ঙাকশেল মন্ত্রালয়
পার্তনরশিপকী মওংদা অনৌবা সৈনিক স্কুল ২৩ লিংখৎপা রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা অয়াবা পীখ্রে
16 SEP 2023 10:55AM by PIB Imphal
ক্লাস ৬ তগী হৌরগা, মথং-মথং ক্লাস হাপকৎনবা মওংদা এন.জি.ওশিং/লনাই স্কুলশিং/রাজ্য সরকারশিংগা লোয়ননা অনৌবা সৈনিক স্কুল ২৩ লিংখৎনবা থৌরাং ভারত সরকারনা অয়াবা পীরে। থৌরাং অসিগী মখাদা, লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা অনৌবা সৈনিক স্কুল ১৯গা সৈনিক স্কুল সোসাইতিশিংগা মেমোরেন্দম ওফ এগ্রিমেন্ত(এম ও এ) খুৎয়েক পীনখ্রে।
পার্তনরশিপকী মওংদা অনৌবা সৈনিক স্কুলশিং লিংখৎনবা থারকপা এপ্লিকেসনশিং মখা তানা থিজিল্লবা মতুংদা, পার্তনরশিপকী মওংদা অনৌবা সৈনিক স্কুল ২৩ লিংখৎপা রক্ষ মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা অয়াবা পীখিবনি। থৌরাং অসিগী মখাদা, হৌজিক লৈরিবা হান্নগী মওংদা থবক তৌরিবা সৈনিক স্কুল ৩৩ অসিগী মথংদা সৈনিক স্কুল সোসাইতিগী মখাদা পার্তনরশিপকী মখাদা অনৌবা সৈনিক স্কুলশিং হাপচিন্দুনা স্কুল ৪২ য়ৌরে।
অনৌবা সৈনিক স্কুল ১০০ লিংখৎনবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মঙলান অসিগী পান্দমদি নেসনেল ইজুকেসন পোলিসিগা চুন্না মগুন লৈবা লাইরিক-লাইশু তম্বগী খুদোংচাবা পীবা অমসুং আর্মদ ফোর্সশিংদা শরুক য়ানবা মহৈরোয়শিংদা হেন্না ফবা খুদোংচাবশিং ফংহনবনি। ঙসিগী নহারোলশিং শেমগৎতুনা হয়েংগী দাইত্ব লৈবা নাগরিকশিং ওইহন্নবা লৈবাক শেমগৎপগী মাইকৈদা সরকারগা লনাই কাংবুগা পুন্না চৎমিন্নবগী খুদোংচাবা অমা মসিনা পীগনি।
রাজ্য/য়ু.তিশিংদা অয়াবা পীরবা অনৌবা সৈনিক স্কুল ২৩গী মমিং https://sainikschool.ncog.gov.in/ দা উবা ফংগনি।
অনৌবা সৈনিক স্কুলশিং অসি মরী লৈনবা ইজুকেসন বোর্দশিংদা এফিলিএসন তৌবগী মথক্তা, সৈনিক স্কুল সোসাইতিগী মখাদা থবক তৌগনি অমসুং অনৌবা সৈনিক স্কুলশিং সোসাইতিনা পীবা নিয়মশিং অমসুং চৎন-কাংলোনশিং ইনগনি। মখোয়না এফিলিএসন তৌরিবা বোর্দকী করিকুলমগী মথক্তা, সৈনিক স্কুলগী মওংদা পীবা একাদেমিক প্লস করিকুলম মহৈরোয়শিংদা তাকপী-তম্বীগনি। হায়রিবা স্কুলশিং অসি থবক তৌনবগী মওংশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং https://sainikschool.ncog.gov.in/ দা ফংগনি। থৱায় য়াবা মহৈরোয়শিং অমসুং মমা-মপাশিং ৱেত পোর্তলদা চঙনবা অমসুং অনৌবা থবক অসিগী খুদোংচাবা লৌনবা খঙহঞ্জরি।

Ministry of Defence
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh approves 23 new Sainik Schools in partnership mode
16 SEP 2023 10:55AM by PIB Delhi
The Government of India has approved the initiative of setting up of 100 new Sainik Schools in partnership with NGOs/Private Schools/State Governments in a graded manner class-wise, starting from Class 6th onwards. Under this initiative, Memorandum of Agreement (MoA) has been signed by Sainik Schools Society with 19 New Sainik Schools located all over the country.
Following further evaluation of applications for opening new Sainik Schools under partnership mode, Raksha Mantri Shri Rajnath Singh has approved setting up of 23 New Sainik Schools in partnership mode. This initiative has increased the tally of new Sainik Schools under partnership mode functioning under the aegis of Sainik School Society to 42 apart from the existing 33 Sainik Schools already functioning under the erstwhile pattern.
The objectives behind Prime Minister Shri Narendra Modi’s vision of setting up of 100 new Sainik Schools is to provide quality education to the students in tune with National Education Policy and give them better career opportunities, including joining the Armed Forces. It also gives an opportunity to the private sector to work hand-in-hand with the Government towards nation building by refining today’s youth to become responsible citizens of tomorrow.
State/UT-wise list of the above 23 approved new Sainik Schools can be seen at https://sainikschool.ncog.gov.in/ .
These new Sainik Schools, besides their affiliation to respective education boards, will function under the aegis of Sainik Schools Society and will follow the Rules and Regulations for new Sainik schools in partnership mode prescribed by the Society. In addition to their regular affiliated board curriculum, they will also impart education of Academic PLUS curriculum to the students of Sainik school pattern. Details pertaining to the modalities of operation of these schools are available at https://sainikschool.ncog.gov.in/ .Willing students and parents are invited to visit the web portal and take advantage of this novel opportunity.