নীতি আয়োগ
লমদম অমগী ইন্নোবেসন অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ চাউখৎপদা মতেং পাংনবা অতল ইন্নোবেসন মিসনগী খুৎথাংদা নিতি অয়োগনা রাজ্য থাক্কী ইন্নোবেসন ৱার্কশোপশিং পাংথোক্কনি
02 NOV 2023 12:38PM by PIB Imphal
ভারত শীনবা থুংনা ইন্নোবেসন অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপকী থবক য়োকখৎনবা অমসুং চাউখৎহন্নবা মরুওইবা খোঙথাং অমদা, রাজ্য থাক্কী ইন্নোবেসন চাউখৎহনবদা মীৎয়েং থমদুনা অতল ইন্নোবেসন মিসন্না ৱার্কশোপশিং পাংথোক্কনি।
ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ মেনেজমেন্ত বেঙ্গালুরুদা নবেম্বর ৬-নবেম্বর ৮, ২০২৩দা রাজ্য থাক্কী ইন্নোবেসনগী থবকশিং শেমগৎনবা হিরমদা ৱার্কশোপ পাংথোক্কনি। নুমিৎ হুম্নিগী থৌরম অদুদা ভারত শীনবা থুংবগী রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংনা মখোয়গী লমদমদা ইন্নোবেসন অমসুং ওন্ত্রেপ্রনিউয়রশিপ চাউখৎনবা লাল্লোংশিং য়াৎনবা কোক চুংশিন্নগনি।
ঙসি পাংথোকখিবা পাউগী মীফম অমদা অতল ইন্নোবেসন মিসনগী মিসন দিরেক্তর দোক্তর চিন্তন বৈষ্ণবনা হায়খি হন্দক ভারতনা গ্লোবেল ইন্নোবেসন ইন্দেক্সতা ৮১শুবা মফমদগী ৪০শুবা মফমদা হাইগৎলকপা অসিনা লৈবাক অসিগী ইন্নোবেসনগী তৌবা ঙম্বশিং উৎলে। মসিগী শিংথানিঙাই ওইরবা খোঙচৎ অসি মখা চৎথনবা অমসুং মকোক ২৫ ফাওবগী মনুংদা লৈনবা, মখোয় মখোয়গী লমদমশিংগা চুনবা অফবা ইন্নোবেসন অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপকী থবকশিং শেমগৎনবা ভারতকী তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিংদা পুন্না থবক তৌমিন্নবা হায়বসি তঙাইফদবনি। হায়রিবা থবকশিং অসিনা লমদম অমগী উদোগশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা, শেন-থুম চাউখৎহনবা অমসুং থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং পীবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌগনি।
মহাক্না মখা তানা হায়খি কেন্দ্র সরকারগী মতেংদগী ভারতকী রাজ্যশিংনা ইন্নোবেসন অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপকী অফবা থবকশিং পায়খৎনবা মখোয়গী খোঙচৎ হৌখ্রে। মখা তারকপদা, রাজ্য থাক্কী নমুনাশিং থৌরক্লে অমসুং মখোয় অমমমনা মখোয় মশাগী মাইপাকপশিং উৎপা ঙম্লে। অদুবু, রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংগী মরক্তা মখোয়গী রাজ্য থাক্কী ইন্নোবেসন অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপকী থবকশিং হেন্না খুমাঙচাউশিন্নবা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংগী মরক্তা অমনা অমদগী তম্ননবা রাজ্য থাক্কী ৱার্কশোপ অসি পাংথোক্নবা দিজাইন তৌবনি।
ৱার্কশোপ অসিগী পান্দমদি রাজ্য থাক্কী থবকশিং খুমাঙচাউশিন্নবা রাজ্য/য়ু.তি শীনবা থুংনা অমনা অমদগী তম্নবা শক্তি ফুদোকহনবনি। মসিগী মথক্তা রাজ্য/য়ু.তি থাক্কী ইন্নোবেসন অমসুং ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ মোদেলশিং শরুক য়ামিন্ননবা অনৌবা ৱাখল্লোনশিং, লাল্লোংশিং অমসুং খঙবশিং পীথোক-পীশিন তৌনগনি, মাইপাক্না পাংথোকখিবা থবকশিং উৎকনি অমসুং ইন্নোবেসনগী থবকশিং পায়খৎনবা লৌশিং তানশিনগনি।
ৱার্কশোপ মনুংদা শরুক য়ারিবশিংনা কর্নাতকা ইন্নোবেসন ইকোসিস্তেমশিং য়েংগনি।

NITI Aayog
NITI Aayog through Atal Innovation Mission to host State-level innovation workshop to catalyze regional Innovation & entrepreneurship ecosystems development
02 NOV 2023 12:38PM by PIB Delhi
In a strategic move to foster and nurture innovation and entrepreneurship ecosystem throughout India, Atal Innovation Mission is set to organize a peer-to-peer workshop focusing on the development of state-level innovation ecosystems.
The upcoming event, "Building State-level Innovation Ecosystems” is scheduled to take place from November 6th to 8th at the prestigious Indian Institute of Management Bangalore (IIM Bangalore). This three-day gathering will provide a unique platform for states and union territories (UTs) across India to convene, exchange insights, and build strategies to foster innovation and entrepreneurship (I&E) within their respective regions.
Mission Director Atal Innovation Mission Dr. Chintan Vaishnav while addressing a pre event press conference here on Thursday said that “India's recent ascent in the Global Innovation Index, from 81st to 40th place, underscores the nation's vast innovation potential. To continue this remarkable trajectory and break into the top 25, it is imperative that India's diverse states collaborate to build resilient I&E ecosystems tailored to their specific strengths and local contexts. These ecosystems play a pivotal role in strengthening regional industries, stimulating economic growth, and generating employment opportunities.”
He further maintained that the states across India have already embarked on the journey to construct robust I&E ecosystems, supported by initiatives from the Central Government. Consequently, a multitude of state-level models have emerged, each offering its own set of insights and accomplishments. However, this state-level workshop has been meticulously designed to harness the power of mutual learning among states and UTs, fostering a shared commitment to advancing their respective state-level I&E ecosystems.
The purpose of this workshop is to unleash the power of peer learning across the states/UTs in order to propel each state-level ecosystem forward.
In addition to sharing of State/UT-level innovation and entrepreneurship models, participants will exchange ideas, strategies, and experiences, showcasing successful implementations and the knowledge they have acquired in building innovation ecosystems.
Furthermore, the workshop aims to create a dynamic network of state and UT-level ecosystem builders who can continue to collaborate, exchange ideas, and drive progress beyond the workshop. The participants will also visit parts of the Karnataka innovation ecosystem during the workshop.