শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী-মন্দলনা লুপা করোর 32,500রোমগী শেনফম ওইবা পুন্না 2339 Km শাংবা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী মলতি-ত্রেকিং প্রোজেক্ত তরেৎ অয়াবা পীখ্রে
হৌজিক লৈরিবা লাইন কেপাসিতী হেনগৎহল্লগনি, ত্রেন ওপরেসনশিংদা অপনবা লৈহল্লরোই, কঞ্জেসন হন্থহল্লগনি অমসুং চত্থোক-চৎশিন তৌবা অমসুং ত্রান্সপোর্তেসন লাইথোকহনবদা মতেং পাংলগনি
প্রোজেক্তশিং অসিনা কনস্ত্রক্সন মনুংদা মেন-দে করোর 7.06রোমগী দাইরেক্ত এমপ্লোইমেন্ত ফংহল্লগনি
কেপাসিতী হেনগৎহন্নবা থবকশিংনা 200 MTPA গী মেগনিচুদ ওইবা অহেনবা ফ্রৈৎ ত্রাফিক হাপচিনবা ঙমহল্লগনি
16 AUG 2023 4:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেবিনেৎ কম্মিতি ওন ইকনোমিক এফিয়র্সনা কেন্দ্র সরকারদগী 100% ফন্দিং তৌবগা লোয়ননা লুপা করোর 32,500 রোমগী শেনফম চংগদবা রেলৱেজ মন্ত্রালয়গী প্রোজেক্ত তরেৎ অয়াবা পীখ্রে। মলতি-ত্রেকিংগী প্রপোজেলশিং অসিনা ওপরেসনশিং লাইথোকহল্লগনি অমসুং কঞ্জেসন হন্থহল্লগনি, মসিনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী খ্বাইদগী চিনবা সেক্সনশিংদা মথৌ তাবা ইনফ্রাস্ত্রকচরগী শেমগৎ-শাগৎপা ঙমহল্লগনি।
রাজ্য 9দা হায়বদি উত্তর প্রদেশ, বিহার, তেলঙ্গানা, আন্ধ্র প্রদেশ, মহারস্ত্র, গুজরাত, ওরিশা, ঝারখন্দ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গোলদা লৈবা জিলা 35 কোনশিল্লিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী হৌজিক লৈরিবা নেৎৱার্ক অসিবু 2339 Km হেনগৎহনগনি অমদি রাজ্যশিং অসিগী মীয়ামদা মেন-দে করোর 7.06কী থবক পীরগনি।
প্রোজেক্তশিংদা য়াওরিবা:
সিরিএল মশিং
প্রোজেক্ত মমিং
প্রোজেক্তকী মওং
1
গোরাখপুর-কেন্ত-বালমিকি নগর
হান্না লৈরিবা লাইনগী দব্লিং তৌবা
2
সোন নগর-অন্দল মলতি ত্রেক্তিং প্রোজেক্ত
মলতি ত্রেকিং
3
নরগুন্দি-বরাঙ্গ অমসুং খুরদা রোদ-বিজিয়ানগরম
3rd লাইন
4
মুদখেদ-মেদচল অমসুং মহবুবনগর-ধোন
হান্না লৈরিবা লাইনগী দব্লিং তৌবা
5
গুন্তুর-বিবিনগর
হান্না লৈরিবা লাইনগী দব্লিং তৌবা
6
চোপন-চুনর
হান্না লৈরিবা লাইনগী দব্লিং তৌবা
7
সমাখিয়ালি-গান্ধিধাম
ক্বাদ্রপ্লিং
মসি চেং-হরাই, হার, কোইলা, সিমেন্ত, ফ্লাই-এশ, য়োৎ অমসুং ফিনিশ স্তীল, ক্লিঙ্কর, ক্রুদ ওইল, লাইম স্তোন, অচাথাওনচিংবগুম্বা কম্মোদীতীশিংগী বাস্কেৎ কয়ামরুম পুথোক-পুশিনবগী তঙাই ফবদা লম্বেলশিং ওইরি। কেপাসিতী হেনগৎহনবগী থবকশিং অসিনা 200 MTPA (মিলিয়ন তনস পর এনম)গী মেগনিচুদ ওইবা অহেনবা ফ্রৈৎ ত্রাফিক হাপচিনবা ঙমহল্লগনি। রেলৱেজ অসি এনভাইর্নমেন্ত ফ্রেন্দলী ওইবা অমসুং ত্রান্সপোর্তেসনগী ইনর্জী ইফিসিএন্ত মোদ ওইবনা ক্লাইমেৎ গোলশিং ফংবদা অমসুং লৈবাক্কী লোজিস্তিক্স কোস্ত হন্থহনবদা মতেং ওইরগনি।
প্রধান মন্ত্রীগী ন্যু ইন্দিয়া বিজনগী পরিং মখাদা পাইখৎলিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা লমদম অসিদা মলতি-তাস্কিং ৱার্ক ফোর্স শেমগৎতুনা লমদম অসিগী মীয়ামবু “আত্মনির্ভর” ওইহল্লগনি অমসুং মখোয়গী থবক ফংবা/মশানা মশাদা থবক পীজবগী খুদোংচাবশিং হেনগৎহল্লগনি।
প্রোজেক্তশিং অসি ইন্তিগ্রেতেদ প্লান্নিংগী খুত্থাংদা ওইথোকখিবা মলতি-মোদেল কন্নেক্তিবিতীগীদমক লৈরিবা পি.এম.-গতী শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লানগী ফলনি অমসুং মীয়ামগী চত্থোক-চৎশিন তৌবা, পোৎচৈশিং পুবা অমসুং সর্ভিসশিং ফংহনবদা অপনবা লৈতবা কন্নেক্তিবিতী ফংহল্লগনি।

Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Seven Multi-tracking Projects totalling 2339 Kms. across Indian Railways, amounting to around Rs 32,500 crore
To increase the existing line capacity, smoothen train operations, reduce congestion and facilitate ease of travelling and transportation
Projects will generate direct employment for about 7.06 crore man-days during construction
Capacity augmentation works will result in additional freight traffic of magnitude 200 MTPA
16 AUG 2023 4:18PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs chaired by Prime Minister, Shri Narendra Modi today approved Seven projects of Ministry of Railways with estimated cost of around Rs.32,500 Crore, with 100% funding from Central Government. The proposals of Multi-tracking will ease operations and reduce congestion, providing the much required infrastructural development on the busiest sections across Indian Railways.
The projects covering 35 Districts in 9 States i.e. Uttar Pradesh, Bihar, Telangana, Andhra Pradesh, Maharashtra, Gujarat, Odisha, Jharkhand and West Bengal will increase the existing network of Indian Railways by 2339 Kms. and will provide employment of 7.06 crore man-days to the people of the states.
The projects include:
S.No.
Name of the Project
Nature of the Project
1
Gorakhpur-Cantt-Valmiki Nagar
Doubling of existing line
2
Son Nagar-Andal Multi tracking Project
Multi Tracking
3
Nergundi-Barang and Khurda Road-Vizianagaram
3rd Line
4
Mudkhed-Medchal and Mahbubnagar-Dhone
Doubling of the existing line
5
Guntur-Bibinagar
Doubling of the existing line
6
Chopan-Chunar
Doubling of existing line
7
Samakhiali-Gandhidham
Quadrupling
These are essential routes for transportation of varied basket of commodities such as foodgrains, fertilizers, coal, cement, fly-ash, iron and finished steel, clinkers, crude oil, lime stone, edible oil etc. The capacity augmentation works will result in additional freight traffic of magnitude 200 MTPA (Million Tonnes Per Annum). The Railways being environment friendly and energy efficient mode of transportation, will help both in achieving climate goals and for reducing logistics cost of the country.
The projects are in line with Prime Minister’s Vision of a New India which will make people of the region “Atmanirbhar” by creating Multi-tasking work force in the region and will enhance their employment/self employment opportunities.
The projects are result of PM-Gati Shakti National Master Plan for Multi-model connectivity which have been possible through integrated planning and will provide seamless connectivity for movement of people, goods and services.