গৃহ মন্ত্ৰালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অনাময় ব্যৱস্থাক প্ৰতিষ্ঠানিকৰণ আৰু চৰকাৰত কামৰ বিলম্বতা হ্ৰাস কৰাৰ দৃষ্টিভংগীৰ পৰা প্ৰেৰণা লৈ আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত বিশেষ অভিযান ৩.০ সফলতাৰে সম্পন্ন গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ
এই অভিযানত বিচাৰাধীন গোচৰ নিষ্পত্তি, উচ্চ ব্যৱস্থাপনা আৰু বহনক্ষম পৰিৱেশৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হয়
প্ৰায় সকলো লক্ষ্যতে ১০০% সফলতা অৰ্জন গৃহ মন্ত্ৰালয়ৰ, প্ৰায় ১৬৭২৪০ বৰ্গফুট এলেকা মুক্তকৰণ, ৯৫,০০০ তকৈ অধিক ভৌতিক ফাইল আঁতৰকৰণ, আবৰ্জনা নিষ্কাশনৰ জৰিয়তে ৫.৮২ কোটি টকাৰ ৰাজহ আহৰণ
গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়, চিএপিএফ, কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ সকলো স্থানতে ১০,২৭৪টা অভিযান হাতত লোৱা হয় আৰু চিপিঅ’ই এই অভিযানত উৎসাহেৰে অংশগ্ৰহণ কৰাৰ লগতে ইয়াৰ সফলতাত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে
02 NOV 2023 3:50PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অনাময় ব্যৱস্থাক প্ৰতিষ্ঠানিকৰণ আৰু চৰকাৰত কাম বিলম্বতা হ্ৰাস কৰাৰ দৃষ্টিভংগীৰ পৰা প্ৰেৰণা লৈ আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ নিৰ্দেশনাত গৃহ মন্ত্ৰালয়ে বিশেষ অভিযান ৩.০ সফলতাৰে সম্পন্ন কৰে৷ ২০২৩ চনৰ ২ অক্টোবৰৰ পৰা ৩১ অক্টোবৰলৈকে চলা এই অভিযানত বিলম্বতা হ্ৰাস, উন্নত স্থান ব্যৱস্থাপনা আৰু বহনক্ষম পৰিৱেশৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হৈছিল।
কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী, ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী আৰু গৃহ সচিবে ব্যক্তিগতভাৱে সৰ্বোচ্চ পৰ্যায়ত নিয়মীয়াকৈ এই অভিযানৰ অগ্ৰগতিৰ নিৰীক্ষণ কৰে৷ এটা দলে দৈনিক অগ্ৰগতিৰ নিৰীক্ষণ কৰাৰ লগতে প্ৰশাসনিক সংস্কাৰ আৰু ৰাজহুৱা অভিযোগ বিভাগে আয়োজন কৰা এছচিপিডিএম পৰ্টেলত আপলোড কৰে৷
গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ে প্ৰায় সকলো লক্ষ্যতে ১০০% সফলতা অৰ্জন কৰিছে৷ এই সময়ছোৱাত প্ৰায় ১,৬৭,২৪০ বৰ্গফুট এলেকা মুক্ত কৰা হৈছে আৰু ৯৫,০০০ৰো অধিক ভৌতিক ফাইল নিষ্কাষণ কৰা হৈছে। আৱৰ্জনা নিষ্কাশনৰ জৰিয়তে ৫.৮২ কোটি টকাৰ ৰাজহ আহৰণ কৰা হৈছে। গৃহ মন্ত্ৰালয়ে সকলো স্থানতে ১০,২৭৪টা অভিযান হাতত লৈছিল। কেন্দ্ৰীয় সশস্ত্ৰ আৰক্ষী বাহিনী (চিএপিএফ), কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল (কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল) আৰু কেন্দ্ৰীয় আৰক্ষী সংগঠন (চিপিঅ’) সমূহে উৎসাহেৰে গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ অভিযানত অংশগ্ৰহণ কৰি ইয়াৰ সফলতাত যথেষ্ট অৰিহণা যোগায়৷
২০২৩ চনৰ ১৫ ছেপ্টেম্বৰৰ পৰা চাফাই, কামৰ বিলম্বতা দূৰীকৰণ আদিৰ বাবে ল’বলগীয়া লক্ষ্য চিনাক্তকৰণৰ বাবে এই অভিযান হাতত লোৱা হয়। প্ৰচাৰৰ সময়ছোৱাত স্থান ব্যৱস্থাপনা আৰু কাৰ্যালয়সমূহত কৰ্মক্ষেত্ৰৰ অভিজ্ঞতা বৃদ্ধিৰ ওপৰত বিশেষ গুৰুত্ব দিয়া হয়।

Ministry of Home Affairs
Drawing inspiration from Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision to institutionalize Swachhata and minimize pendency in Government and under the guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah, MHA successfully conducted Special Campaign 3.0
The campaign was focused on disposal of pendency, better space management and sustainable environment
MHA achieved 100 % in almost all targets, around 167240 square feet area freed and more than 95000 physical files weeded out, Rs.5.82 crore revenue generated through scrap disposal
10,274 campaigns across all locations of MHA were conducted, CAPFs, UTs and CPOs enthusiastically participated in the campaign and have been instrumental in its success
02 NOV 2023 3:50PM by PIB Delhi
Drawing inspiration from Prime Minister, Shri Narendra Modi’s vision to institutionalize Swachhata and minimize pendency in Government and under the guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, Ministry of Home Affairs (MHA) successfully conducted the Special Campaign 3.0. The campaign was organized from 2nd October to 31st October, 2023 and it was focused on disposal of pendency, better space management and sustainable environment.
The campaign was monitored regularly at the highest level with Union Home Minister, Minister of State and Home Secretary personally monitoring the progress regularly. Daily progress was monitored by a dedicated team and uploaded on the SCPDM portal hosted by Department of Administrative Reforms and Public Grievances.
The Ministry of Home Affairs achieved 100 % in almost all targets. Around 167240 square feet area has been freed and more than 95000 physical files were weeded out. Rs.5.82 crore revenue has been generated through scrap disposal. 10,274 campaigns across all locations of MHA were conducted. The Central Armed Police Forces (CAPFs), Union Territories (UTs) and Central Police Organizations (CPOs) enthusiastically participated in the MHA campaign and have been instrumental in its success.
The campaign was started with a preparatory phase from September 15, 2023 to identify targets to be taken up for cleaning, disposal of pendency etc. During the campaign, special focus was given to space management and enhancement of workplace experience in offices.