গ্ৰামোন্নয়ণ মন্ত্ৰালয়
সপ্তম ভূমি সম্বাদ: ২৪ নৱেম্বৰ, ২০২৩ত উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহত ভূমি প্ৰশাসন – ‘কাইলৈৰ বাবে ডিজিটাইজেচন সমাধান’ শীৰ্ষক সন্মিলনৰ আয়োজন
22 NOV 2023 6:18PM by PIB Guwahati
গ্ৰামোন্নয়ন মন্ত্ৰালয়ৰ ভূমি সম্পদ বিভাগে ২৪ নৱেম্বৰ, ২০২৩ তাৰিখে নতুন দিল্লীৰ বিজ্ঞান ভৱনত ডিজিটেল ইণ্ডিয়া লেণ্ড ৰেকৰ্ডছ আধুনিকীকৰণ কাৰ্যসূচী (ডিআইএলআৰএমপি) আৰু সপ্তম ভূমি সম্বাদৰ অংশ হিচাপে বিভিন্ন পদক্ষেপ / বিষয়ৰ অগ্ৰগতি সন্দৰ্ভত উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্য আৰু স্বায়ত্তশাসিত পাহাৰীয়া জিলা পৰিষদৰ (এডিচি) সৈতে এক পৰ্যালোচনা বৈঠকৰ আয়োজন কৰিছে। এই সন্মিলনখন দেশৰ ভূমি প্ৰশাসন বিভাগৰ ভূমি সম্বাদ শৃংখলাৰ অধীনত আয়োজন কৰা হৈছে ৷ সন্মিলনখনত ভূমি সম্পদ বিভাগৰ সচিব শ্ৰী অজয় তিৰ্কীয়ে সভাপতিত্ব কৰিব। এয়া এনেধৰণৰ সপ্তম সন্মিলন যি সন্মিলনৰ সৈতে বিভিন্ন ৰাজ্য/কে্ন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল, মন্ত্ৰালয় তথা বিভিন্ন বিভাগ, অন্যান্য অংশীদাৰসকল জড়িত হৈ আছে। এই সন্মিলনত উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহৰ ডিআইএলআৰএমপি আৰু উত্তৰ-পূবৰ ৰাজ্যসমূহৰ ভূমি সম্পৰ্কীয় ডিজিটাইজেচনৰ বিষয়সমূহৰ সমাধানৰ বিষয়ত পৰ্যালোচনা কৰা হ’ব৷ সন্মিলনখনত সংশ্লিষ্ট পাহাৰীয়া জিলা পৰিষদত ডিআইএলআৰএমপি ৰূপায়ণৰ বাবে পাহাৰীয়া জিলা পৰিষদৰ কাৰ্য পৰিকল্পনাৰ বিষয়টোও উপস্থাপন কৰা হ'ব। আলোচনা কৰিবলগীয়া এনে কাৰ্য পৰিকল্পনাবোৰত অন্তৰ্ভুক্ত থাকিব- বছৰ অনুসৰি ৰূপায়ন কৰিবলগীয়া কাৰ্য পৰিকল্পনা/ বিত্তীয় লক্ষ্য আৰু কামৰ অগ্ৰগতি তথা প্ৰস্তুতি যেনে মানৱ সম্পদৰ উপলব্ধতা / নিয়োজন, সামৰ্থ্য বৃদ্ধি কৰা আৰু আঁচনিখন সম্পূৰ্ণ কৰাৰ বাবে সময়সীমা নিৰ্ধাৰণ কৰা আদি। সন্মিলনখনে বিভিন্নজনৰ মাজত এই বিষয়ক জ্ঞান আৰু ধাৰণাৰ আদান-প্ৰদানত সহায় কৰাৰ লগতে উদ্ভাৱনী শক্তিৰ প্ৰদৰ্শন, বিভিন্ন কাৰ্য প্ৰণালীৰ অধ্যয়ন, সমস্যাৰ সমাধান , ভৱিষ্যতৰ ৰণনীতি প্ৰস্তুতকৰণ , বিভিন্ন বিষয়ত পাৰস্পৰিক শিক্ষণৰ সুযোগ প্ৰদান কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছে৷
সন্মিলনখনত ৰাজ্যিক ৰাজহ / পঞ্জীয়ন বিভাগৰ জ্যেষ্ঠ বিষয়া আৰু অসম, অৰুণাচল প্ৰদেশ, মণিপুৰ, মেঘালয়, মিজোৰাম, নাগালেণ্ড, ত্ৰিপুৰা তথা ছিকিমৰ পঞ্জীয়ন মহাপৰিদৰ্শককে ধৰি আন বহু অংশগ্ৰহণকাৰী উপস্থিত থাকিব। সন্মিলনখনত পাহাৰীয়া জিলা পৰিষদৰ মুখ্য কাৰ্যবাহী বিষয়া / কাৰ্যবাহী সমিতিৰ সচিব / কাৰ্যবাহী সচিব (পাহাৰীয়া জিলা পৰিষদ) আদি উপস্থিত থাকিব। সন্মিলনখনত লাল বাহাদুৰ শাস্ত্ৰীৰ গ্ৰাম্য অধ্যয়ন কেন্দ্ৰ, মুচৌৰী (এলবিএছএনএএ) ৰ অধীনস্থ বি এন যুগন্ধৰ চেণ্টাৰ ফ’ৰ ৰুৰেল ষ্টাডিজৰ প্ৰতিনিধি, ভাৰতৰ জৰীপকৰ্তা জেনেৰেল, উত্তৰ-পূব অঞ্চল উন্নয়ন মন্ত্ৰালয়, ভাৰত চৰকাৰ আৰু মেঘালয়ৰ শ্বিলঙৰ উত্তৰ-পূব পৰিষদৰ প্ৰতিনিধিয়েও অংশগ্ৰহণ কৰিব৷

