প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
২৬ ছেপ্টেম্বৰত জি-২০ ইউনিভাৰ্চিটি কানেক্ট ফাইনেলৰ কাৰ্য্যসূচী সম্বোধন কৰিব প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে
25 SEP 2023 6:40PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩ৰ ২৬ ছেপ্টেম্বৰত নতুন দিল্লীস্থিত ভাৰত মণ্ডপমত বিয়লি প্ৰায় ৪ বজাত জি-২০ ইউনিভাৰ্চিটি কানেক্ট ফাইনেলৰ কাৰ্য্যসূচী সম্বোধন কৰিব।
জি-২০ জন ভাগিদাৰী আন্দোলনত দেশৰ ভিন্ন বিদ্যালয়, উচ্চ শিক্ষানুষ্ঠান আৰু দক্ষতা বিকাশ প্ৰতিষ্ঠানৰ ৫ কোটিৰো অধিক যুৱক-যুৱতীয়ে অংশগ্ৰহণেৰে অভিলেখ সৃষ্টি কৰিছে। ভাৰতৰ যুৱক-যুৱতীসকলৰ মাজত ভাৰতৰ জি-২০ৰ অধ্যক্ষতা সম্পৰ্কে এটি ধাৰণা গঢ়ি তোলা আৰু জি-২০ৰ ভিন্ন অনুষ্ঠানত তেওঁলোকৰ অংশগ্ৰহণ বৃদ্ধিৰ লক্ষ্যৰে জি-২০ ইউনিভাৰ্চিটি কানেক্ট পদক্ষেপ গ্ৰহণ কৰা হয়। এই কাৰ্য্যসূচীত সমগ্ৰ ভাৰতৰ বিশ্ববিদ্যালয়সমূহৰ ১ লাখৰো অধিক ছাত্ৰ-ছাত্ৰীয়ে অংশগ্ৰহণ কৰে। প্ৰথমতে ভাৰতৰ স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ উপলক্ষে ৭৫খন বিশ্ববিদ্যালয়ৰ বাবে পৰিকল্পনা কৰা এই পদক্ষেপে অৱশেষত সমগ্ৰ ভাৰতৰ ১০১খন বিশ্ববিদ্যালয়ক সংযোগ কৰে।
জি-২০ ইউনিভাৰ্চিটি কানেক্ট পদক্ষেপৰ অধীনত সমগ্ৰ দেশতে কেইবাটাও কাৰ্য্যসূচী গ্ৰহণ কৰা হয়। ইয়াত উচ্চ শিক্ষানুষ্ঠানসমূহে ব্যাপকভাৱে অংশগ্ৰহণ কৰে। প্ৰথমতে বিশ্ববিদ্যালয়ৰ বাবে আৰম্ভ কৰা কাৰ্য্যসূচীয়ে ক্ষীপ্ৰতাৰে বিদ্যালয় আৰু মহাবিদ্যালয়সমূহকো সামৰি লয়।
জি-২০ ইউনিভাৰ্চিটি কানেক্ট ফাইনেলৰ স্থানত অংশগ্ৰহণ কৰিব প্ৰায় ৩,০০০ ছাত্ৰ-ছাত্ৰী, ফেকাল্টি মেম্বাৰ আৰু অংশগ্ৰহণকাৰী বিশ্ববিদ্যালয়সমূহৰ উপাচাৰ্য্যসকলে। ইয়াৰোপৰি, দেশৰ ভিন্ন প্ৰান্তৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰীসকলেও এই অনুষ্ঠানত অনলাইন মাধ্যমেৰে অংশগ্ৰহণ কৰিব।

Prime Minister's Office
PM to address G20 University Connect Finale programme on 26th September
25 SEP 2023 6:40PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will address the G20 University Connect Finale programme on 26th September 2023 at Bharat Mandapam, New Delhi at about 4 PM.
The G20 Jan Bhagidari movement saw a record participation of more than 5 crore youth from different schools, higher education institutions and skill development institutes from across the country. The G20 University Connect initiative was undertaken with an aim to build the understanding of India’s G20 Presidency among India’s youth and enhance their participation in the different G20 events. The programme engaged over 1 lakh students from universities across India. Initially planned for 75 universities to commemorate India's 75 years of independence, the initiative eventually expanded its reach to 101 universities across India.
Several programmes were held across the country under the G-20 University Connect initiative. They witnessed extensive participation from higher education institutions. Further. what initially began as a programme for universities quickly grew to include schools and colleges, reaching an even wider audience.
The G20 University Connect Finale will be attended at the event venue by about 3000 students, faculty members, and Vice Chancellors of the participating Universities. In addition, students from across the country will also be joining the event Live.