ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
ফুদ প্রোসেসিং সেক্তর য়াওনা শেন থাদবা য়াবা খুদোংচাবা কয়া লৈদুনা ভারতনা য়াংনা চাউখৎলক্লিবা ইকোনোমিশিংগী মনুংদা অমনি হায়না শ্রী প্রাহলাদ সিংহ পতেলনা ফোঙদোকখ্রে
ৱার্ল্দ ফুদ ইন্দিয়া অসি মালেমগী মরী লৈনবশিংগী মমাঙদা সেক্তর অসিগী খুদোংচাবশিং উৎথোক্নবা থবক অমনি: শ্রী পতেল
নিউ দিল্লিদা নবেম্বর ৩দগী নবেম্বর ৫ ফাওবদা ৱার্ল্দ ফুদ ইন্দিয়া ২০২৩গী অনিশুবা ইদিসন পাংথোক্কনি
গিনেস রিকোর্দ অমা থম্নবা ফিত ১০০ হেন্না শাংবা মালেমদা খ্বাইদগী শাংবা মিল্লেত দোসা শানবা চেফ ৬০দগী ৮০ ফাওবনা পুন্না থবক তৌগনি
18 OCT 2023 12:24PM by PIB Imphal
ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিজ অমসুং জল শক্তিগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী প্রাহলাদ সিংহ পতেলনা হায়খ্রে ফুদ প্রোসেসিং সেক্তর য়াওনা শেন থাদবা য়াবা খুদোংচাবা কয়া লৈদুনা ভারতনা য়াংনা চাউখৎলক্লিবা ইকোনোমিশিংগী মনুংদা অমনি। ঙসি নিউ দিল্লিদা ৱার্ল্দ ফুদ ইন্দিয়া ২০২৩গী অনিশুবা ইদিসনগী মতাংদা মেদিয়াদা ৱা ঙাংবদা মহাক্না হায়খি ৱার্ল্দ ফুদ ইন্দিয়া অসি মালেমগী মরী লৈনবশিংগী মমাঙদা সেক্তর অসিগী খুদোংচাবশিং উৎথোক্নবা থবক অমনি। থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী মিনিস্ত্রি/দিপার্তমেন্ত ১১ অমসুং মখোয়গা লোয়নরিবা ওতোনোমস বোদিশিং শরুক য়াদুনা সরকারনা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী খুদম অমা ওইগনি।
শ্রী পতেলনা হায়খি থৌরম অসিদা লৈবাক ১৬ অমসুং রাজ্য/য়ু.তি ২৩গী একজিবিতরশিং শরুক য়াগনি অমসুং থৌরমগী অতৈ নুমিৎশিংদা অহেনবা মরী লৈনবশিং শরুক য়াগনি।
মিনিস্তরনা মখা তানা হায়খি মপান লৈবাকশিংগী মিনিস্ত্ররিয়েল অমসুং ওফিসিএল দেলিগেসন ১০ হেন্না থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি। থৌরম অসিগী শরুক অমা ওইনা বয়র সেল্লর মিত অমসু পাংথোক্কনি অমসুং মসিদা লৈবাক ৭৫ হেনবগী বয়র ১০০০ হেন্না শরুক য়ারবা য়ারি। থৌরম অসিদা একজিবিতর ৯০০ হেন্না শরুক য়ারবা য়ারি।
ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রি মিনিস্ত্রিগী এদিসনেল সেক্রেতরি শ্রী মিনহাজ অলাম্না হায়খি প্রগাতি মৈদান অমসুং ভারত মন্দপামগী অহাংবা মফমশিংদা তোঙান-তোঙানবা থৌরমশিং পাংথোকপগী মথক্তা হোল নম্বর ১,২,৩,৪,৫,৬ অমসুং ১৪দা একজিবিসন পাংথোকখ্রে। থৌরম মফমদা একজিবিসনশিং, B2B, B2G অমসুং G2G মীফমশিং পাংথোক্কনি।
নিউ দিল্লিদা প্রগাতি মৈদান্দা নবেম্বর ৩-নবেম্বর ৫,২০২৩ ফাওবদা ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিনা শীন্দুনা ২শুবা মালেমগী অচৌবা চীঞ্জাক্কী থৌরম ৱার্ল্দ ফুদ ইন্দিয়া ২০২৩ পাংথোক্কনি। থৌরম অসি নবেম্বর ৩,২০২৩ দা ভারত মন্দপামদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোক্কনি। নবেম্বর ৫,২০২৩দা থৌরম লোইশিনবদা রাস্ত্রপতি শ্রীমতি দ্রৌপতি মুর্মু ৱা ঙাংগনি। ৱার্ল্দ ফুদ ইন্দিয়াগী ইদিসন অসিদা নেদরলেন্দনা পার্তনর কন্ত্রি ওইগনি অমসুং জপান অমসুং ভিয়েতনামনা ফোকস কন্ত্রি ওইগনি।
মমিং লৈরবা চেফ রনবির ব্রারনা লমজিংবা এক্সপেরিমেন্তেল ফুদ স্ত্রিৎনা চীঞ্জাক পামজবশিং অমসুং ইন্দস্ত্রিগী প্রোফেসনেলশিংগী পুক্নিং চিংশিনগনি। জোন অহুম থোক্না খায়দোক্তুনা শ্রী অন্ন নত্ত্রগা মিল্লেতশিংগী চীঞ্জাকশিং উৎকনি, লৈবাক্কী মফম কয়াগী লমদম-লমদমশিংগী মথেলশিং উৎকনি, ভারতকী লম্বী মতাইগী অচা-অথকশিং অমসুং নিংথৌকোলগী মথেলশিং উৎকনি।
গিনেস রিকোর্দ অমা থম্নবা ফিত ১০০ হেন্না শাংবা মালেমদা খ্বাইদগী শাংবা মিল্লেত দোসা শানবা চেফ ৬০দগী ৮০ ফাওবনা পুন্না থবক তৌগনি।
ইন্তরনেসনেল ইয়র ওফ মিল্লেতস ২০২৩ পাংথোকপা ওইনা, মিল্লেত বেভেরেজশিংগী ত্রেত্রা-পেক কন্তেন্নর ৫০,০০০ খিনগনি অমসুং লায়রবা অঙাংশিংদা য়েন্থোক্কনি। নুমিৎ হুম্নিগী থৌরম অসিদা মীওই ৭৫,০০০ হেন্না য়েংবা লাক্কনি হায়না পানরি অমসুং জগোয় অমসুং ঈশৈ য়াওনা নাৎকী থৌরমশিং পাংথোক্কনি। ৱার্ল্দ ফুদ ইন্দিয়া ২০২৩ মাইপাকপা অসিনা মালেম শীনবা থুংনা পাংথোক্নরিবা অসিগুম্বা মালেমগী অচৌবা চীঞ্জাক্কী থৌরম অমা লৈবাক অসিদা পাংথোকপা ঙমহনগনি।

Ministry of Food Processing Industries
Shri Prahlad Singh Patel emphasises India is one of the fastest-growing economies with many investment opportunities especially in the food processing sector
World Food India is an effort towards projecting potential of the sector before global stakeholders: Shri Patel
