ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
পব্লিকেসন দিবিজন্না 75শুবা ফ্রেঙ্কফর্ত বুক ফেয়রদা শরুক য়াখ্রে
20 OCT 2023 12:45PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়গী পব্লিকেসন দিবিজন্না ইন্দিয়া নেস্নেল স্তেন্দগী শরুক অমা ওইনা 75শুবা ফ্রেঙ্কফর্ত বুক ফেয়রদা শরুক য়ারি। পব্লিকেসন দিবিজনগী স্তোলগা লোয়ননা ইন্দিয়া নেস্নেল স্তেন্দবু ভারতকী কন্স্যুলেতকী কন্স্যুলেত কম্মর্স, শ্রী বিনোদ কুমারনা ফ্রেঙ্কফর্ত্তা ওক্তোবর 18, 2023দা শঙ্গাখিবনি। জর্মনীগী ফ্রেঙ্কফর্তা ওক্তোবর 18-22, 2023দা পাংথোক্কদবা মালেমগী খ্বাইদগী মমিং লৈবা বুক ফেয়র অমা ওইরিবা, ফ্রেঙ্কফর্ত বুকমীজনা মালেম শিনবা থুংবগী পার্তিসিপেন্ত অমসুং ভিজিতরশিংবু তরাম্না ওক্লি।
মশাগী মমল নাইদ্রবা লিতরেচরগী লন থুম কয়া উৎলিবা পব্লিকেসন দিবিজন্না আর্ত অমসুং কলচর, পুৱারী, সিনেমা, মশক নাইবা মীওই অমসুং মখোয়গী পুন্সি ৱারি, লম অমসুং মীয়াম, গান্ধীগী মতাংগী লিতরেচর অমসুং অঙাংগী লিতরেচর অমদি অতোপ্পা হীরম কয়াগী লাইরিকশিং উৎলি। মখোয়না উৎলিবা লাইরিকশিংনা ভিজিতর অমসুং লাইরিকপু নুংশিজবা মীওইশিংগী পুক্নিং শুমহৎকনি। পব্লিকেসন দিবিজন্না এক্সক্লুসিব ওইনা ফোঙবা রাস্ত্রপতি ভবন, প্রধান মন্ত্রীগী ৱারোলশিং পুনশিনবগী প্রিমিয়ম লাইরিকশিংসু দিবিজন অসিনা পুথোক্লি। ভিজিতরশিংনা লাইরিক খক্তা নত্তনা দিবিজন অসিগী মমিং চৎপা অমসুং মীয়াম্না পাম্নবা য়োজনা, কুরুক্ষেত্রা, আজকল অমসুং বাল ভারতীগুম্বা জর্নেল কয়া অমসু স্তোল অসিদা য়েংবা ফংগনি।
পব্লিকেসন দিবিজন্না মখোয়গী একজিবিসন অসি ফেয়র অসিগী স্তোল নম্বর- B 35/34, হোল নম্বর 6.0দা উৎলি।
পব্লিকেসন দিবিজনগী মতাংদা ৱাফম খরাঃ
দাইরেক্তোরেত ওফ পব্লিকেসন দিবিজন হায়বসি লৈবাক্তা মরু ওইবা অমসুং ভারতকী ইনাক খুল্লবা কলচরগী হেরিতেজকুম্বা হীরম কয়া তাক্লিবা লাইরিক অমসুং জরনেলশিংগী রিপোজিতরী অমনি। ইং 1941দা হৌদোকখিবা পব্লিকেসন দিবিজন অসিদি চাউখৎ থৌরাং, ভারতকী পুৱারী, কলচর, লিতরেচর, বাইওগ্রাফী, সাইন্স, তেক্নোলোজী, অকোয়বগী ফিভম অমসুং ইমপ্লোয়মেন্তকুম্বা মখল কয়াগী থীমগী লাইরিকশিংবু তোঙান-তোঙানবা লোলদা ফোঙলিবা ভারত সরকারগী পব্লিশিং হাউস অমনি। দিবিজন অসিবু লাইরিক পাবা মীওই অমসুং লাইরিক ফোঙবশিংনা য়াম্না পাম্নৈ অমসুং থাজৈ, মসিগা লোয়ননা, মখোয়গী অচুম্বা কন্তেন্ত অমসুং লাইরিকশিংগী অহোঙবা মমলগীদমক্তা মমিং চৎলি।
দিবিজন অসিগী ফ্লেগশিপ পব্লিকেসনশিংগী মনুংদা য়োজনা, কুরুক্ষেত্রা অমসুং আজকলগুম্বা থাগী চেফোঙগা লোয়ননা ‘ইমপ্লোয়মেন্ত ন্যুজ’ অমসুং ‘রোজগার সমাচার’গুম্বা চয়োলগী ফোঙবা পাউ-চেশিং য়াওরি। মসিগী মথক্তা, পব্লিকেসন দিবিজন্না ভারতকী মমিং লৈরবা চহিগী ওইবা লাইরিক, ‘ইন্দিয়া য়র বুক’ অসিসু ফোঙই।

Ministry of Information & Broadcasting
Publications Division participates in 75th Frankfurt Book Fair
20 OCT 2023 12:45PM by PIB Delhi
Publications Division, Ministry of Information and Broadcasting, Government of India, as part of INDIA National Stand, is participating in the 75th Frankfurt Book Fair. The Publications Division stall as well as the INDIA National Stand was inaugurated by Sh. Vinod Kumar, Consulate Commerce, Indian Consulate, Frankfurt on 18th October, 2023. One of the most acclaimed book fairs of the world, Frankfurter Buchmesse, which welcomes countless number of participants and visitors from across the globe is being held from 18th to 22nd October, 2023 at Frankfurt, Germany.
Presenting its timeless literary treasures, Publications Division brings its rich collection of books on wide array of topics such as art and culture, history, cinema, personalities and biographies, land and people, Gandhian literature and children's literature, among others to the fair. The books on the offer are bound to captivate the minds of the visitors and book lovers alike. The Division is also presenting its premium books on Rashtrapati Bhavan and speeches of Prime Minister, published exclusively by the Publications Division. Besides books, visitors can also see Division’s popular and widely circulated journals such as Yojana, Kurukshetra, Aajkal and Bal Bharti at the stall.
The Publications Division is exhibiting its publications at Stall No. B 35/34, Hall No. 6.0, Frankfurt Book Fair.
About Publications Division:
Directorate of Publications Division is a repository of books and journals which highlight the subjects of national importance and India’s rich cultural heritage. Established in 1941, Publications Division is a premier publishing house of Government of India offering books and journals in different languages and on diverse themes like development, Indian history, culture, literature, biographies, science, technology, environment, and employment. The Division enjoys credibility among readers and publishers and is well recognized for the authenticity of content as well as reasonable price of its publications.
Division’s flagship publications include popular monthly journals such Yojana, Kurukshetra and Aajkal as well as weekly employment newspapers ‘Employment News’ and ‘Rozgar Samachar’. In addition to this, Publications Division also publishes Government’s prestigious reference annual ‘India Year Book’.