingh Mehta Ji. He said that on this sacred land of Shri Narsingh Mehta Ji, Rupayatan Sanstha has published a book in the memory of son of the soil Shri Divyakant ji. It will definitely become an inspiration for the people working in public life of Junagadh and Gujarat.
Shri Amit Shah said that Rupayatan Sanstha is also doing very good work on various dimensions of social life for the last 75 years. He said that Shri Bhikhudan ji has done the work of transmitting the art of Gujarat and Saurashtra from the older generation to the new generation. He said that Shri Bhikhudan Gadhvi was a bridge between the generation of Shri Kaag Bapu and today's litterateurs and he has made immense contribution to the literature of Gujarat. Shri Shah said that when Shri Narendra Modi became the Prime Minister, he recognized the contribution of Shri Bhikhudan ji and honored him with Padma Shri award. He said that Prime Minister Shri Narendra Modi has made complete arrangements so that the deserving person of the country can be honored with Padma Award.