শেল-থুম মন্ত্রালয়
ওগস্ত 2023গী ওইনা লুপা করোর 1,59,069গী গ্রোস GST রিভেন্যু খোমগৎলে; ইয়র-ওন-ইয়র গ্রোথ 11% লৈবগী রেকোর্দ তৌখ্রে
দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনশিংদগী লাকপা GST রিভেন্যুশিং (সর্ভিসেসকী ইম্পোর্ত য়াওনা) অসি ইয়র-ওন-ইয়রদা 14% হেনগৎলকখ্রে
01 SEP 2023 4:51PM by PIB Imphal
ওগস্ত 2023দা গ্রোস GST রিভেন্যু লুপা করোর 1,59,069 খোমগৎখি, মসিগী মনুংদা CGST না লুপা করোর 28,328, SGSTনা লুপা করোর 35,794, IGSTনা লুপা করোর 83,251 (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর 43,550 য়াওরগা) অমদি সেসনা লুপা করোর 11,695 (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর 1,016 য়াওরগা) ওইখি‍।
লৈঙাক্না IGSTদগী লুপা করোর 37,581 CGST দা অদুগা লুপা করোর 31,408 না SGST দা সেত্তল তৌখ্রে‍। ওগস্ত, 2023দা রিগুলর সেত্তলমেন্ত তৌখিবা কেন্দ্র অমসুং স্তেতশিংগী অপুনবা রিভিন্যু CGST গী লুপা করোর 65,909 অমদি SGST গী লুপা করোর 67,202 নি‍।
ওগস্ত, 2023গী রিভিন্যু অসি মমাং চহিগী মান্নবা থাগী GST রিভেন্যুদগী 11% হেনখি‍। মমাঙ চহিগী মান্নবা থাদা মান্নবা সোর্সতগী কারকখিবা রিভেন্যুদগী থা অসিদা পোৎ পুশিল্লকপগী রিভেন্যু 3% হেনগৎলে অমদি দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সন্দগী (সর্ভিস ইম্পোর্ত য়াওরগা) কারকপা রিভেন্যু 14%হেনগৎলে‍।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিদা থাগী অপুনবা GST রিভেন্যুগী মচৎ উৎলি‍। তেবল-1 অসিদনা ওগস্ত 2022গা য়েংনবদা ওগস্ত 2023দা রাজ্য খুদিংগী ওইনা খোমগৎখিবা রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা GST গী মশিং উৎলি অমসুং তেবল-2না‍ ওগস্ত 2023দা রাজ্যশিং/UTশিংদা লাকখিবা/সেত্তল তৌখিবা IGST গী SGST অমসুং SGST শরুক অদু উৎলি
তেবল-1: রাজ্য অমমমগী ওগস্ত, 2023[1] GST গী রিভেন্যুগী Y-o-Y গ্রোথ(লুপা করোরদা)
রাজ্য/UT
ওগস্ত’22
ওগস্ত’23
গ্রোথ(%)
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
434
523
21
হিমাচল প্রদেশ
709
725
2
পঞ্জাব
1651
1813
10
চান্দিগর
179
192
7
উত্তরাখন্দ
1094
1353
24
হরিয়ানা
6772
7666
13
দিল্লী
4349
4620
6
রাজস্থান
3341
3626
9
উত্তর প্রদেশ
6781
7468
10
বিহার
1271
1379
9
সিক্কিম
247
320
29
অরুনাচল প্রদেশ
59
82
39
নগালেন্দ
38
51
37
মনিপুর
35
40
17
মিজোরাম
28
32
13
ত্রিপুরা
56
78
40
মেঘলায়া
147
189
28
অসাম
1055
1148
9
ৱেস্ত বেঙ্গল
4600
4800
4
ঝার্খন্দ
2595
2721
5
ওরিশা
3884
4408
14
ছত্তিশগর
2442
2896
19
মধ্য প্রদেশ
2814
3064
9
গুজরাত
8684
9765
12
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
311
324
4
মহারাস্ত্র
18863
23282
23
কর্নাতকা
9583
11116
16
গৱা
376
509
36
লক্ষদ্বীপ
0
3
853
কেরলা
2036
2306
13
তমিল নাদু
8386
9475
13
পুদুচেরী
200
231
15
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
16
21
35
তেলঙ্গনা
3871
4393
13
আন্ধ্র প্রদেশ
3173
3479
10
লদাখ
19
27
39
অতোপ্পা তেরিতোরী
224
184
(18)
সেন্তর জুরিদিক্সন
205
193
(6)
অপুনবা
100526
114503
14
তেবল-2: ওগস্ত 2023দা রাজ্যশিং/UTশিংদা লাকখিবা/সেত্তল তৌখিবা IGST গী SGST অমসুং SGST শরুক্কী শেনফম (লুপা করোরদা)
রাজ্য/UT
খোমগৎলবা SGST
IGSTগী SGST শরুক
অপুনবা
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
220
420
640
হিমাচল প্রদেশ
182
210
392
পঞ্জাব
603
1,201
1,804
চান্দিগর
51
119
171
উত্তরাখন্দ
382
255
637
হরিয়ানা
1,585
1,094
2,679
দিল্লী
1,113
1,209
2,322
রাজস্থান
1,265
1,730
2,994
উত্তর প্রদেশ
2,378
3,165
5,544
বিহার
654
1,336
1,990
সিক্কিম
42
43
85
অরুনাচল প্রদেশ
40
100
140
নগালেন্দ
23
59
82
মনিপুর
21
62
83
মিজোরাম
17
54
72
ত্রিপুরা
36
84
120
মেঘলায়া
50
86
136
অসাম
440
691
1,131
ৱেস্ত বেঙ্গল
1,797
1,516
3,313
ঝার্খন্দ
802
120
922
ওরিশা
1,333
401
1,734
ছত্তিশগর
710
488
1,198
মধ্য প্রদেশ
978
1,447
2,425
গুজরাত
3,211
1,723
4,933
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
51
40
90
মহারাস্ত্র
7,630
3,841
11,470
কর্নাতকা
3,029
2,627
5,656
গৱা
174
111
285
লক্ষদ্বীপ
0
2
2
কেরলা
1,035
1,437
2,472
তমিল নাদু
3,301
2,212
5,513
পুদুচেরী
43
51
94
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
10
22
33
তেলঙ্গনা
1,439
1,746
3,186
আন্ধ্র প্রদেশ
1,122
1,481
2,603
লদাখ
14
43
57
অতোপ্পা তেরিতোরী
13
182
195
অপুনবা
35,794
31,408
67,202
[১] গুদস ইমপোর্ততা লাকপা GST চন্দে

Ministry of Finance
₹1,59,069 crore gross GST revenue collected during August 2023; records 11% Year-on-Year growth
GST Revenues from domestic transactions (including import of services) are 14% higher Year-on-Year
01 SEP 2023 4:51PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of August, 2023 is ₹1,59,069 crore of which CGST is ₹28,328 crore, SGST is ₹35,794 crore, IGST is ₹83,251 crore (including ₹43,550 crore collected on import of goods) and Cess is ₹11,695 crore (including ₹1,016 crore collected on import of goods).
