ନୂତନ ଓ ଅକ୍ଷୟ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନୂତନ ଏବଂ ଅକ୍ଷୟ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟରେ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅଭିଯାନ ୩.୦ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେଉଛି
26 OCT 2023 6:43PM by PIB Bhubaneswar
ନୂତନ ଏବଂ ଅକ୍ଷୟ ଶକ୍ତି ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏହାର ଦୁଇଟି ସାର୍ବଜନିକ କ୍ଷେତ୍ରର (ଭାରତୀୟ ଅକ୍ଷୟ ଶକ୍ତି ବିକାଶ ଏଜେନ୍ସି ଲିମିଟେଡ୍ (ଆଇଆରଇଡିଏ) ଏବଂସୌର ଶକ୍ତି ନିଗମ ଲିମିଟେଡ (ଏସଇସିଆଇ)) ଏବଂ ତିନୋଟି ସ୍ୱୟଂଶାସିତ ଅନୁଷ୍ଠାନ [ଜାତୀୟ ସୌର ଶକ୍ତି ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ (ଏନଆଇଏସଇ),ଜାତୀୟପବନ ଶକ୍ତି ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ (ଏନଆଇଡବ୍ଲୁଇ) ଏବଂସର୍ଦ୍ଦାର ସ୍ୱର୍ଣ୍ଣ ସିଂହ ଜାତୀୟ ଜୈବ ଶକ୍ତି ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ (SSS-NIBE) ସହିତ ମିଶିଛନ୍ତି ।୨୦୨୩ ଅକ୍ଟୋବର ୨ରୁ ୨୧ ମଧ୍ୟରେ ସ୍ବତନ୍ତ୍ର ଅଭିଯାନ ୩.୦ ଅଧୀନରେ ବିଭିନ୍ନ ସ୍ୱଚ୍ଛତା କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ହାତକୁ ନିଆଯାଇଥିଲା। ୨୦୨୧ ଓ ୨୦୨୨ମସିହାରେ ଏହି ଥିମ୍ କୁ ନେଇ ଆୟୋଜିତ ସ୍ବତନ୍ତ୍ର ଅଭିଯାନ ପରି ସ୍ୱଚ୍ଛତାର ଉନ୍ନତି ଏବଂ ବିଚାରାଧୀନ ପ୍ରସଙ୍ଗଗୁଡ଼ିକର ସମାଧାନ ପାଇଁ ସରକାର ଏହି ଅଭିଯାନ ହାତକୁ ନେଉଛନ୍ତି। ସ୍ପେଶାଲ କ୍ୟାମ୍ପେନ ୩.୦ ସେବା ପ୍ରଦାନ ପାଇଁ ଦାୟିତ୍ବବାନ କ୍ଷେତ୍ର ଏବଂ ବାହାର କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ କିମ୍ବା ଯେଉଁମାନଙ୍କର ସାର୍ବଜନୀନ ଇଣ୍ଟରଫେସ୍ ଅଛି ସେମାନଙ୍କୁ ଧ୍ୟାନରେ ରଖି କରାଯାଉଛି ।
ସ୍କ୍ରାପ୍ ନିଷ୍କାସନ ସମେତ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ ପରିସରରେ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ବଜାୟ ରଖିବା ଉପରେ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ବିଶେଷ ଗୁରୁତ୍ୱ ଦେଇଛି; ପୁରୁଣା ରେକର୍ଡ, ଷ୍ଟେସନାରୀ ଇତ୍ୟାଦିକୁ ଉଚ୍ଛେଦ କରିବା; ମାନ୍ୟବର ସାଂସଦଙ୍କ ଆଶ୍ବାସନା, ସଂସଦୀୟ ସନ୍ଦର୍ଭ, ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଆଶ୍ବାସନା, ଜନ ଅଭିଯୋଗ ଏବଂ ପିଏମଓ ରେଫରେନ୍ସର ସମାଧାନ; ରେକର୍ଡ ପରିଚାଳନା; ଅଫିସ୍ ସ୍ଥାନକୁ ମୁକ୍ତ କରିବା ଏବଂ ନିୟମ/ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ସହଜ କରିବା ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ।
ଅକ୍ଟୋବର ୨ରୁ ୨୧, ୨୦୨୩ ମଧ୍ୟରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅଭିଯାନ ୩.୦ର ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ତିନି ସପ୍ତାହରେ ସଫଳତା ନିମ୍ନଲିଖିତ ।
• ସାଂସଦଙ୍କ ୧୯ଟି ସନ୍ଦର୍ଭ, ୬୨ଟି ଜନ ଅଭିଯୋଗ ଓ ୨ଟି ପିଏମଓ ରେଫରେନ୍ସ ରଖାଯାଇଛି।
• ୭ ସଫେଇ ଅଭିଯାନ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହୋଇଥିଲା।
• ୧,୬୮୦ ଫିଜିକାଲ ଫାଇଲ୍ ର ସମୀକ୍ଷା କରାଯାଇଥିଲା ଏବଂ ୧୬୨ଟି ଗଛ ବାହାର କରାଯାଇଥିଲା।
• ୧୬୯୯ଟି ଇ-ଫାଇଲ୍ ସମୀକ୍ଷା କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ୧୦୯ଟି ଇ-ଫାଇଲ୍ ବନ୍ଦ ହୋଇଛି।
• ଜନ ଅଭିଯୋଗ ଆବେଦନର ସମାଧାନ ଦିଗରେ ୧୦୦% ଲକ୍ଷ୍ୟ ହାସଲ ହୋଇଛି।
• ସ୍କ୍ରାପ୍ ନିଷ୍କାସନ ଓ ଫାଇଲ୍ କମାଇବା କାରଣରୁ ପ୍ରାୟ ୨୫୦ ବର୍ଗଫୁଟ ଜାଗା ମୁକ୍ତ ହୋଇଛି।

Ministry of New and Renewable Energy
Special Campaign 3.0 being held in Ministry of New & Renewable Energy
26 OCT 2023 6:43PM by PIB Delhi
The Ministry of New & Renewable Energy, along with its two Public Sector Enterprises [Indian Renewable Energy Development Agency Ltd. (IREDA) and Solar Energy Corporation of India Ltd. (SECI)] and three autonomous institutes [National Institute of Solar Energy (NISE), National Institute of Wind Energy (NIWE) and Sardar Swarn Singh National Institute of Bio Energy (SSS-NIBE)] undertook various cleanliness activities under Special Campaign 3.0, during October 2 – 21, 2023. The campaign is being undertaken by the government for improving Swachhata and for disposal of pending references, on the lines of the Special Campaigns held in 2021 and 2022 on the same theme. The Special Campaign 3.0 is being done with a focus on field and outstation offices responsible for service delivery or those that have a public interface.
The Ministry laid special emphasis on maintenance of cleanliness in office premises including scrap disposal; weeding out old records, stationery, etc.; disposal of references from Hon'ble MPs, Parliamentary Assurances, State Govt. References, Public Grievances and PMO References; Record Management; freeing up office space and Easing of Rules / Processes.
The achievements in the initial three weeks of the Special Campaign 3.0, held during October 2 - 21, 2023 are as follows.
• 19 References from MPs, 62 Public Grievances and 2 PMO references disposed of.
• 7 Cleanliness drives conducted.
• 1,680 physical files reviewed and 162 weeded out.
• 1,699 e-files reviewed and 109 e-files closed.
• 100% Targets achieved regarding disposal of Public Grievance Appeals.
• Approx. 250 sq. ft. of space freed due to scrap disposal and weeding of files.