প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ব্ৰিকছ ব্যৱসায়িক মঞ্চৰ নেতাৰ বৈঠকত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ অংশগ্ৰহণ
22 AUG 2023 10:10PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ২০২৩ চনৰ ২২ আগষ্টত জোহান্সবাৰ্গত ব্ৰিকছ ব্যৱসায়িক মঞ্চৰ নেতাৰ বৈঠকত অংশগ্ৰহণ কৰে। নেতাসকলক ব্ৰিকছ ব্যৱসায়িক মঞ্চৰ আলোচনাৰ বিষয়ে অৱগত কৰা হয়।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সামাজিক আৰু অৰ্থনৈতিক প্ৰত্যাহ্বানসমূহৰ মোকাবিলা কৰিবলৈ প্ৰযুক্তিভিত্তিক সমাধানকে ধৰি ব্যৱসায়িক সৰলতা বৃদ্ধিৰ বাবে ভাৰতে গ্ৰহণ কৰা বিভিন্ন সংস্কাৰৰ ওপৰত আলোকপাত কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ব্ৰিকছৰ ব্যৱসায়িক নেতাসকলক ভাৰতৰ উন্নয়নমূলক যাত্ৰাত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ আমন্ত্ৰণ জনায়।
​প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উল্লেখ কৰে যে কোভিদে স্থিতিস্থাপক আৰু সামগ্ৰিক যোগান শৃংখলাৰ গুৰুত্বৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে আৰু ইয়াৰ বাবে পাৰস্পৰিক বিশ্বাস আৰু স্বচ্ছতাৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ ওপৰত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে।
তেওঁ লগতে জোৰ দি কয় যে ব্ৰিকছে একেলগে বিশ্বব্যাপী কল্যাণ, বিশেষকৈ গোলকীয় দক্ষিণৰ কল্যাণত গুৰুত্বপূৰ্ণ অৰিহণা যোগাব পাৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister's participation in the BRICS Business Forum Leaders’ Dialogue
22 AUG 2023 10:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi participated in the BRICS Business Forum Leaders’ Dialogue in Johannesburg on 22 August 2023.
The Leaders were briefed on the deliberations of the BRICS Business Forum.
Prime Minister highlighted the various reforms being undertaken by India to improve the ease of doing business, including technology-based solutions to address the social and economic challenges. Prime Minister invited BRICS business leaders to participate in India’s developmental journey.
Prime Minister noted that Covid had highlighted the importance of resilient and inclusive supply chains, and emphasized the importance of mutual trust and transparency for this.
He also stressed that together BRICS can contribute significantly to global welfare, particularly of the Global South.