The second edition of World Food India 2023 set to take place from 3rd to 5th November 2023 in New Delhi
60 to 80 chefs to work together to create Longest Millet Dosa in the world over 100 feet long attempting to set a Guinness Record
18 OCT 2023 12:24PM by PIB Delhi
Union Minister of State for Food Processing Industries and Jal Shakti Shri Prahlad Singh Patel has emphasised that India is one of the fastest-growing economies with many investment opportunities, especially in the food processing sector. Breifing the media on second edition of World Food India 2023 in New Delhi today he said World Food India is an effort towards projecting potential of the sector before global stakeholders. He pointed out that the event is a unique example of whole of the Government collaborative approach, as 11 central Ministries/ Departments & their associated autonomous bodies are participating in it.
Shri Patel said so far 23 States/UTs and exhibitors from 16 countries have consented to participate in the event & more stakeholders are likely to be on boarded in remaining days of the event.
The Minister further apprised of the wide international representation in the event & about 10 overseas Ministerial & official delegations from many countries are participating in the event. He said a Reverse Buyer Seller Meet is also being organized in association with Department of Commerce & its associated commodity boards as part of the event & it is likely to have participation of about 1000 overseas buyers from more than 75 countries. In all the event is likely to witness participation of more than 900 exhibitors.
Shri Minhaj Alam, Additional Secretary, Ministry of Food Processing Industries informed that exhibition is being held in Hall Nos 1,2,3,4,5,6 & 14 in addition to various activities in open space of Pragati Maidan & Bharat Mandapam. He provided brief of the arrangements at the venue for facilitating exhibitions, B2B, B2G & G2G meetings and collaborations.
The second edition of the global mega food event, World Food India 2023, is being organised by the Ministry of Food Processing Industries (MoFPI) from 3rd-5th November 2023 at Pragati Maidan in New Delhi. The Hon’ble Prime Minister, Shri Narendra Modi, will inaugurate the event at the iconic Bharat Mandapam in Pragati Maidan on 3rd November, in the presence of Shri Pashupati Kumar Paras, Union Minister of Food Processing Industries. The Hon’ble President, Shrimati Draupadi Murmu will present the valedictory address on November 5th.The Netherlands will be the ‘Partner Country’ in this edition of World Food India, while Japan and Vietnam are ‘Focus Countries’.
The experiential Food Street, curated by Celebrity Chef Ranveer Brar, promises to be the chief attraction for food enthusiasts and industry professionals alike. Spread over 3 Zones, it boasts a sustainable food theatre with a focus on Shree Anna or millets; pavilions showcasing regional cuisines from all corners of the country, street food as well as food from the royal culinary heritage of India.
Also on the cards is an attempt at setting a Guinness Record for the longest dosa in the world. 60 to 80 chefs will be working together to create a millet dosa over 100 feet long, a testament to the dedication and skill of the team effort.
To celebrate the International Year of Millets 2023, a monumental installation of 50,000 tetra-pack containers of millet beverages will be created and distributed to underprivileged children. The 75,000 visitors expected to visit over three days will also be treated to cultural programs, including dance and musical performances. The success of World Food India 2023 will establish a Global Food Event in the country at par with similar marquee events across the globe.