লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
রাজ্য ১১গী জিলা ৪৯দা মেগা ওইল পাম প্লান্তেসন দ্রাইব পাংথোকখ্রে
তোঙান তোঙানবা রাজ্য সরকারশিংনা ওইল পাম প্রোসেসিং কম্পেনীশিংগা লোয়ননা ২০২৩গী জুলাই ২৫দগী ঙসি ফাওবা মেগা ওইল পাম প্লান্তেসন দ্রাইব পাংথোক্লি
মথক্তা পনখিবা মতমগী মনুংদা চাউরাক্না ফার্মর ৭০০০ য়াওদুনা হেক্তর ৩৫০০ হেনবা এরিয়াদা ওইল পাম প্লান্তেসন পাংথোকখ্রে
12 AUG 2023 11:58AM by PIB Imphal
অচাথাওদা নেস্নেল মিসন – ওইল পামগী মখাদা রাজ্য সরকারশিংনা ওইল পাম প্রোসেসিং কম্পেনীশিংগা লোয়ননা ‘মেগা ওইল পাম প্লান্তেসন দ্রাইব’ অমা হৌদোক্লি। ২০২৩গী জুলাই ২৫দা হৌদোকখিবা কেম্পেন অসিগী পান্দমদি ওইল পাম কলতিবেসন হেন্না প্রমোত তৌবা, অচাথাও পুথোকপদা লৈবাক অমসুং মসিগী লৌমীশিংবু ‘আত্ম-নির্ভর’ ওইহনবনি। মসিনা ২০২৫-২৬ ফাওবদা ওইল পাম পুথোকপগী মখাদা হেক্তর লাখ ৬.৫গী অহেনবা এরিয়া অমা পুরক্নবগী পান্দম ফংবদা মতেং ওইরগনি।
উ থাবগী খোংজং চংশিনখিবা মরুওইবা ওইল পাম থাবা রাজ্যশিংদি আন্ধ্র প্রদেশ, অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, গৱা, কর্নাতকা, মিজোরাম, নগালেন্দ, ওরিশা, তমিল নাদু, তেলঙ্গনা অমসুং ত্রিপুরানি। পতঞ্জলি ফুদ প্রাইভেত লিমিতেদ, গোদ্রেজ এগ্রোভেত 3F গুম্বা ওইল পাম প্রোসেসিং কম্পেনীশিংনা দ্রাইব অসিদা এক্তিব ওইনা শরুক য়ারি। মসিদসু নত্তনা কে.ই. কল্তিবেসন অমসুং নবভারত অসিনচিংবা অতোপ্পা রিজনেল কম্পেনীশিংসু দ্রাইব অসিদা শরুক য়ারি। মেগা ওইল পাম প্লান্তেসন দ্রাইব অসি ৩০২৩গী ওগস্ত ১২দা লোইশিল্লে। দ্রাইব অসিগী খুত্থাংদা রাজ্যশিং অমসুং কম্পেনীশিংনা রাজ্য ১১দা জিলা ৪৯গী খুঙ্গং ৭৭দা ফার্মর ৭০০০ হেনবদা য়ৌশিনবা ঙম্লে অমসুং মসিদা চাউরাক্না হেক্তর ৩৫০০গী এরিয়া কবর তৌদুনা উ চারা লাখ ৫ হেন্না থাখি।
মেগা প্লান্তেসন দ্রাইবকী শরুক ওইনা কম্পেনীশিংনা ফার্মরশিংগীদমক দিপার্তমেন্ত স্তাফশিংগা লোয়ননা ওইল পাম কলতিভেসনদা য়ুনিক অমসুং ইন্তেন্সিব লার্জ-স্কেল তেক্নিকেল ত্রেনিং সেমিনারশিংসু পাংথোকখি। পাংথোক্লিবা সেমিনারশিংগী পান্দমদি ফার্মরশিং অমসুং স্তাফপু মেনেজমেন্ত পেকেজেসকী মরমদা হেন্না খংহনবনি মদুনা পাম্বীবু মশা-মউ ফহনবদা মতেং ওইদুনা প্রদক্তিবিতী হেনগৎহল্লগনি অমসুং সস্তেনেবল ইনকম সোর্সশিং লৈহল্লগনি।
সেনিয়র পোলিতিকেল লীদরশিং, দিপার্তমেন্ত ওফিসিয়েলশিং, অমসুং পঞ্চায়ত মেম্বরশিং য়াওনা শক্নাইরবা কয়াসু পান-ইন্দিয়া মেগা ওইল পাম প্লান্তেসন দ্রাইবকী শরুক ওইনা পাংথোকখিবা থৌরমগী পরিংশিংদা শরুক য়াখি।
স্কিমগী মখাদা ফার্মরশিংদা ক্বালিতী প্লান্তিং মেতরিয়েল, ক্রোপ অমসুং ইন্তরক্রোপিংগী মেন্তিনেন্সকীদমক শেলগী তেংবাং য়াওনা তোঙান তোঙানবা ইন্সেন্তিবশিংসু ফংহল্লি। মদুগী মতুং ইন্না ফার্মরশিংদা মখোয়গী পোত্থোক্কীদমক গরেন্তী পীবা মমলগা লোয়ননা থাজনিংঙাই ওিবা কৈথেল অমসুং ফংহল্লি।
এনেক্সচর:
ফোতোগ্রাফ ওপ্সনশিং
1. কর্নাতকাগী বিদার জিলাদা ওগস্ত ৩
1. ত্রিপুরাগী জিরানিয়া অগ্রিল জিলাদা ত্রিপুরা সরকারগী এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলফেয়র মন্ত্রী শ্রী রতন লাল নাথনা মেগা ওইল পাম প্লান্তেসন দ্রাইব হৌদোকপা।
1. অসামগী তিনসুকিয়া জিলাদা ওগস্ত ৮দা মেগা ওইল পাম প্লান্তেসন দ্রাইব। মুখ্য মন্ত্রী দা. হিমন্ত বিশ্ব শর্ম, এগ্রি মন্ত্রী শ্রী অতুল বোরা, স্বামি রামদেব জী অমসুং অতোপ্পা পব্লিক রিপ্রজেন্তেতিবশিংনা থৌরমদা শরুক য়াবা

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Mega Oil Palm Plantation drive organized in 49 districts of 11 states
