প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ব্রিক্স বিজিনেস ফোরম লিদর্স দাইলোগতা প্রধান মন্ত্রী শরুক য়াখ্রে
22 AUG 2023 10:10PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী ওগস্ত ২২,২০২৩দা জোহেন্সবার্গতা ব্রিক্স বিজিনেস ফোরম লিদর্স দাইলোগ শরুক য়াখ্রে।
ব্রিক্স বিজিনেস ফোরমগী মতাংদা লুচিংবশিংনা ৱাফম কয়া খন্নখি।
ললোন-ইতিক পাংথোকপা লাইহন্নবা, খুন্নাইগী অমসুং শেন-থুমগী অৱাবশিং কোকহন্নবা তেক্নোলোজিদা য়ুম্ফম ওইবা পাম্বৈশিং য়াওনা ভারতনা পায়খৎলিবা তোঙান-তোঙানবা অওনবশিংগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা পাউদমখি। ভারতকী চাউখৎপগী খোঙচৎতা শরুক য়ানবা প্রধান মন্ত্রীনা ব্রিক্স বিজিনেস লুচিংবশিংদা খঙহনখি।
অৱা-অনা খাঙবা ঙম্বা অমসুং পুম্নমক কোনশিনবা সপ্লাই চেনশিংগী মরুওইবা অদু কোবিদনা ঐখোয়দা খঙহল্লে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি অমসুং হিরম অসিদা অমনা অমবু থাজনবা অমসুং অরোন-অথুপ লৈহন্দবা য়াম্না মরুওই হায়না তকশিনখি।
অপুনবা ওইনা ব্রিক্সনা মালেমগী য়াইনবা, মরুওইনা গ্লোবেল সাউথকী থবক কয়া শিংথাবা য়ানা পায়খৎনবা মহাক্না তকশিনখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister's participation in the BRICS Business Forum Leaders’ Dialogue
22 AUG 2023 10:10PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi participated in the BRICS Business Forum Leaders’ Dialogue in Johannesburg on 22 August 2023.
The Leaders were briefed on the deliberations of the BRICS Business Forum.
Prime Minister highlighted the various reforms being undertaken by India to improve the ease of doing business, including technology-based solutions to address the social and economic challenges. Prime Minister invited BRICS business leaders to participate in India’s developmental journey.
Prime Minister noted that Covid had highlighted the importance of resilient and inclusive supply chains, and emphasized the importance of mutual trust and transparency for this.
He also stressed that together BRICS can contribute significantly to global welfare, particularly of the Global South.