কেবিনেট
তেলেংগানাত ছাম্মাক্কা ছাৰাক্কা কেন্দ্ৰীয় জনজাতি বিশ্ববিদ্যালয় স্থাপনৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় বিশ্ববিদ্যালয় আইন, ২০০৯ৰ সংশোধনত কেবিনেটৰ অনুমোদন
04 OCT 2023 4:04PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেট বৈঠকত অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ পুনৰ গঠন আইন-২০১৪ (২০১৪ৰ ৬নং)ৰ ত্ৰয়োদশ সূচীত দিয়া বিধান অনুসৰি তেলেংগানাৰ মুলুগু জিলাত ছাম্মাক্কা ছাৰাক্কা কেন্দ্ৰীয় জনজাতি বিশ্ববিদ্যালয় স্থাপনৰ বাবে কেন্দ্ৰীয় বিশ্ববিদ্যালয় আইন, ২০০৯ৰ সংশোধন কৰি সংসদ কেন্দ্ৰীয় বিশ্ববিদ্যালয় (সংশোধনী) বিধেয়ক, ২০২৩ উত্থাপনত অনুমোদন জনাইছে৷
ইয়াৰ বাবে ৮৮৯.০৭ কোটি টকাৰ পুঁজি ধাৰ্য কৰা হ’ব। নতুন বিশ্ববিদ্যালয়খনে ৰাজ্যখনৰ উচ্চ শিক্ষাৰ সুবিধা বৃদ্ধিৰ লগতে ইয়াৰ মান উন্নত কৰাই নহয়, জনজাতীয় লোকসকলৰ সুবিধাৰ্থে জনজাতীয় শিল্প, সংস্কৃতি আৰু পৰম্পৰাগত জ্ঞান ব্যৱস্থাৰ নিৰ্দেশনামূলক আৰু গৱেষণামূলক সুবিধা প্ৰদান কৰি উচ্চ শিক্ষাৰ পথ আৰু উন্নত জ্ঞানৰ প্ৰসাৰ ঘটাব৷ এই নতুন বিশ্ববিদ্যালয়ে অতিৰিক্ত সক্ষমতা সৃষ্টি কৰাৰ লগতে আঞ্চলিক ভাৰসাম্যহীনতা দূৰ কৰিবলৈ প্ৰচেষ্টা হাতত ল’ব।

Cabinet
Cabinet approved Amendment to the Central Universities Act, 2009 for setting up of Sammakka Sarakka Central Tribal University in the State of Telangana
04 OCT 2023 4:04PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi gave its approval for introduction in Parliament, a Bill, namely, the Central Universities (Amendment), Bill, 2023 further to amend the Central Universities Act, 2009 for setting up of Sammakka Sarakka Central Tribal University at Mulugu District in the State of Telangana as provided in the Thirteenth Schedule to the Andhra Pradesh Re-organisation Act, 2014 (no. 6 of 2014).
There would be provision of funds of Rs. 889.07 crore. The new university will not only increase access and improve the quality of higher education in the State but also promote avenues of higher education and advance knowledge by providing instructional and research facilities in tribal art, culture and traditional knowledge system for the benefit of the tribal population in the State. This new university will also create additional capacity and will strive to remove regional imbalances.