প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইণ্ডোনেছিয়াৰ জাকাৰ্টা ভ্ৰমণৰ পূৰ্বে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ প্ৰস্থান বিবৃতি
06 SEP 2023 6:29PM by PIB Guwahati
মহামহিম জোকো উইদোদো ডাঙৰীয়াৰ আমন্ত্ৰণ-মৰ্মে আছিয়ান সম্পৰ্কীয় বৈঠকত অংশগ্ৰহণৰ বাবে ইণ্ডোনেছিয়াৰ জাকাৰ্টালৈ যাত্ৰা কৰিছোঁ।
মই প্ৰথমে ২০ সংখ্যক আছিয়ান-ভাৰত সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিম। এতিয়া চতুৰ্থ দশকত ভৰি দিয়া আমাৰ অংশীদাৰিত্বৰ ভৱিষ্যতৰ পথ সম্পৰ্কে আছিয়ানৰ নেতাসকলৰে আলোচনা কৰিবলৈ আগ্ৰহী হৈ উঠিছোঁ। আছিয়ানৰ সৈতে সংযোগ ভাৰতৰ “এক্ট ইষ্ট” নীতিৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ স্তম্ভ। যোৱা বছৰ স্বাক্ষৰিত বিস্তৃত কৌশলগত অংশীদাৰিত্বই আমাৰ সম্পৰ্কক এক নতুন গতি প্ৰদান কৰিছে।
ইয়াৰ পিছত মই ১৮ সংখ্যক ইষ্ট এছিয়া সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ কৰিম। এই মঞ্চই খাদ্য আৰু শক্তি সুৰক্ষা, পৰিবেশ, স্বাস্থ্য আৰু ডিজিটেল ৰূপান্তৰকে প্ৰমুখ্য কৰি অঞ্চলটোৰ বাবে গুৰুত্বপূৰ্ণ বিষয়সমূহত আলোচনাৰ এক সুযোগ প্ৰশস্ত কৰিছে। এই বিশ্বজনীন প্ৰত্যাহ্বানসমূহৰে সামূহিকভাৱে মোকাবিলা কৰিবলৈ ব্যৱহাৰিক সহযোগিতাৰ ব্যৱস্থাসমূহৰ সন্দৰ্ভত ইএএছৰ আন-আন নেতাসকলৰ সৈতে মত- বিনিময় কৰিবলৈ আগ্ৰহী হৈ উঠিছোঁ।
যোৱা বছৰ বালিত অনুষ্ঠিত জি-২০ সন্মিলনৰ বাবে ইণ্ডোনেছিয়া ভ্ৰমণৰ কথা মোৰ মনত পৰিছে আৰু মই নিশ্চিত যে এই ভ্ৰমণে আছিয়ান অঞ্চলৰ সৈতে আমাৰ সংযোগক অধিক গভীৰ কৰিব।

Prime Minister's Office
PM's departure statement ahead of his visit to Jakarta, Indonesia
06 SEP 2023 6:29PM by PIB Delhi
I am travelling to Jakarta, Indonesia at the invitation of H.E. Mr. Joko Widodo to participate in the ASEAN related meetings.
My first engagement will be the 20th ASEAN-India Summit. I look forward to discussing with ASEAN leaders the future contours of our partnership, which has now entered its fourth decade. Engagement with ASEAN is an important pillar of India’s “Act East” policy. The Comprehensive Strategic Partnership entered into last year has injected new dynamism in our ties.
Thereafter, I will be attending the 18th East Asia Summit. This forum provides a useful opportunity to deliberate on issues of importance to the region including food and energy security, environment, health, and digital transformation. I look forward to exchanging views with other EAS Leaders on practical cooperation measures to collectively address these global challenges.
I warmly recall my visit to Indonesia for the G-20 Summit in Bali last year, and I am confident that this visit will further deepen our engagement with the ASEAN region.