শেল-থুম মন্ত্রালয়
নেস্নেল পেন্সন সিস্তেম (NPS) অমসুং অতল পেন্সন য়োজনা (APY)গী মখাদা সবস্ক্রাইবর করোর 6.62 হেনখ্রে
NPS অমসুং APYগী মখাদা এসেৎস অন্দর মেনেজমেন্ত (AUM) লুপা করোর 10 হেনখ্রেএ
01 SEP 2023 3:32PM by PIB Imphal
নেস্নেল পেন্সন সিস্তেম (NPS) অমসুং অতল পেন্সন য়োজনা (APY)গী মখাদা লৈরিবা অপুনবা সবস্ক্রাইবরশিংগী মশিং করোর 6.62 হেনখ্রে অমসুং অপুনবা এসেৎ অন্দর মেনেজমেন্ত (AUM) লুপা করোর লাখ 10 (লুপা করোর 10,00,000) য়ৌখ্রে।
25.08.2023 ফাওবদা NPS অমসুং APYগী সেগমেন্ত মতুং ইন্না লৈরিবা স্তেসত:
সেক্তর
AUM (লুপাদা)
কেন্দ্র সরকার
2,40,902.87
CAB
42,246.13
রাজ্য সরকার
4,36,071.72
SAB
63,133.73
কোর্পোরেৎ
1,35,218.06
ওল সিতিজেন মোদেল
47,663.36
NPS লাইৎ
5,157.12
APY
30,051.28
অপুনবা
10,00,444.26
পেন্সন ফন্দ রিগ্যুলেতরী এন্দ দিবেলপমেন্ত ওথোরিতী (PFRDA) না ফাইনান্সিএল এজুকেসন হেনগৎহন্নবা, সবস্ক্রাইবরশিং অচুম্বা ৱারেপশিং লৌনবা শক্তি পীনবা অমসুং ফোর্মেল ফাইনান্সিএল সেক্তরগী খুদোংচাবশিং লৌনবা চাং নাইনা তোঙান-তোঙানবা থৌশিলশিং পাইখৎলি অমরোমদা মসিগা শাগোন্নবা রিস্ক অমসুং ত্রেদ-ওফশিংগী মরমদসু ময়েক শেংনা খঙহল্লি।
NPSকী মরমদা
নেস্নেল পেন্সন স্কিম (NPS) অসি জনুৱারী 1, 2004গী মতুংদা কেন্দ্র সরকারগী থবক চংলকপা সরকারগী কর্মচারী পুম্নমক্কীদমক (আর্মদ ফোর্সেস য়াওদনা) ইমপ্লিমেন্ত তৌখি। রাজ্য/UT সরকার অয়াম্বনা মখোয়গী অনৌবা কর্মচারীশিংদা নেস্নেল পেন্সন সিস্তেম (NPS)কী মরমদা নোতিফাইদ তৌখি। NPSঅসি ভোল্যুন্তরী বেসিস্তে মে 1, 2009দগী ভারতকী প্রজা খুদিংমক্তা ফংহনখি। মখা তারকপদা জুন 1, 2015দগী অতল পেন্সন য়োজনা অসি লোঞ্চ তৌখি মসিনা সোসিএল সেক্যুরিতী স্কিমশিংদা মথৌ তাবা শাহৌ পীখি।
নেস্নেল পেন্সন সিস্তেম দিবস (NPS দিবস)কী মরমদা
পেন্সন অমসুং রিতায়র্মেন্ত প্লান্নিং প্রমোৎ তৌনবা পান্দমদা PFRDAনা চহি খুদিংগী ওক্তোবর 1 অসি নেস্নেল পেন্সন সিস্তেম দিবস (NPS দিবস) হায়না পালন তৌরি। থৌশিল অসিনা ভারতকী প্রজাশিংবু মখোয়গী পোস্ত-রিতায়র্মেন্ত ফেস্তা ফাইনান্সিএল সেল্ফ-সফিসিয়েন্সী ওইহনবদা শরুক তম্মি। চহি অসিদা NPS দিবস পাঙথোকপদা PFRDAনা দিজিতেল মেদিয়া অমসুং পব্লিসিতী ইনিসিএতিবশিং থা অমা চুপ্না মথং-মথং পাঙথোক্নবা থৌরাং তৌরি। খোঙথাংশিং অসিনা NPS দিবসপু স্ত্রেতিজিক ওইবা মওংদা পাঙথোক্নবা দিজাইন তৌরি অমসুং মসিনা সবস্ক্রাইবরশিং লোয়ননা মীচম মীয়ামদা পেন্সন প্লান্নিংগী মরু ওইবা অদু নীংথিনা খঙহনগনি।

Ministry of Finance
More than 6.62 crore subscribers under National Pension System (NPS) and Atal Pension Yojana (APY)
Assets Under Management (AUM) under NPS and APY cross Rs. 10 lakh crore
01 SEP 2023 3:32PM by PIB Delhi
The number of subscribers under the National Pension System (NPS) and Atal Pension Yojana (APY) together have grown to more than 6.62 crore and the total Asset Under Management (AUM) has reached Rs. 10 lakh crore (Rs. 10,00,000 crore).
The segment wise status of the NPS and APY as on 25.08.2023:
Sector
AUM (In Rupees)
Central Government
2,40,902.87
CAB
42,246.13
State Government
4,36,071.72
SAB
63,133.73
Corporate
1,35,218.06
All Citizen Model
47,663.36
NPS Lite
5,157.12
APY
30,051.28
Total
10,00,444.26
The Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA) regularly carries various initiatives to enhance financial education, empowering subscribers to make well-informed decisions and leverage the advantages of the formal financial sector while maintaining a clear understanding of associated risks and trade-offs.
About NPS
The National Pension System (NPS) has been implemented for all Government Employees (except armed forces) joining Central Govt. on or after 1st January 2004. Most of the State/UT Governments have also notified the National Pension System (NPS) for their new employees. NPS has been made available to every Indian Citizen from 1st May 2009 on a voluntary basis. Further, from 1st June 2015, the Atal Pension Yojana, has been launched which has given the much-required impetus to the social security schemes.
About National Pension System Diwas (NPS Diwas)
In pursuit of the objective to promote pension and retirement planning, PFRDA annually celebrates October 1st as “National Pension System Diwas (NPS Diwas)”. This initiative contributes to the financial self-sufficiency of Indian citizens in their post-retirement phase. In observance of NPS Diwas this year, PFRDA has a planned a month-long sequence of digital media and publicity initiatives. These endeavours are strategically designed to commemorate NPS Diwas and effectively communicate the importance of pension planning to the subscribers as well as to the general public.