তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাই সমগ্ৰ অসমতে গতি লাভ কৰিছে
18 NOV 2023 4:16PM by PIB Guwahati
বিকশিত ভাৰত সংকল্প যাত্ৰাৰ পৰিৱৰ্তনশীল যাত্ৰাই অসমৰ বিভিন্ন অঞ্চলত ইয়াৰ প্ৰভাৱ বিস্তাৰ কৰি ইয়াৰ যাত্ৰা অব্যাহত ৰাখিছে। আজি কাৰ্বি আংলঙৰ লাংচোমেপি উন্নয়ন খণ্ডত এক যাত্ৰাৰ লগতে কোকৰাঝাৰ জিলাৰ অন্তৰ্গত দাওলাব্ৰীতো এক যাত্ৰা অনুষ্ঠিত হয়। ইয়াৰ উপৰিও আন এক (আইইচি) ভান, বাক্সা জিলাৰ অন্তৰ্গত বেটাবাৰীত উপস্থিত হয়। এই আইইচি প্ৰচাৰ ভানসমূহে ন বছৰ জুৰি ফ্লেগশ্বিপ আঁচনি আৰু কাৰ্যসূচীৰ এক বিস্তৃত অৱলোকন প্ৰদৰ্শন কৰে, যিয়ে চৰকাৰৰ পদক্ষেপবোৰৰ ওপৰত নিজৰ দৃষ্টিভংগী ভাগ বতৰা কৰা অসংখ্য হিতাধিকাৰীক আকৰ্ষণ কৰে। এক উল্লেখযোগ্য সহযোগিতাত, অইল ইণ্ডিয়া লিমিটেডে সেই স্থানত এটা সুবিধা কেন্দ্ৰ স্থাপন কৰে, যি বাক্সাত হিতাধিকাৰীসকলক উক্ত স্থানতে সংযোগ প্ৰদান কৰে। অনুষ্ঠানটোৱে গুৰুত্বপূৰ্ণ আকৰ্ষণ আৰু অংশগ্ৰহণ লাভ কৰে, যি লোকসকলৰ ওপৰত যাত্ৰাৰ গভীৰ প্ৰভাৱক স্পষ্ট কৰে।
মাননীয় প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে "বিৰচা মুণ্ডা জয়ন্তী – জনজাতি গৌৰৱ দিৱস"ৰ সৈতে সংগতি ৰাখি ২০২৩ চনৰ ১৫ নৱেম্বৰত আৰম্ভ কৰা যাত্ৰাৰ আইইচিভানসমূহে জনজাতীয় জিলাৰ পৰা যাত্ৰা আৰম্ভ কৰে। ২০২৩ চনৰ নৱেম্বৰৰ পৰা ২০২৪ চনৰ জানুৱাৰীলৈকে সকলো জিলাক সামৰি এই উদ্যোগটোৱে ইয়াৰ প্ৰসাৰ সম্প্ৰসাৰিত কৰিবলৈ সাজু হৈছে।
যাত্ৰাৰ মূল লক্ষ্য হৈছে সকলো যোগ্য হিতাধিকাৰীক অপৰিহাৰ্য সেৱা প্ৰদান কৰা, যাৰ ভিতৰত আছে অনাময় সুবিধা, বিত্তীয় সেৱা, বিদ্যুৎ সংযোগ, দুখীয়াসকলৰ বাবে বাসস্থান, খাদ্য সুৰক্ষা, পুষ্টি, স্বাস্থ্যসেৱা, বিশুদ্ধ খোৱা পানী, মানদণ্ডৰ শিক্ষা, সজাগতা সৃষ্টি আৰু লাভালাভসমূহ অন্তিম মাইললৈ প্ৰদান কৰাটো নিশ্চিত কৰাৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়া।
…….

Ministry of Information & Broadcasting
Viksit Bharat Sankalp Yatra gains momentum across Assam
18 NOV 2023 4:16PM by PIB Guwahati
The transformative journey of the Viksit Bharat Sankalp Yatra continues, leaving its mark across various locales in Assam. Today, the Yatra convened at Langsomepi Development Block in Karbi Anglong alongwith another at Daolabri under Kokrajhar district. Additionally another (IEC) VAN, reached Betabari, under Baksa district. These IEC campaign vans showcased a comprehensive overview of flagship schemes and programs spanning nine years, drawing numerous beneficiaries who shared their perspectives on the government's initiatives. In a noteworthy collaboration, Oil India Limited established a facility center at the location, offering on-the-spot connections to beneficiaries at Baksa. The event garnered significant attention and participation, underlining the profound impact of the Yatra on communities.
Launched on 15th November 2023 by the Hon’ble Prime Minister, coinciding with "Birsa Munda Jayanti – Jan-jaati Gaurav Diwas," the Yatra's IEC Vans embarked on their journey from tribal districts. The initiative is set to expand its reach, covering all districts from November 2023 to January 2024.
The Yatra's overarching goal is to deliver essential services to all eligible beneficiaries, ranging from sanitation facilities, financial services, electricity connections, housing for the underprivileged, food security, nutrition, healthcare, clean drinking water, to quality education. With a focus on creating awareness and ensuring the last-mile delivery of benefits.
…….