অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন মন্ত্রালয় অমসুং য়ু.এন.দি.পি.গী মরক্তা য়ানা ৱারোল খুৎয়েক পীনখ্রে
প্রধান মন্ত্রীগী মরুওইবা পান্দমদি নোর্থ ইস্তর্ন রিজনদা সোসিয়েল অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর কনেক্তিবিতী চাউখৎহনবনি: শ্রী বি.এল. বর্মা
22 AUG 2023 6:10PM by PIB Imphal
২০২৩গী ওগস্ত ২২দা দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন মন্ত্রালয় অমসুং য়ু.এন.দি.পি.না দোনর মন্ত্রালয় অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী বি.এল. বর্মা অমসুং য়ুনাইতেদ নেসন্স দিবলপমেন্ত প্রোগ্রাম (য়ু.এন.দি.পি.)গী য়ু.এন. এসিস্তেন্ত সেক্রেতরী-জেনরেল অমসুং ব্যুরো ওফ এক্সতর্নেল রিলেসন্স এন্দ এদভোকেসীগী দাইরেক্তর শ্রীমতী উলরিকা মোদীরনা শরুক য়াদুনা য়ানা ৱারোল অমদা খুৎয়েক পীনখ্রে, মদুদা য়ু.এন.দি.পি.না দোনর মন্ত্রালয়দা এস.দি.জি.শিংদা খোংলৈ থুনা খুমাং চাউশিন্নবগীদমক তেক্নিকেল সপোর্ত পীগনি মসিদা মোনিতর তৌবা, ইভালুয়েসন অমসুং কেপাসিতী বিলদিং, শোত্থরিবা জিলাশিং অমসুং ব্লোকশিং তেংবাংবা, গবর্নান্স অমসুং গুদ প্রেক্তিসশিং হেনগৎহনবদা হৌজিক লৈরিবা তেক্নোলোজীশিং দিপ্লোই তৌবদা তেংবাংবা য়াওরি।
দোনরগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী বি.এল. বর্মানা দেলেগেতশিংদা ৱা ঙাংলদুনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রীগী মরুওইবা পান্দমদি নোর্থ ইস্তর্ন রিজনদা সোসিয়েল অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর কনেক্তিবিতী চাউখৎহনবনি অমদি পান্দম অসি ফংবদা য়ু.এন.দি.পি.না মন্ত্রালয়দা মতেং পাংগনি হায়না থাজবা থম্লি। মহাক্না মসিমসু হায়খি মদুদি দোনর মন্ত্রালয়না রিজন অসিদা লৈরিবা মীয়ামগী পুন্সী ত্রান্সফোর্ম তৌনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর, কনেক্তিবিতী, হেল্থ, এজুকেসন, ক্লাইমেত চেঞ্জ অমসুং ইকোনোমিক গ্রোথ অসিনচিংবা ক্রিতিকেল সেক্তরশিংদা মশক নায়বা খোংথাংশিং পায়খৎলি। খোংচৎ অসিদা য়ু.এন.দি.পি.না অখন্ননা নোর্থ ইস্ত রিজন দিস্ত্রিক্ত এস.দি.জি. ইন্দেক্সকী খুত্থাংদা দেতাদা য়ুমফম ওইবা ৱারেপ লৌবা প্রমোত তৌবদা ঐখোয়গী মরুওইবা পার্তনর ওইরি।
রাজ্য মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি এন.ই.আর. দিস্ত্রিক্ত এস.দি.জি. ইন্দেক্সনা ফ্লেগশিপ পি.এম.-দিভাইন স্কিম শেম্বদা তেংবাংখি, মদুনা রিজন অসিদা অখন্ননা নুপী অমসুং নহাশিংদা লাইবলিহুদ ওপোর্চুনিতী হেনগৎহন্নবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং সোসিয়েল দিবলপমেন্ত ফন্দিং ফংহল্লি।
শ্রীমতী উলরিকা মোদীরনা নোর্থ ইস্তর্ন রিজনগী দিবলপমেন্তদা খোংজেল য়াংশিন্নবগী মায়কৈদা ভারত সরকারনা হোৎনরিবশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খি, “য়ু.এন.দি.পি.না দোনর মন্ত্রালয়গা লোয়ননা য়ানা ৱারোল অসি খুৎয়েক পীনবগী লাইবক ফবা তাঞ্জা অদু ফংলে। ঐখোয়না এস.দি.জি. লোকেলাইজেসনদা তেক্নিকেলগী ওইবা তেংবাং ফংহন্দুনা পান্দম ফংনবগী মায়কৈদা খোংজেল য়াংনা চংশিন্নবগীদমক নেস্নেল অমসুং সব নেস্নেল হোৎনরিবশিং তেংবাংবা অমসুং প্রোগ্রামশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবা অমসুং মোনিতর তৌবগী মায়কৈদা কেপাসিতীশিং ফগৎহনবদা ৱারেপ লৌরে।”

Ministry of Development of North-East Region
MoU signed between Ministry of Development of North Eastern Region and UNDP
‘Prime Ministers’ main focus is development of Social and Infrastructure connectivity in North Eastern Region: Shri B.L. Verma
22 AUG 2023 6:10PM by PIB Delhi
On 22nd August, 2023, Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) and UNDP, in the presence of Minister of State for Ministry of DoNER and Ministry of Cooperation, Shri B.L.Verma and UN Assistant Secretary-General & Director of the United Nations Development Programme (UNDP) Bureau of External Relations and Advocacy (BERA), Ms Ulrika Modéer, entered into an MoU wherein UNDP would provide MDoNER with technical support on fast-tracking progress on the SDGs; monitoring, evaluation and capacity building; support Aspirational districts and blocks; support in the deployment of emerging technologies in governance and in scaling up good practices.
Minister of State, MDoNER, Shri B.L. Verma addressed the delegates and said, Prime Ministers’ main focus is development of Social and Infrastructure connectivity in NER and hope UNDP will help the Ministry in achieving this goal. He also said, “The Ministry of DoNER has taken remarkable strides across critical sectors such as infrastructure, connectivity, health, education, climate change and economic growth to transform the lives of the people in the region. In this journey, UNDP has been our key partner in promoting data-driven decision-making, especially through the North East Region District SDG Index”
MoS also stated that the NER District SDG Index helped in forming the flagship PM-DevINE scheme, which provides infrastructure and social development funding to boost livelihood opportunities in the region, especially for women and youth.
Ms. Ulrika Modéer appreciated the Government of India's efforts towards fast-tracking the development of the North Eastern Region. She said, "UNDP is privileged to sign this MoU with the Ministry of Development of North Eastern Region. We are committed to supporting national and sub national efforts to accelerate progress on the goals by providing technical support on SDG localization and improved capacities towards implementation and monitoring of programmes.”