The government has settled ₹37,581 crore to CGST and ₹31,408 crore to SGST from IGST. The total revenue of Centre and the States in the month of August, 2023 after regular settlement is ₹65,909 crore for CGST and ₹67,202 crore for the SGST.
The revenues for the month of August, 2023 are 11% higher than the GST revenues in the same month last year. During the month, revenue from import of goods was 3% higher and the revenues from domestic transactions (including import of services) are 14% higher than the revenues from these sources during the same month last year.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The Table-1 shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of August, 2023 as compared to August, 2022 and Table-2 shows the SGST and SGST portion of the IGST received/settled to the States/UTs in August, 2023.
Table-1: State-wise Y-o-Y growth of GST Revenue in August, 2023[1] (Rs. In crore)
State/UT
August’22
August’23
Growth(%)
Jammu and Kashmir
434
523
21
Himachal Pradesh
709
725
2
Punjab
1651
1813
10
Chandigarh
179
192
7
Uttarakhand
1094
1353
24
Haryana
6772
7666
13
Delhi
4349
4620
6
Rajasthan
3341
3626
9
Uttar Pradesh
6781
7468
10
Bihar
1271
1379
9
Sikkim
247
320
29
Arunachal Pradesh
59
82
39
Nagaland
38
51
37
Manipur
35
40
17
Mizoram
28
32
13
Tripura
56
78
40
Meghalaya
147
189
28
Assam
1055
1148
9
West Bengal
4600
4800
4
Jharkhand
2595
2721
5
Odisha
3884
4408
14
Chhattisgarh
2442
2896
19
Madhya Pradesh
2814
3064
9
Gujarat
8684
9765
12
Daman and Diu and Dadra and Nagar Haveli
311
324
4
Maharashtra
18863
23282
23
Karnataka
9583
11116
16
Goa
376
509
36
Lakshadweep
0
3
853
Kerala
2036
2306
13
Tamil Nadu
8386
9475
13
Puducherry
200
231
15
Andaman and Nicobar Islands
16
21
35
Telangana
3871
4393
13
Andhra Pradesh
3173
3479
10
Ladakh
19
27
39
Other Territory
224
184
(18)
Center Jurisdiction
205
193
(6)
Grand Total
100526
114503
14
Table-2: Amount of SGST & SGST portion of IGST settled to States/UTs in August, 2023 (Rs. In crore)
State/UT
SGST collection
SGST portion of IGST
Total
Jammu and Kashmir
220
420
640
Himachal Pradesh
182
210
392
Punjab
603
1,201
1,804
Chandigarh
51
119
171
Uttarakhand
382
255
637
Haryana
1,585
1,094
2,679
Delhi
1,113
1,209
2,322
Rajasthan
1,265
1,730
2,994
Uttar Pradesh
2,378
3,165
5,544
Bihar
654
1,336
1,990
Sikkim
42
43
85
Arunachal Pradesh
40
100
140
Nagaland
23
59
82
Manipur
21
62
83
Mizoram
17
54
72
Tripura
36
84
120
Meghalaya
50
86
136
Assam
440
691
1,131
West Bengal
1,797
1,516
3,313
Jharkhand
802
120
922
Odisha
1,333
401
1,734
Chhattisgarh
710
488
1,198
Madhya Pradesh
978
1,447
2,425
Gujarat
3,211
1,723
4,933
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
51
40
90
Maharashtra
7,630
3,841
11,470
Karnataka
3,029
2,627
5,656
Goa
174
111
285
Lakshadweep
0
2
2
Kerala
1,035
1,437
2,472
Tamil Nadu
3,301
2,212
5,513
Puducherry
43
51
94
Andaman and Nicobar Islands
10
22
33
Telangana
1,439
1,746
3,186
Andhra Pradesh
1,122
1,481
2,603
Ladakh
14
43
57
Other Territory
13
182
195
Grand Total
35,794
31,408
67,202