ক'অপাৰেশ্বন মন্ত্ৰালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহ পৰিক্ৰমা তথা সমবায় মন্ত্ৰীৰ নিৰ্দেশনাত সমবায় মন্ত্ৰালয়ে সমবায়সমূহক শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰু হিতাধিকাৰী আৰু অংশগ্ৰহণকাৰী হিচাপে অন্যান্য ধৰণৰ অৰ্থনৈতিক সংস্থাৰ সৈতে সমতুল্য ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ
‘নগৰীয়া সমবায় বেংক’ (ইউচিবি)সমূহে সন্মুখীন হোৱা অসুবিধাবোৰ আঁতৰ কৰাৰ বাবে, ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেঙ্কে নিৰ্ধাৰিত ‘পিএছএল’ লক্ষ্য পূৰণ কৰাৰ বাবে ‘ইউচিবি’ৰ বাবে ‘বুলেট পৰিশোধ আঁচনি’ৰ অধীনত ‘গ’ল্ড লোন’ৰ আৰ্থিক সীমা ২.০০ লাখ টকাৰ পৰা ৪.০০ লাখ টকালৈ বৃদ্ধি কৰিছে
09 OCT 2023 4:35PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আৰু কেন্দ্ৰীয় গৃহ পৰিক্ৰমা তথা সমবায় মন্ত্ৰীৰ নিৰ্দেশনাত সমবায় মন্ত্ৰালয়ে সমবায়সমূহক শক্তিশালী কৰিবলৈ আৰু হিতাধিকাৰী আৰু অংশগ্ৰহণকাৰী হিচাপে অন্যান্য ধৰণৰ অৰ্থনৈতিক সংস্থাৰ সৈতে সমতুল্য ব্যৱহাৰ কৰিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ।
‘নগৰীয়া সমবায় বেংক’(ইউচিবি)সমূহে সন্মুখীন হোৱা অসুবিধাবোৰ আঁতৰ কৰাৰ বাবে, ভাৰতীয় ৰিজাৰ্ভ বেঙ্কে ‘বুলেট পৰিশোধ আঁচনি’ৰ অধীনত নিৰ্ধাৰিত ‘অগ্ৰাধিকাৰ খণ্ডৰ ঋণ’ (পিএছএল) লক্ষ্য পূৰণ কৰিব পৰাকৈ ‘গ’ল্ড লোন’ৰ আৰ্থিক সীমা ২.০০ লাখ টকাৰ পৰা ৪.০০ লাখ টকালৈ বৃদ্ধি কৰিছে।

Ministry of Cooperation
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation, Ministry of Cooperation is committed to strengthen cooperatives and treat them at par with other forms of economic entities, both as beneficiaries and participants
In order to remove difficulties faced by the Urban Co-operative Banks (UCBs), RBI has increased the monetary ceiling of gold loans under Bullet Repayment Scheme from Rs. 2.00 lakh to Rs. 4.00 lakh for UCBs to meet prescribed PSL target
09 OCT 2023 4:35PM by PIB Delhi
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi and guidance of Union Home Minister and Minister of Cooperation, the Ministry of Cooperation is committed to strengthen cooperatives and treat them at par with other forms of economic entities, both as beneficiaries and participants.
In order to remove difficulties faced by the Urban Co-operative Banks (UCBs), the Reserve Bank of India RBI has increased the monetary ceiling of gold loans under Bullet Repayment Scheme from Rs. 2.00 lakh to Rs. 4.00 lakh for UCBs to meet prescribed Priority Sector Lending (PSL) target.