Ministry of Rural Development
Bhumi Samvaad VII : Land Governance in North Eastern States – “Digitization Solutions for Tomorrow” will be organized on 24th November, 2023
22 NOV 2023 6:18PM by PIB Delhi
Department of Land Resources, Ministry of Rural Development is organizing a review meeting with North Eastern States and Autonomous Hills District Councils (ADCs) on progress under Digital India Land Records Modernization Programme (DILRMP) and other initiatives / issues as part of the Bhumi Samvaad VII on 24th November, 2023 at Vigyan Bhawan Annexe, New Delhi. This conference is being organized under Bhumi Samvaad series of Dialogues and Deliberations of Land Administration and Governance in the country and will be chaired by Sh. Ajay Tirkey, Secretary, Department of Land Resources. It is the 7th such conference with States/ UTs, Ministries and Departments, other stakeholders. The Conference will focus on review of DILRMP and other initiatives of North-Eastern States and ADCs of North-Eastern States and especially digitization solutions for the North Eastern States. The conference will also have presentations on Action Plan of ADCs for implementation of DILRMP in their respective ADCs. The Action Plans to be discussed will include year-wise Action Plan/ Physical / Financial targets and Progress of all components and preparedness like availability / deployment of Human Resources, Capacity Building and Timeline for completion of the plan. The conference will also facilitate the exchange of knowledge and ideas, showcase innovations, share successful case studies, identify solutions, discuss future strategies and provide mutual learning opportunities on various topics.
The Conference will have participants including senior officials from State Revenue / Registration Departments and Inspector General of Registration from Assam, Arunachal Pradesh, Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland, Tripura and Sikkim. The conference will also be attended by Chief Executive Officer of ADCs / Secretary to Executive Committee / Executive Secretary (ADCs). The conference will also have participation from B.N. Yugandhar Centre for Rural Studies of Lal Bahadur Shastri National Academy of Administration Mussoorie (LBSNAA), Surveyor General of India, Ministry of Development of North Eastern Region, Government of India and North East Council, Shillong, Meghalaya.