লো অমসুং জস্তিস মন্ত্রালয়
নেসনেল জুদিসিএল দেতা গ্রিদ পোর্তেলদা ভারতকী সু্প্রিম কোর্ত য়াওদুনা ই-কোর্তস প্রোজেক মপুংফারে
থাক অহুমগী ভারত ৱায়েন-থৌদাগী থবকশিং হৌজিক নেসনেল জুদিসিএল দেতা গ্রিদ পোর্তেলদা য়াওরে
14 SEP 2023 3:31PM by PIB Imphal
নেসনেল জুদিসিএল দেতা গ্রিদ পোর্তেলদা ভারতকী সু্প্রিম কোর্ত য়াওদুনা ই-কোর্তস প্রোজেক মপুংফারে। থাক অহুমগী ভারত ৱায়েন-থৌদাগী থবকশিং হৌজিক নেসনেল জুদিসিএল দেতা গ্রিদ পোর্তেলদা য়াওরে। নেসনেল জুদিসিএল দেতা গ্রিদ পোর্তেল অসি ভারত সরকারগী ললোন-ইতিক্কী থবক লাইনা পাংথোকপা য়ানবা থবক্কী মখাদা পায়খৎপা অনৌবা থবক অমা ওইনা শকখঙলে।
নেসনেল জুদিসিএল দেতা গ্রিদ পোর্তেল অসি লৈবাক শীনবা থুংনা লৈরিবা কোর্তশিংদা লৈরিবা কেসশিং, পন্দুনা লৈরিবা কেসশিং অমসুং লোইশিনখ্রবা কেসশিংগা মরী লৈনবা দেতা জাতিগী থাক্তা থম্নবা পুকৈ অমনি। হৌজিক বতম অমা নম্বদা, ভারতকী সুপ্রিম কোর্তকী কেস অমগা মরী লৈনবা ৱাফমশিং, পন্দুনা লৈরিবা অমসুং লোইশিনখ্রবা কেসশিং, কেস মখলশিং, চহিগী ওইনা লৈরিবা কেসশিংগী মরমদা ই-পাউশিং ফংবা য়ারগনি। নেসনেল জুদিসিএল দেতা গ্রিদ পোর্তেল অসি নেসনেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর(এন আই সি)না শেমগৎপনি। দেতাবেজ পুম্নমক চাং নাইনা নেসনেল জুদিসিএল দেতা গ্রিদ পোর্তেলদা নৌথোকহনগনি।
হৌজিক ফাওবদা, নেসনেল জুদিসিএল দেতা গ্রিদ পোর্তেলগী লাম্বা লৈত্রি অমসুং মসিদা ক্লিক অমা নম্লগা লৈবাক অসিগী মীয়াম্না লাইনা চঙবা য়ারগনি। নেসনেল জুদিসিএল দেতা গ্রিদ পোর্তেল অসি ভারতকী ৱায়েন-থৌদাগী থবক্তা অনৌবা মখল অমনি অমসুং মসিনা কেসশিংগা মরী লৈনবা দেতা, পন্দুনা লৈরিবা কেসশিং অমসুং লোইশিনখ্রবা কেসশিংগী দেতা ফংলে।
নেসনেল জুদিসিএল দেতা গ্রিদ পোর্তেলগী কান্নবা মখাদা লৈরে:
1. অরোন-অথুপ লৈতবা হেনগৎহল্লে
2. মরম চানা অমসুং দাইত্ব খঙনা থবক তৌবা
3. থবক ফজনা পাংথোকপা হেনগৎহল্লে
4. পুন্না থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহল্লে
5. নিংথিনা খঙলবা মতুংদ ৱারেপ লৌবা
6. মচাকশিং অমসুং মীওইশিং নিংথিনা শীজিন্নবা
7. মফম অমদগী দেতা ফংবা
8. অৱাংবা থাক্কী রিছার্সকী থবক্কী খুদোংচাবা
ভারতকী সুপ্রিম কোর্তকী তেপ বতন- NJDG নম্লগা নেসনেল জুদিসিএল দেতা গ্রিদ পোর্তেল-সুপ্রিম কোর্ত ওফ ইন্দিয়া পোর্তেল চঙবা য়াগনি।
নেসনেল জুদিসিএল দেতা গ্রিদ পোর্তেল-সুপ্রিম কোর্ত ওফ ইন্দিয়া পোর্তেলগী মরুওইবা ৱেবপেজ অহুম লৈরি।
• এদ এ গ্লান্স
• পেন্দিং দাসবোর্দ
• দিস্পোজ দাসবোর্দ
এদ এ গ্লান্সতা ৱেবপেজতা য়াওরিবশিং:
• চৎলিবা চহিগী পন্দুনা লৈরিবা সিবিল অমসুং ক্রিমিনেস কেসশিং
• রেজিস্তার অমসুং অনরেজিস্তার কেসশিং য়াওনা অপুনবা পন্দুনা লৈরিবা কেসশিং
• হৌখিবা থাদা লৈখিবা অপুনবা কেস মশিং
• হৌখিবা থাদা লোইশিনখিবা কেস মশিং
• চৎলিবা চহিদা থেংনরিবা কেস মশিং
• চৎলিবা চহিদা লোইশিনখ্রবা কেস মশিং
কোরামগী ওইনা পন্দুনা লৈরিবা কেসশিং- জর্জ ৩, জর্জ ৫, জর্জ ৭ অমসুং জর্জ ৯
স্ক্রিন্দা উবা মতুংইন্না, চহি ২০২৩দা অপুনবা পন্দুনা লৈরিবা রেজিস্তার তৌরবা কেস মশিং ৬৪,৮৫৪ অমসুং অনরেজিস্তার কেস মশিংনা ১৫,৪৯০ নি। হৌখিবা থাদা থবক হৌখিবা কেস মশিং ৫,৪১২ অমসুং লোইশিনখিবা কেস মশিং ৫,০৩৩নি।

Ministry of Law and Justice
