য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী হোম অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি ভীদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা অন্ধ্র প্রদেশকী কর্নুলদা ভগবান শ্রী রামগী ফীত ১০৮ ৱাংবা মীতম অমগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে
মন্ত্রালয়মদা খিনগদৌরিবা ফীত ১০৮ ৱাংবা ভগবান শ্রী রামগী মীতম অদুনা চহি কয়া কয়া মালেম শিনবা থুংনা ঐখোয়গী সনাতন ধর্মগী পাউজেল পীরগনি অমসুং লৈবাক অসিদা অমসুং মালেম অসিদা ৱৈস্নৱা চৎনবীবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি
মন্ত্রালয়ম দাস সহিত্যা প্রাকল্পকী মখাদা, হাউসিং, আন্না দানম, প্রা দানম, ৱিদ্যা দানম, থক্নবা ঈশিং অমসুং শনবু ঙাক-শেনবগুম্বা অনৌবা থৌরাং কয়া অমা পাইখৎখ্রে
চাউরবা ৱিজয়ানাগরা এমপায়র অসি তুঙ্গাভদ্রা তুরেলগী খোংবান্দা হৌরকখি, মসিনা খা শিনবা থুংনদগী মপান লমদগী তকশিল্লক্লিবা মীতোপশিংবু তকথোক্লগা তানথোকখিদুনা স্বদেশ অমসুং স্বধর্মবু অমুক হন্না হঞ্জিলহনখি
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চহি কয়াদগী পন্থদুনা লৈরক্লবা অদুবু উরেপ-উয়ুং তমহন্দুনা আয়োধ্যাদা শ্রী রাম মন্দির শানবগীদমক্তা লম্বি য়াৎখি
য়াম্না থুনা শ্রী রাম তেম্পলদা রামলালাগী অশাবা শক্তম অদু খিল্লগনি অমসুং চহি চা কয়াগী মতুংদা অমুক হন্না ভগবান শ্রী রামনা মহাক্কী মফমদা লৈরগনি
23 JUL 2023 6:38PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী হোম অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রী, শ্রী অমিত শাহনা ঙসি ভীদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা অন্ধ্র প্রদেশকী কর্নুলদা ভগবান শ্রী রামগী ফীত ১০৮ ৱাংবা মীতম অমগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে।
মহাক্না ৱা ঙাংবা মতমদা, শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি ঙসি কর্নুলগী মন্ত্রালয়মদা লুপা করোর ৫০০ হেন্না চংনা শাগদবা ভগবান শ্রী রামগী য়াম্না চাউরবা মীতমগী উরেপ-উয়ুং তমখ্রে। মহাক্না হায়খি মদুদি মসিগী ফীত ১০৮ ৱাংবা ভগবান শ্রী রামগী মীতম অসিনা চহি কয়া কয়া মালেম শিনবা থুংনা ঐখোয়গী সনাতন ধর্মগী পাউজেল পীরগনি অমসুং লৈবাক অসিদা অমসুং মালেম অসিদা ৱৈস্নৱা চৎনবীবু হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লগনি। শ্রী শাহনা হায়খি মদুদি ১০৮ অসি ঐখোয়গী হিন্দুগী চৎনবীদা য়াম্না শেংলবা মশিংনি।
কেন্দ্রগী হোম অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মসিগী প্রোজেক্ত অসি তুঙ্গাভদ্রা তুরেলগী খোংবান্দা লৈবা মন্ত্রালয়ম খুঙ্গংদা একর ১০গী লমদা শন্দোক্গনি অমসুং চহি অনি মখায়গী মনুংদা লোইশিল্লগনি। মহাক্না হায়খি মদুদি মন্ত্রালয়ম খুঙ্গং অসি রাঘাবেন্দ্র স্বামীগী লাইশঙগীদমক্তা য়াম্না মমিং চৎলি। মসিগী মফম অসি পুৱারিদা য়াম্না মরু ওই। য়াম্না চাউরবা ৱিজয়ানাগারা এমপায়র অসি তুঙ্গাভদ্রা তুরেলগী খোংবান্দগী হৌরকখি,মসিনা খা শিনবা থুংনদগী মপান লমদগী তকশিল্লক্লিবা মীতোপশিংবু তকথোক্লগা তানথোকখিদুনা স্বদেশ অমসুং স্বধর্মবু অমুক হন্না হঞ্জিলহনখি। মন্ত্রালয়ম দাস সহিত্যা প্রাকল্পকী মখাদা, হাউসিং, আন্না দানম, প্রা দানম, ৱিদ্যা দানম, থক্নবা ঈশিং অমসুং শনবু ঙাক-শেনবগুম্বা অনৌবা থৌরাং কয়া অমা পাইখৎখ্রে।
শ্রী অমিত শাহনা হায়খি মদুদি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা চহি কয়াদগী পন্থদুনা লৈরক্লবা অদুবু উরেপ-উয়ুং তমহন্দুনা আয়োধ্যাদা শ্রী রাম মন্দির শানবগীদমক্তা লম্বি য়াৎখি। হৌজিক্তি, য়াম্না থুনা শ্রী রাম তেম্পলদা রামলালাগী অশাবা শক্তম অদু খিল্লগনি অমসুং চহি চা কয়াগী মতুংদা অমুক হন্না ভগবান শ্রী রামনা মহাক্কী মফমদা লৈরগনি। মন্ত্রালয়মদা শ্রী রামগী চাউরবা মীতম অসিগী উরেপ-উয়ুং তম্বগী থৌরমদা, কেন্দ্রগী হোম অমসুং কোওপরেশন মন্ত্রীনা মথকী মাথাদিশতা, খ্বাইদগী হেন্না ইকাইখুম্নরবা সন্ত মাধৱচার্য় জী, সন্ত রাঘবেন্দ্র স্বামী জী, খা ভারত অমসুং মখোয়গী সন্তশিংগী য়াম্না ফজরবা ৱৈস্নৱা চৎনবীদা ইকাইখুম্নবা উৎখি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah lays the foundation stone of 108 feet tall statue of Lord Shri Ram in Kurnool, Andhra Pradesh through video conferencing today
