ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସଚିବାଳୟ
ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି କହିଛନ୍ତି, ଯୁବ ପିଢ଼ିଙ୍କ ମସ୍ତିଷ୍କର ପୋଷଣ ଠାରୁ ଅଧିକ ଗୁରୁତ୍ବପୂର୍ଣ୍ଣ କିଛି ନାହିଁ
ବିଶ୍ବସ୍ତରୀୟ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ ଭାବରେ ପରିଣତ ହୋଇଛନ୍ତି- ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି
ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଆଜି ସଂସଦ ଭବନରେ ଜି-୨୦ ଥିଙ୍କ୍ କୁଇଜ୍ ଫାଇନାଲିଷ୍ଟ ଛାତ୍ରଛାତ୍ରୀଙ୍କ ସହ ବାର୍ତ୍ତାଳପ କରିଛନ୍ତି
25 NOV 2023 1:43PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ଜଗଦୀପ ଧନଖଡ଼ ଆଜି ଜି-୨୦ରେ 'ୟଙ୍ଗ ମାଇଣ୍ଡସ୍'ର ପ୍ରଭାବଶାଳୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ ଏବଂ ଆମର ଯୁବକମାନଙ୍କର ପୋଷଣ ଉପରେ ସର୍ବୋଚ୍ଚ ଗୁରୁତ୍ୱ ପ୍ରଦାନ କରି ଆଲୋକପାତ କରିଥିଲେ। ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ଶାରୀରିକ ଓ ମାନସିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକୁ ବଜାୟ ରଖିବାର ଗୁରୁତ୍ବ ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଯେତେବେଳେ ସେମାନେ ଶକ୍ତିଶାଳୀ, ଅନୁପ୍ରାଣିତ ଏବଂ ଉତ୍ସାହିତ ହୁଅନ୍ତି; ସେତେବେଳେ ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରଦର୍ଶନ କରିବାର କ୍ଷମତା ଅସୀମ ହୋଇଯାଏ ।
ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଆଜି ସଂସଦ ଭବନରେ ଜି-୨୦ ଥିଙ୍କ୍ କୁଇଜ୍ ଫାଇନାଲିଷ୍ଟ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନଙ୍କୁ ସ୍ୱାଗତ କରିବା ସହ ସେମାନଙ୍କୁ କହିଥିଲେ ଯେ ନୂତନ ସଂସନ ଗୃହ ନିର୍ମାଣରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ସଫଳତା ମାତ୍ର ୩୦ ମାସ ମଧ୍ୟରେ ହାସଲ ହୋଇଛି ବୋଲି ସୂଚନା ଦେଇଥିଲେ। ଏହାବ୍ୟତୀତ ସେ ନିକଟରେ ଭାରତର ଅଧ୍ୟକ୍ଷତା ସମୟରେ ନିକଟରେ ହୋଇଥିବା ଜି-୨୦ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀର ସଫଳତା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି କହିଥିଲେ ଯେ ଦେଶବ୍ୟାପୀ ୬୦ଟି ସ୍ଥାନରେ ୨୦୦ରୁ ଅଧିକ ବୈଠକ ଆୟୋଜିତ ହୋଇଥିଲା ।
ଛାତ୍ରମାନଙ୍କ ସହ କଥାବାର୍ତ୍ତା କରି, ସେମାନଙ୍କୁ ପ୍ରସ୍ତାନ ସମୟରେ ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ‘ସମ୍ପୃକ୍ତ ଦେଶର ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ' ଭାବରେ ସେମାନଙ୍କ ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ଭୂମିକା ଏବଂ 'ବୈଶ୍ବିକ ରାଷ୍ଟ୍ରଦୂତ'ରେ ପରିବର୍ତ୍ତନ ହୋଇଥିବାରୁ କୃତଜ୍ଞତା ଜଣାଇଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଧନଖଡ଼ ଅଂଶଗ୍ରହଣକାରୀମାନଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ଅନୁଭୂତି ଏବଂ ଭ୍ରମଣ ବିଷୟରେ ବର୍ଣ୍ଣନା କରିବାକୁ, ବନ୍ଧୁତା ବଢ଼ାଇବାକୁ ଏବଂ ସେମାନଙ୍କ ଯାତ୍ରା ପରେ ମଧ୍ୟ ସମ୍ପର୍କ ବଜାୟ ରଖିବାକୁ ଉତ୍ସାହିତ କରିଥିଲେ ।

Vice President's Secretariat
Nothing is more important than nurturing young minds, says Vice-President
You have transformed from your Country's Ambassador to Global Ambassador- VP
Vice-President interacts with G-20 THINQ Quiz Finalist Students in Parliament House today
25 NOV 2023 1:43PM by PIB Delhi
The Vice President of India, Shri Jagdeep Dhankhar today highlighted the impactful participation of 'Young Minds' in G-20 and underscored the paramount importance of nurturing our youth. Stressing the significance of maintaining the physical and mental health of the youth, he underlined that when they are energized, motivated, and inspired; their capacity to perform becomes infinite.
The Vice-President welcomed the G-20 THINQ Quiz Finalist participants to Parliament House today and informed them the remarkable feat of construction of the New Parliament Building was completed within a mere 30 months, a project that involved human resources from every corner of the country. Furthermore, he emphasized the achievements of the recent G-20 summit during India's presidency, elucidating that over 200 meetings took place across 60 locations nationwide.
Interacting with the students, the Vice-President acknowledged their initial role as 'ambassador of respective countries' and their transformation into 'global ambassador' upon departure. Shri Dhankhar also encouraged the participants to chronicle their experiences and journeys, fostering friendships and maintaining connections beyond their visit.
1UMQ.jpeg)