The flagship e-Courts project completes full circle with Supreme Court of India onboarding the National Judicial Data Grid portal
All three tiers of Indian judiciary now on NJDG portal
14 SEP 2023 3:31PM by PIB Delhi
With Supreme Court of India onboarding the National Judicial Data Grid (NJDG) portal, the flagship project of the e-Courts project completes the full circle. Now we have all three tiers of Indian judiciary on NJDG portal. NJDG is recognized as a significant innovation under the ease of doing business initiative of the Government of India.
The NJDG portal is a national repository of data relating to cases instituted, pending and disposed of by the courts across the length and breadth of the country. Now on a click of a button, one may access case related information, statistics such as institution, pendency and disposal of cases, case-types, year-wise break-up of the Supreme Court of India.
NJDG has been developed by National Informatics Centre (NIC) in close coordination with the in-house software development team of the Computer Cell, Registry with an interactive interface and analytics dashboard. The entire database shall be periodically updated on the NJDG portal.
To date, the NJDG portal remains unparalleled, and the same is accessible at a click of a button to its citizenry. NJDG is sui generis as it has brought transparency, and accountability within the realm of the Indian judicial system by sharing all relevant data of cases instituted, pending and disposed of.
Since the launch of the NJDG portal, the benefits of the NJDG portal can be summed up as under:
1. increased transparency
2. accountability and responsibility
3. improved efficiency
4. increased coordination
5. informed decision making
6. optimum deployment of resources and manpower
7. single source of data
8. huge potential for high-quality research work
The NJDG-SCI portal can be accessed through the website of the Supreme Court of India by clicking on the tab button – NJDG
There are three main webpages of the NJDG-SCI portal
• At a glance
• Pending dashboard
• Disposed dashboard
At a Glance
At a Glance web page publishes:
• current year’ pendency of civil and criminal cases
• total pendency inclusive of REGISTERED and UNREGISTERED CASES
• number of cases instituted in last month
• number of cases disposed of in last month
• number of cases instituted in current year
• disposal in current year and
• CORAM wise pending cases - 3 Judges, 5 Judges, 7 Judges, 9 Judges
As is seen on the screen, for the year 2023 the total pendency of registered cases and unregistered casesis 64,854 and 15,490 respectively . Last month, the cases instituted and cases disposed were 5,412 and 5,033 respectively .