ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଐତିହାସିକ ଲାଲକିଲ୍ଲା ପ୍ରାଚୀରରୁ ୭୭ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଅବସରରେ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି, ସରକାର ସୀମାନ୍ତ ଗ୍ରାମଗୁଡିକ ପାଇଁ ଭାଇବ୍ରାଣ୍ଟ ଭିଲେଜ (ସ୍ଫୁର୍ତ୍ତିଶୀଳ ଗ୍ରାମ) କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି ବୋଲି କହିଛନ୍ତି
ପୂର୍ବରୁ , ସୀମାନ୍ତ ଅଞ୍ଚଳର ଗ୍ରାମ ଗୁଡ଼ିକୁ ଦେଶର ଅନ୍ତିମ ଗ୍ରାମ ଭାବେ ବିବେଚନା କରା ଯାଉଥିଲା, କିନ୍ତୁ ଏବେ ଏହି ଧାରଣା ବଦଳି ଯାଇଛି ଏବଂ ଏବେ ଏହି ଗ୍ରାମ ଗୁଡ଼ିକୁ ଅନ୍ତିମ ଗ୍ରାମ ନୁହେଁ, ବରଂ ସୀମାବର୍ତ୍ତୀ ଅଂଚଳର ପ୍ରଥମ ଗ୍ରାମ ଭାବେ ବିବେଚନା କରାଯାଉଛି
ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଉତ୍ସବ ଦେଖିବା ପାଇଁ ସୀମାନ୍ତ ଅଂଚଳରେ ଥିବା ଗ୍ରାମ ଗୁଡିକର ପ୍ରାୟ ୬୦୦ ପ୍ରଧାନଙ୍କୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅତିଥି ଭାବେ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କରାଯାଇଥିବା ବେଳେ ଏହି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅତିଥିମାନେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ନୂଆ ସଂକଳ୍ପ ଓ ଶକ୍ତି ସହିତ ଏତେ ଦୂରକୁ ଆସିଛନ୍ତି
15 AUG 2023 1:45PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଐତିହାସିକ ଲାଲକିଲ୍ଲା ପ୍ରାଚୀରରୁ ୭୭ତମ ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ଅବସରରେ ଦେଶବାସୀଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରି କହିଛନ୍ତି ଯେ ସରକାର ସୀମାନ୍ତ ଅଂଚଳରେ ଥିବା ଗ୍ରାମଗୁଡିକ ପାଇଁ ଭାଇବ୍ରାଣ୍ଟ ଭିଲେଜ (ସ୍ଫୁର୍ତ୍ତିଶୀଳ ଗ୍ରାମ) କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି । ସେ କହିଥିଲେ ଯେ, ପୂର୍ବରୁ ଏହି ଗ୍ରାମ ଗୁଡ଼ିକୁ ଦେଶର ଅନ୍ତିମ ଗ୍ରାମ ଭାବେ ବିବେଚନା କରା ଯାଉଥିଲା, କିନ୍ତୁ ଏବେ ସେହି ଧାରଣା ବଦଳିଯାଇଛି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି ଗ୍ରାମଗୁଡ଼ିକ ଅନ୍ତିମ ଗ୍ରାମ ନୁହେଁ, ବରଂ ସୀମାନ୍ତ ଅଂଚଳର ପ୍ରଥମ ଗ୍ରାମ । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଯେତେବେଳେ ସୂର୍ଯ୍ୟ ପୂର୍ବ ଦିଗରେ ଉଦୟ ହୁଏ, ସେତେବେଳେ ସୂର୍ଯ୍ୟର ପ୍ରଥମ କିରଣ ସୀମାବର୍ତ୍ତୀ ଗ୍ରାମ ଗୁଡିକୁ ସ୍ପର୍ଶ କରିଥାଏ ଏବଂ ସୂର୍ଯ୍ୟ ଅସ୍ତ ହେବା ପରେ ଏହି ଅଂଚଳରେ ଥିବା ଗ୍ରାମ ଗୁଡିକୁ ଏହାର ଶେଷ କିରଣର ଫାଇଦା ମିଳିଥାଏ ।
ସ୍ୱାଧୀନତା ଦିବସ ସମାରୋହ ଦେଖିବା ପାଇଁ ସୀମାନ୍ତ ଗ୍ରାମର ପ୍ରାୟ ୬୦୦ ପ୍ରଧାନଙ୍କୁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅତିଥି ଭାବେ ନିମନ୍ତ୍ରଣ କରା ଯାଇଥିବାରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଖୁସି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଅତିଥିମାନେ ପ୍ରଥମ ଥର ପାଇଁ ନୂତନ ସଂକଳ୍ପ ଏବଂ ଶକ୍ତି ସହିତ ଏତେ ଦୂରକୁ ଆସିଛନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi, addressing the nation on the occasion of 77th Independence Day from the ramparts of historic Red Fort in New Delhi, says that the government has started the Vibrant Village program for border villages
Earlier, Border villages were considered the last villages of the country, but that perception has been changed, and now these villages are considered not the last villages but the first villages at the border
Around 600 Pradhans of border villages invited as special guests to witness the Independence Day celebrations, these special guests have come this far for the first time with new determination and strength
15 AUG 2023 1:45PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi, addressing the nation on the occasion of 77th Independence Day from the ramparts of historic Red Fort in New Delhi, said that the government has started the Vibrant Village program for border villages. He said that earlier, these villages were considered the last villages of the country, but that perception has been changed. He said that these villages are not the last villages but the first villages at the border. He said that when the sun rises in the east, the first ray of the sun touches a border village and when the sun sets, the village on this side derives benefit of its last ray.
The Prime Minister expressed his happiness that around 600 Pradhans of border villages invited as special guests to witness the Independence Day celebrations. He said that these special guests have come this far for the first time with new determination and strength.