প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না চয়োল অমা চুপ্না চত্থগদবা ‘সঙ্কল্প সপ্তাহ’ কৌবা এস্পিরেস্নেল ব্লোকশিংগী তোপ-তোপ্পা থৌরম অমা সেপ্তেম্বর 30দা হৌদোক্কনি
লৈবাক শিনবা থুংবগী জিলা 329গী অপুনবা এস্পিরেস্নেল ব্লোক 500তা ‘সঙ্কল্প সপ্তাহ’ পাংথোক্কনি
‘সঙ্কল্প সপ্তাহ’গী নুমিৎ খুদিংনা এস্পিরেস্নেল ব্লোকশিংনা থবক তৌগদবা চাউখৎ থৌরাংগী অখন্নবা হীরম অমমমদা মিৎয়েং চঙগনি
28 SEP 2023 6:36PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা সেপ্তেম্বর 30, 2023গী অয়ুক্কী পুং 10 তাবা মতমদা নই দিল্লীগী ভারত মন্দপমদা ‘সঙ্কল্প সপ্তাহ’ কৌবা চয়োল অমা চুপ্না চত্থগদবা লৈবাক অসিগী এস্পিরেস্নেল ব্লোকশিংগী চাউখৎ থৌরাংগী তোপ-তোপ্পা থৌরম অমা হৌদোক্কনি।
‘সঙ্কল্প সপ্তাহ’ হায়বসি এস্পিরেস্নেল ব্লোক প্রোগ্রাম (ABP)শিংবু নীংথিনা চত্থবগী থৌওংগা মরী লৈনৈ। লৈবাক শিনবা থুংবগী প্রোগ্রাম অসি প্রধান মন্ত্রীনা জনুৱারী 7, 2023দা হৌদোকখিবনি। মসিনা মীয়ামগী পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবগীদমক্তা লৈঙাকপগী থৌওংবু ব্লোক লেভেলদা হেন্না ফগৎহনবগী পান্দম থম্মি। মসিদি লৈবাক্কী জিলা 329 শিনবা থুংবগী অপুনবা এস্পিরেস্নেল ব্লোক 500তা চলায়বনি। এস্পিরেস্নেল ব্লোক প্রোগ্রাম চত্থনবা অমসুং ব্লোকপু চাউখৎহনবগী চুনবা থৌরাং য়াৎনবগীদমক্তা লৈবাক শিনবা থুংবগী খুঙ্গং অমসুং ব্লোক্কী থাক্তা চিন্তন শিবির কয়া অমসু পাংথোকখ্রবনি। ‘সঙ্কল্প সপ্তাহ’ হায়বসি হায়রিবা শিবিরশিংগী পুন্না লোইশিনবগী থৌরম অমনি।
‘সঙ্কল্প সপ্তাহ’ অসি লৈবাক্কী জিলা 329 শিনবা থুংবগী অপুনবা এস্পিরেস্নেল ব্লোক 500তা পাংথোক্কনি। ওক্তোবর 3দগী 9, 2023 ফাওবা চত্থগদবা ‘সঙ্কল্প সপ্তাহ’গী নুমিৎ খুদিংনা এস্পিরেস্নেল ব্লোকশিংনা থবক তৌগদবা চাউখৎ থৌরাংগী অখন্নবা হীরম অমমমদা মিৎয়েং চঙগনি। অহানবা নুমিৎ তরুক্নিগী থীমশিংদা ‘সম্পুর্না স্বস্থ্য’, ‘সুপোশিৎ পরিবার’, ‘স্বচ্ছতা’, ‘কৃষি’, ‘শিক্ষা’ অমসুং ‘স্মৃধী দিবস’ য়াওরি। চয়োল অসিগী অরোইবা নুমিৎ, হায়বদি, ওক্তোবর 9, 2023 অসিবু ‘সঙ্কল্প সপ্তাহ – সমাবেশ সমারোহ’ হায়না অপুনবা চয়োল অসিদা পাংথোকখিবা থবকশিংগী নুংঙাইবা ফোংদোক্কনি।
ভারত মন্দপমদা পাংথোক্কদৌরিবা থৌরম অসি হৌদোকপদা লৈবাক শিনবা থুংবগী চাউরাকপা পঞ্চায়ত 3000, ব্লোক লেভেলগী মীয়ামগী মীহুৎ অমসুং থৌমীশিংনা শরুক য়াগনি। হায়রিবশিং অসিগী মথক্তা, ব্লোক অমসুং পঞ্চায়ত লেভেলগী থৌমী, লৌমী অমসুং পুন্সিগী থেংখাং কয়াগী মীওই চাউরাকপা লাখ অনিমুক্না থৌরম অসিদা ভর্চুএলগী খুত্থাংদসু শরুক য়াগনি।

Prime Minister's Office
PM to launch a unique week-long programme for Aspirational Blocks called ‘Sankalp Saptaah’ on 30th September
‘Sankalp Saptaah’ to be observed in all 500 Aspirational Blocks of 329 Districts across the country
Each day in ‘Sankalp Saptaah’ is dedicated to a specific development theme on which all Aspirational Blocks will work
28 SEP 2023 6:36PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi will launch a unique week-long programme for Aspirational Blocks in the country called ‘Sankalp Saptaah’ at Bharat Mandapam, New Delhi on 30th September, 2023 at around 10 AM.
‘Sankalp Saptaah’ is linked to the effective implementation of Aspirational Blocks Programme (ABP). The nationwide programme was launched by the Prime Minister on January 7, 2023. It aims to improve governance at the block level inorder to enhance the quality of life of citizens. It is being implemented in 500 Aspirational Blocks across 329 districts in the country. For implementing the Aspirational Blocks Programme and to prepare an effective block development strategy, chintan shivirs were organised at village and block levels across the country. The ‘Sankalp Saptaah’ is a culmination of these chintan shivirs.
‘Sankalp Saptaah’ will be observed in all of the 500 Aspirational Blocks. Each day in ‘Sankalp Saptaah’, starting from 3rd October till 9th October, 2023, is dedicated to a specific development theme on which all Aspirational Blocks will work. The themes for the first six days include ‘Sampoorna Swasthya’, ‘Suposhit Pariwaar’, ‘Swachhta’, ‘Krishi’, ‘Shiksha’, and ‘Samridhi Diwas’. The last day of the week i.e. October 9, 2023 will be a celebration of the work conducted during the entire week, as ‘Sankalp Saptaah – Samavesh Samaroh’.
The inaugural programme will witness participation of about 3,000 panchayat and block level people's representatives and functionaries from across the country in Bharat Mandapam. In addition, about two lakh people including block and panchayat level functionaries, farmers, and persons from other walks of life, will join the programme virtually.