প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না দিসেম্বর 4দা মহারাস্ত্রদা চৎকনি
পি.এম.না সিন্ধুদুর্গগী রাজকোত ফোর্ত্তা ছত্রপতি শিবাজী মহারাজকী মীতম মাইখুম হাংদোক্কনি
পি.এম.না মহারাস্ত্রগী সিন্ধুদুর্গদা নেভী দে 2023গী পালন থৌরমদা শরুক য়াগনি
পি.এম.না ভারতকী নেভীগী জহাজশিং অমসুং স্পেসিএল ফোর্সশিংগী ওপরেস্নেল দেমোনস্ত্রেসন্স মীৎয়েং তাগনি
02 DEC 2023 4:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর 4, 2023দা মহারাস্ত্রদা চৎকনি। নুংথিল পুং 4:15 রোম তারকপদা প্রধান মন্ত্রীনা মহারাস্ত্রগী সিন্ধুদুর্গদা থুংগনি অমসুং রাজকোত ফোর্ত্তা ছত্রপতি শিবাজী মহারাজকী মীতম মাইখুম হাংদোক্কনি। মসিগী মতুংদা প্রধান মন্ত্রীনা সিন্ধুদুর্গদা ‘নেভী দে 2023’গী পালন থৌরমদা শরুক য়াগনি। প্রধান মন্ত্রীনা নেভীগী জহাজশিং, সবমেরিনশিং, এয়রক্রাফ অমসুং স্পেসিএল ফোর্সশিংগী ‘ওপরেস্নেল দেমোনস্ত্রেসন্স’ সিন্ধুদুর্গগী তারকরলী বীচতগী মীৎয়েং তাগনি।
নেভী দে অসি চহি খুদিংগী দিসেম্বর 4দা পালন তৌই। প্রধান মন্ত্রীনা অহানবা ইন্দিজিনস এয়রক্রাফ কেরিয়র INS বিক্রান কম্মিসন তবা মতমদা মমাং চহিদা শীজিন্নবা হৌখিবা অনৌবা নেভেল এনসাইন অসি ইথিল পীখিবা সীলগী মপু ওইরিবা ছত্রপতি শিবাজী মহারাজকী ইনাক খুল্লবা মেরিতাইম হেরিতেজতা ইকাই খুম্নবা উৎপা ওইনা সিন্ধুদুর্গদা ‘নেভী দে 2023’ পালন তৌরি।
চহি খুদিংগী নেভী দেগী থৌরমদা ভারতকী নেভীগী জহাজশিং, সবমেরিনশিং, এয়রক্রাফ অমসুং স্পেসিএল ফোর্সশিংগী ‘ওপরেস্নেল দেমোনস্ত্রেসন্স’ পাঙথোকপগী চৎনবী অমা লৈ। মসিগী ‘ওপরেস্নেল দেমোনস্ত্রেসন্স’ অসিনা মীয়ামদা ভারতকী নেভীনা পাইখৎখিবা মলতি-দোমেন ওপরেসনশিংগী তোঙান-তোঙানবা শক্লোনশিং উবা ফংহল্লি। মসিনা নেভীনা লৈবাক্কী ঙাকশেলদা শরুক তম্মিবশিং অদু মীয়ামদা খঙহনবগা লোয়ননা প্রজাশিংদা মেরিতাইম কন্সিয়সনেস অসিবু থাগৎহল্লি।

Prime Minister's Office
PM to visit Maharashtra on 4th December
PM to unveil the statue of Chhatrapati Shivaji Maharaj at Rajkot Fort, Sindhudurg
PM to attend the programme marking Navy Day 2023 celebrations at Sindhudurg, Maharashtra
PM to witness the Operational Demonstrations by Indian Navy’s ships and special forces
02 DEC 2023 4:06PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Maharashtra on 4th December, 2023. At around 4:15 PM, Prime Minister will reach Sindhudurg, Maharashtra and unveil the statue of Chhatrapati Shivaji Maharaj at Rajkot Fort. After that, Prime Minister will attend the programme marking ‘Navy Day 2023’ celebrations at Sindhudurg. Prime Minster will also witness the ‘Operational Demonstrations’ by Indian Navy’s ships, submarines, aircraft and special forces from Tarkarli beach, Sindhudurg.
Navy day is celebrated on 4th December every year. ‘Navy Day 2023’ celebrations at Sindhudurg pays homage to the rich maritime heritage of Chhatrapati Shivaji Maharaj, whose seal inspired the new Naval Ensign which was adopted last year when the Prime Minister commissioned the first indigenous aircraft carrier INS Vikrant.
Every year, on the occasion of Navy Day, there is a tradition of organising ‘Operational Demonstrations’ by the Indian Navy’s ships, submarines, aircraft and special forces. These ‘Operational Demonstrations’ provide an opportunity to the people to witness various facets of multi-domain operations undertaken by the Indian Navy. It highlights the Navy’s contributions towards national security to the public, while also heralding maritime consciousness amongst citizens.