Various State Governments along with Oil Palm Processing Companies, organized a Mega Oil Palm Plantation Drive from 25th of July 2023 till today
Oil Palm Plantation done in more than 3500 ha. area, involving approximately 7000 farmers in above-mentioned duration
12 AUG 2023 11:58AM by PIB Delhi
Under the National Mission on Edible Oils – Oil Palm, the State Governments along with Oil Palm processing companies initiated a ‘Mega Oil Palm Plantation Drive’ that commenced on 25th July 2023 to further promote and increase oil palm cultivation, making the country and its farmers ‘Atma-Nirbhar’ in edible oils production. This will further assist in achieving the target of bringing an additional area of 6.5 lakh ha. under oil palm production by 2025-26.
The major oil palm growing states where the plantation drive was organized are Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Goa, Karnataka, Mizoram, Nagaland, Odisha, Tamil Nadu, Telangana, and Tripura. The Oil Palm Processing companies such as Patanjali Food Pvt. Ltd., Godrej Agrovet, and 3F participated actively in the drive. Apart from that other regional companies such as KE Cultivation and NavBharat also participated in the drive. The Mega Oil Palm Plantation drive concluded on 12th August 2023. Through this drive, the states and the companies were able to reach out to more than 7000 farmers in 77 villages of 49 districts in 11 states, covering approximately 3500 ha. of the area and planting more than 5.00 lakh planting material.
As part of the mega plantation drive, the companies also organized unique and intensive large-scale technical training seminars on oil palm cultivation for farmers along with the department staff. The aim of the seminars conducted was to make the farmers and the staff more aware of the management packages which will help to ensure the plants’ health, thereby enhancing productivity and creating sustainable income sources.
Several dignitaries including senior political leaders, department officials, and gram panchayat members also graced the series of events that were conducted as part of the Pan-India Mega Oil Palm Plantation Drive.
Under the scheme, farmers are also provided various incentives, including quality planting material, financial assistance for the maintenance of the crop and intercropping. Additionally, the farmers are also provided an assured market with guaranteed prices for their produce.
Annexure:
Photograph Options
1. 3rd August in Bidar district of Karnataka
1. Mega Oil Palm Plantation Drive inaugurated by Shri Ratan Lal Nath, Hon’ble Minister of Agriculture and Farmers Welfare, Govt. of Tripura in Jirania Agril district of Tripura.
1. Mega Oil Palm Plantation Drive on 8th Aug in Tinisukia district, Assam. Hon’ble CM Dr. Himanta Biswa Sarma, Hon’ble Agri Minister Shri Atul Bora, Swami Ramdev Ji and other public representatives graced the event