108 feet tall statue of Lord Shri Ram to be installed in Mantralayam will give the message of our Sanatan Dharma to the entire world for many ages and will strengthen the Vaishnava tradition in the country and the world
Under the Mantralayam Das Sahitya Prakalp, many initiatives like housing, Anna Daanam, Pran Daanam, Vidya Daanam, drinking water and cow protection have been taken
The great Vijayanagara Empire was originated on the banks of the Tungabhadra river, it restored Swadesh and Swadharma by driving out the invaders from the entire South
Prime Minister Shri Narendra Modi has paved the way for the construction of Shri Ram Mandir in Ayodhya by laying the foundation stone which was pending since many years
Soon the idol of Ramlala will be installed in Shri Ram temple and after hundreds of years once again Lord Shri Ram will be at his own place
23 JUL 2023 6:38PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah lays the foundation stone of 108 feet tall statue of Lord Shri Ram in Kurnool, Andhra Pradesh through video conferencing today.
In his address Shri Amit Shah said that today the foundation stone of the grand statue of Lord Shri Ram to be built at a cost of more than Rs 500 crore has been laid at Mantralayam in Kurnool. He said that this 108 feet tall statue of Lord Shri Ram to be installed in Mantralayam will give the message of our Sanatan Dharma to the entire world for many ages and will strengthen the Vaishnava tradition in the country and the world. Shri Shah said that 108 is a very sacred number in our Hindu culture.
The Union Home Minister and Minister of Cooperation said that this project is spread over an area of 10 acres in Mantralayam village situated on the banks of Tungabhadra river and would be completed in two and a half years. He said that Mantralayam village is very famous for the temple of Raghavendra Swamy. This place has historical significance. The great Vijayanagara Empire was originated on the banks of the Tungabhadra river, it restored Swadesh and Swadharma by driving out the invaders from the entire South. Shri Shah said that under the Mantralayam Das Sahitya Prakalp, many initiatives like housing, Anna Daanam, Pran Daanam, Vidya Daanam, drinking water and cow protection have been taken.
Shri Amit Shah said that the Prime Minister Shri Narendra Modi has paved the way for the construction of Shri Ram Mandir in Ayodhya by laying the foundation stone which was pending since many years. Now, Soon the idol of Ramlala will be installed in Shri Ram temple and after hundreds of years once again Lord Shri Ram will be at his own place. On the occasion of laying the foundation stone of the grand statue of Shri Ram at Mantralayam, the Union Home Minister and Minister of Cooperation paid respect to Mathadhish of the Math, the most respected Saint Madhvacharya ji, Saint Raghavendra Swami ji, the very rich Vaishnava tradition of the South and all its saints.